You are currently viewing Ha felhagynék az alvással…

Ha felhagynék az alvással…

Ha felhagynék az alvással, egyszer az életben utolérném magam. Befejezném, amit elkezdtem, és soha semmit sem hagynék félbe. A munkám mellett mindenre jutna időm.  Befejezném a nagytakarítást, aminek tavaly ősszel, a könyvet a szerelemről, aminek karácsonykor álltam neki.

Ha felhagynék az alvással, a szekrények alatt is kiporszívóznék, ragyognának az ablakok (bár éjjel nem látható a csík rajtuk), be lehetne jutni a spájzba, eltűnne a kupi a lépcső alól és a garázsból.

Talán a növényeket is át tudnám ültetni. Alvás helyett.

Ha felhagynék az alvással, zoknit is stoppolnék, mert nagyi szerint micsoda dolog lyukasan kidobni.

Ha felhagynék az alvással, nem lenne több mosatlan edény és beáztatott konzervdoboz, rend lenne a hűtőben, nem egy polcon lenne a tojás, a macskakaja és a fél uborka.

Ha felhagynék az alvással, minden nap Jamie Olivert főznék, nem rántottát meg mákos tésztát.

Sőt, meghívnám minden vasárnap vendégségbe a rokonságot, hiszen éjjel, alvás helyett tudnék mosogatni.

Ha felhagynék az alvással, lenne időm vasalni, sőt a ruhákat színenként a szekrénybe rakni, ahogy a ceruzákat a gyerekek tolltartójába.

Ha felhagynék az alvással, mindig tiszta lenne a fülük és a cipőjük, tudnék velük legózni, bohóckodni meg kutyát sétáltatni, ahogy azt az internetes pszichológusok javasolják. Mert a minőségi idő fontos.

Ha felhagynék az alvással, az autó is tiszta lenne, gazmentes az udvar, sőt lenyírhatnám a füvet is a férjem helyett, hiszen olyan sok a dolga. Főzni tudok éjjel is.

Jó lenne, ha felhagynék az alvással, mert elégedett lenne velem a család, anyósom, apósom és a férjem, sőt még a boltos Erzsike néni is, aki szerint egy nő akkor ér valamit, ha csöndben teszi a dolgát. Anyukám sem kérdezné meg többet,

hogy mit csináltam egész nap.

De ha felhagynék az alvással, nyitnom kéne egy kávézót, hogy ne aludjak el.

Ha felhagynék az alvással, nem tudnám megkülönböztetni a színeket, a vasalatlan ruhát a kivasalttól, és a macskakonzervet a fél uborkától.

Hiába minden, mert nem látnám a koszcsíkot az ablakon és a gazt a kertben.

Ha felhagynék az alvással, valószínűleg felpofoznám a boltos Erzsike nénit, a szomszédokat és a gyerekeket, mindennap legalább egyszer.

Ha felhagynék az alvással, a férjem biztosan elhagyna, mert nem kéne neki egy olyan nő, aki folyton fáradt.

H.Éva

(kezdőkép: unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?