You are currently viewing Ha mindent megkap, az vajon jót tesz a gyereknek?

Ha mindent megkap, az vajon jót tesz a gyereknek?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#anyadolga
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Nem. Talán? Vagy igen? Néha elbizonytalanodik az ember lánya ebben a kérdésben, akármilyen határozott típus is.


Ugyanis szigorúság van, normál szemlélet, nem kaphat meg mindent a gyerek, ugye? Egyetértesz te is.

Közben jó volna mindent megadni neki, amiről álmodik, igaz? Most ezzel is egy kicsit egyetértesz.

Persze, most mindenki durrogtathatja a jól bevált frázist, hogy „Sokkal fontosabb a minőségi együtt töltött idő, a tárgyi ajándékoknál!”, igen, tudom, mindenki tudja, szerintem.

Jól belegondolva, mind szeretnénk emlékeket, közös játékot, programot, de amikor Pistikének az oviban Star Wars-a van, akkor a miénknek is az kell. Amikor Lego Ninjago-val futkározik Petike, akkor meg az kell. Ilyenkor hiába társasoztok, mert a játék alatt is csak a vágyott dologról áradozik.

Sokat játszunk együtt, de elárulom, én hogyan csinálom az ajándékozást és örömszerzést.

Ha mindent megkap, akkor nem marad vágyakozás tárgya, mindig kell vágyakozni, álmodozni. Ez tény.
Mondjuk, ha 5 féle játékot kért karácsonyra, akkor abból max. hármat kap meg, hiszen kell, hogy még vágyakozzon a többi játék után. Ebből egy-kettő mindig nagyobb, és megkap egy kisebbet is, plusz valami apró meglepit.

Hamarosan itt a Húsvét, és lehet, hogy megköveztek érte, de én nem szeretem csak édességgel megajándékozni. Ilyenkor a kisebb játékok, pl. 1500-2000 Forintos Lego készletek nagy örömet okoznak. Persze, a csoki tojás és csoki nyuszi nem maradhat el, csak éppen nem toljuk túl az édességáradatot, mert a hétköznapokon is mindig kap pici nyalánkságot.

Kreatív foglalkoztató játékok is gyakran kerülnek az ajándékok közé. Legyen az színező, vagy kézügyesség fejlesztő. Ezekben az is jó, hogy tuti közös a szórakozás a családnak. Apa elszórja a gyöngyöket, mi meg összeszedjük, és felfűzzük. Apa is kreatív… ne nevessük ki.

Egy szónak is száz a vége, lehet teljesíteni a gyermek vágyálmait, megkaphat (szinte) mindent, csak szépen lassan és nem egyszerre. Legalábbis én így csinálom.

És ne felejtsd el, ha együtt játszotok, az mindig sok boldog pillanattal jár.

Pinkanyu

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?