You are currently viewing Járműrajongó kisgyerekeknek mindenképpen ajánljuk: Vili és Bobi kalandjai, a beszélgetős mesekönyv

Járműrajongó kisgyerekeknek mindenképpen ajánljuk: Vili és Bobi kalandjai, a beszélgetős mesekönyv

Melyik kisgyerek ne szeretné a járműveket? Vili és Bobi két kedves, mosolygós villamos, akikkel Budapesten barangolhatunk és kalandozhatunk.

Ismerjük a híres kis kék mozdonyt és barátait, rosszcsont munkagépekről szóló történeteket, a piros villámgyors autós meséket, na de villamos, az még nem volt. Eddig! Az új mesekönyv Vili és Bobi, azaz az 1-es és 2-es villamos kalandjairól szól.

Könyvajánló:

Baginé Lugosi Diána: Vili és Bobi kalandjai

Vili egy Tátra, Bobi egy Ganz villamos, és miközben a magyar főváros legszebb vonalain – az 1-esen illetve a 2-esen – járnak, izgalmas kalandokban van részük. Találkoznak Tomival, a busszal és Morisszal, a metróval is, utasokat szállítanak, akik mesélnek azokról a helyekről, ahonnan jönnek.

Miközben ezt a mesekönyvet lapozza kis Olvasója, megismerkedik a járművekkel, néhány közlekedési szabállyal és Budapest fontos helyszíneivel, épületeivel.

A kérdések és játékos feladatok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy szülő és gyermek tartalmas beszélgetéssel egészítse ki a meseolvasást, fejlődjön a gyermek fantáziája, képességei. Közben talán ahhoz is kedvet kapnak, hogy végigkísérjék Vilit és Bobit egy útjukon, itt-ott leszállva ismerkedjenek Budapesttel.

A kétgyermekes édesanya, Baginé Lugosi Diána tartalmas, interaktív és modern meséjét Felföldi Anna élethű és kedves, egyúttal a fantáziának is teret engedő rajzai elevenítik meg.

Vélemények a mesekönyvről:

„Nem is tudnám eldönteni, hogy Vili az újabb típusú Tátra, vagy Bobi a gyerekkoromat idéző Ganz villamos áll-e hozzám közelebb. Egy biztos, hogy mind a három gyerekem hasonló dilemmában lenne, ha választaniuk kéne. Szerencsére nem kell, mert annyi idő mindig jut az esti mesére, hogy mindkét jóbaráttal újra és újra kalandos utazásra indulhassunk a fővárosban. Bár, ha jobban belegondolok, így sokadik olvasás után mégis úgy látom, hogy a 7 éves fiam Bobiért rajong, 3 éves lányom Vili útvonalát szereti, a 9 éves nagyobb lányom pedig élvezettel válaszolja meg a mese közben feltett kérdéseket. Ami biztos, hogy a két kedves utazótárssal élmény a fővárosi barangolás minden korosztály számára.” (Nóri)

„Már a mesekönyv borítóján levő két kedves villamosnak megörült, amikor megtudta, hogy a két villamosról szól, boldogan vetette bele magát. Egy villamos szemével látni a világot, nagy élmény. Elégedetten jegyezte meg: „Már igazi villamost is fogok tudni rajzolni.” (Lonci)

„Vili és Bobi kalandjait minden olyan kis srác szeretni fogja akik rajonganak a járművekért. Ez a kedves történet játékosan tanítja a gyerekeket a járművekről illetve kérdésekkel kér visszacsatolást a gyerekektől. Ami még nagyon tetszett a könyvben, hogy észrevétlenül is Budapest utcáin járhatunk. Mindenkinek szeretettel ajánlom!” (Eszter)

„Kisfiam első szava az volt, hogy: kereke. Így mikor megláttam a Vili és Bobi kalandjai című mesekönyvet, már tudtam, hogy tetszeni fog neki! Magamban pedig ujjongtam, hogy végre valami újdonság, hiszen bevallom a villamosokról nem sokat tudok. A mesekönyvvel utazhatunk is, a gyönyörű Budapestet mindig jó látni! A gyermek olvas – és örül neki, hogy nincs túl sok szöveg- miközben én a kedves, bájos illusztrációt nézegetem, majd jól megbeszéljük a látottakat- hallottakat. Olvasás és beszélgetés a gyermekkel közösen, ez a két kedvenc programom! Igazi felüdülés ez a mesekönyv!” ( Ági)

Kisfiúknak, kislányoknak és szüleiknek is izgalmas, tartalmas szórakozást ígér a könyv!
Jó kikapcsolódást!

(képek: Harmath Eszter)

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Egyedi, stílusos, mesés és menő kiegészítők apróknak és nagyobbaknak

Folytatódik a Hol vagy, Kajla? matricagyűjtő albumsorozat a Sparban

Szépet, emlékezetest, nem nehezet – húsvéti tojásfestési ötleteket gyűjtöttünk

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?