Kismama fotózásra készülsz? Fotós tanácsok, amiket vegyél figyelembe mindenképp!

A nők életének egyik legszebb időszaka a várandósság 9 hónapja. Kinek könnyebben, kinek nehezebben telik; van, aki boldogan végig szalad ezen az időszakon és van, akit megvisel. Van, akinek pedig meg sem adatik…

Sokan vagyunk, sokfélék és ez így van rendjén.

Ahogyan a nagy pillanatokat, a „nagy pocak érzést” is szeretnék a nők csodás képek formájában konzerválni.

De mire figyelj oda és készülj fel, ha kismama fotózásra vágysz?

Rengeteg jó fotós van, nagyon könnyű a saját stílusunkban megfelelőt találni, egy a lényeg: nézd meg a fotós Facebook oldalát, honlapját. Szentelj időt arra, hogy kiválaszd, kinek a stílusa áll a legközelebb a tiédhez, semmiképpen se hagyatkozz mások véleményére!

Az csak ahhoz legyen elég, hogy megnézd a portfóliókat, s csak akkor dönts, ha azt érzed „igen, pont ilyen képeket szeretnék!”

A szülés általában a 37. és a 42. hét között következik be. A pocak formája, mérete az utolsó trimeszterben hatalmasat változik, érdemes minél jobban kitolni a kismama fotózás időpontját.

Viszont az utolsó két hétre sem érdemes már hagyni: ilyenkor már az a kismama is elkezd vizesedni, aki soha nem tette, kikerekedik a legcsinosabb arc is és a kismamák állóképessége sem lesz a régi. A nagy pocakkal és „belső szervek folyamatos átrendezésével” már az alvás sem olyan pihentető, az utolsó hetekben már megváltás leginkább a szülés…

Szóval: én azt javaslom, hogy a fotózás időpontját a 34. és a 36. hét közé időzítsd abban az esetben, ha az orvosod másképpen nem rendeli.

Ötletelj, inspirálódj az internetes képnézegető portálokon. Ne félj a legszokatlanabb ötlettel sem előrukkolni a fotózás előtt, egy jó szakember örül a kihívásnak, új ötleteknek!

Én magam azért adok kizárólag telefonon időpontot és ne írásban, mert szeretem kikérdezni a vendéget arról, hogy:

-milyen fotókat álmodott meg,

-apás fotózás lesz-e,

-mennyire szeretnénk fehérneműzni, vagy inkább a szolidabb verzió lesz a nyerő.

A kismama fotózásra szeretettel várom a nagytesót is, de hozzám lehet hozni házi kedvenceket is – a lényeg, hogy olyan legyen a sorozatot, amilyenre megálmodtad.

Mit vigyél magaddal mindenképp a fotózásra?

Legyen nálad:

-ultrahang fotó,

-kiscipő,

-újszülött body,

-fehér és fekete fehérnemű szett,

-leendő játék, nyunyóka,

-betűkockákból a baba neve (nálam van fakockákból és scrabble-ből is teljes betűkészlet),

-a kedvenc ruháid.

Az én stúdiómban sok tíz méter selyem anyag, szalagok arzenálja, horgolt csipke, selyemvirág várja a kismamákat, nem igen lehet már olyan ötlettel előállni, amire nem vagyok felkészülve.

Fontos, hogy legyen rajtad smink. Nem kell elmaszkíroztatnod magad, lehet abszolút natúr is, de mégis valami kamera-kompatibilis arcra van szükség: az apró bőrhibák eltüntetésére, kis színre az amúgy boldogságtól sugárzó arcodon. Hidd el, nem bánod meg, amikor ránézel a képekre.

A kecskeméti és a budapesti stúdióm is szépségszalonnal egy épületben működik, így a frizurát, pedikűrt, manikűrt is le tudom szervezni helyben a kismamának.

Sminkesként a megfelelő makeupot én készítem a képekhez, de általában minden fotósnak vannak olyan kapcsolatai, akiket közvetlenül a fotózás előtt, ott a helyszínen igénybe tudsz venni. Hidd el, sokkal könnyebb lesz neked, ha ott varázsolnak széppé, mintha te magad rohangálsz még a fotózás előtt a különböző szépészeti szakemberekhez.

A lényeg: álmodozz bátran, hidd el, hogy ez életed egyik legcsodálatosabb periódusa és jó lesz majd évtizedek múltán visszatekinteni rá.

Szánj időt a fotós kiválasztására, és ha megvan a megfelelő szakember, akkor nyugodtan oszd meg vele a kéréseidet, javaslataidat!

Az a cél, hogy olyanok legyenek a képeid, amire ha ránézel, boldogság tölt el.

Remélem, tudtam kis összeállításommal segíteni és csodás képek születnek mindenki számára!

Csodás várandósságot, mesés képeket és nagyon boldog családi életet kívánok!

Kiss Imelda
Tiliteo Photography

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?