You are currently viewing Hogyan oldjuk meg egyszerűen a szépségápolást kisgyermekkel?

Hogyan oldjuk meg egyszerűen a szépségápolást kisgyermekkel?

Az anyukák életében – miután megszületik a kisbaba – sok mindent máshogy kell csinálni, mint azelőtt. Nincs ez másképp a szépségápolással sem.

Míg régebben munka után esténként, délutánonként könnyedén el tudtuk intézni teendőinket – edzőterembe, szépségszalonba járni – ez gyerekekkel már nem olyan egyszerű. 

Ezek a nehézségek adódhatnak:

  • Nem egyszerű előre egyeztetni a szépségszalonba több hétre előre, bármikor közbejöhet egy betegség a gyerekeknél.
  • Ha pont úgy jön ki, hogy épp alvás vagy evés idő van a gyereknek, amikor menni kell az időpontra, körülményes utunk lesz.
  • A szalonba való eljutás, a bepakolás – hogy minden legyen a gyereknek, ha kell – néha hosszadalmas.
  • Ha egyedül szeretnénk menni a szalonba, akkor meg kell kérni egy nagyszülőt, rokont, vagy bébiszittert kell hívni, hogy vigyázzon addig a gyerekre.
  • Sok szépségszalonban nem örülnek, ha kisbabával megyünk, ami érthető, a szerszámok és vegyszerek sem jók a gyerekeknek, akik unatkoznak és mászkálhatnak, esetleg sírnak, mert kényelmetlen annyi ideig várakozniuk.

Mit lehet tenni? 

  • Kisakkozod valahogy minden hónapban hogyan juss el a körmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz.
  • Magadnak megcsinálod, de azt nagyon nehéz elsajátítani, és olyan szépen elkészíteni, mint a szakember. Legtöbbször csak este jut rá idő, amikor már fáradt vagy, és nem sikerül olyan jól, például egy hajfestés vagy körömlakkozás. 

Inkább hívd házhoz a szolgáltatót! 

Így akár a gyerek alvás idejében készen tudtok lenni. A saját ágyában mindig jobban alszik a gyerek. Fél siker, ha otthon altatjuk a megszokott időben. 

Ha ébren van, a saját környezetében sokkal jobban el tud játszani, míg anya elkészül.

Nyilván nem mindegyik szolgáltatás megoldható ha a gyerek otthon van. Ha például a masszőr megy házhoz, akkor kell a nyugalom. Ilyenkor az is jó lehet, ha a másik szobában vagy az emeleten apa vagy nagyszülő eljátszik a gyerekkel. Így nincs sírás, hogy anya elmegy, mindenki nyugodtabb. 

Otthoni pedikűr esetén is nagyon egyszerű, a gyerek közben az öledben is ülhet, játszhattok, mesélhetsz neki közben. A gél lakk, manikűr se tart olyan sok ideig, 45 perc alatt kész, addig is jól el szoktak játszani a gyerekek.

Ezekre a szépség szolgáltatásokra nyújt például megoldást a Classy-Budapest Mobil Szépségszalonja.

Házhoz lehet rendelni a szépséget, így könnyítik meg az anyukák mindennapjait. A mamik feltöltődhetnek, amire nagy szükség van, jobban érzik magukat a bőrükben, akár otthon vannak a gyerekkel, akár már visszatértek a munka világába is, és gyermek mellett dolgoznak.  

Gallai Kata

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?