You are currently viewing LiaaBébé – ahol a bambusz és a tökéletes babaruha egyet jelent

LiaaBébé – ahol a bambusz és a tökéletes babaruha egyet jelent

Mindenki olyan ruháról álmodik (vagy ezek után felcsillan a szeme), aminek anyaga multifunkcionális, télen-nyáron viselhető, hőszabályzó tulajdonsággal rendelkezik, azaz télen melegít, nyáron pedig hűt, antiallergén, puha, rugalmas, kényelmes és nem utolsósorban légáteresztő, azaz nem izzadunk benne!

Na… de most komolyan! Van ilyen? Bizony van!

Ez az anyag pedig nem más, mint a bambusz viszkóz!

Nem újkeletű anyag, de hazánkban eddig nem sokan viselték, pedig számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ami nem csak felnőttek, hanem babák számára is a legjobb viselet!

Csiszár-Tóth Szandra Budapesten tanult pénzügyi vonalon, majd Párizsba ment marketing és márkastratégiai mesterképzésre. Ezt követően 2017-ben egy rendezvényszervező céget hoztak létre férjével közösen, ami Magyarország mellett Olaszországban is sikeresen működött.

Ezt az irányvonalat a COVID jegelte egy jó hosszú időre, így egy teljesen új vállalkozásba kezdtek bele.

„Két csodálatos gyermek szüleiként, rengeteg kihívással szembesülünk nap mint nap; etetés, altatás, öltöztetés, fürdetés, beszoktatás és még lehetne sorolni…  Természetesen, amikor már azt hinnénk már minden flottul megy, akkor hirtelen valami teljesen megváltozik.

Hiszünk benne, hogy egy jól megtervezett és elkészített termék, segíthet, hogy stresszmentesebb legyen a szülőség.” – meséli Szandra.

Egy szülő számára a legfontosabb dolog, hogy gyermeke nemcsak egészséges legyen,

de jól is érezze magát a bőrében.

Ennek érdekében pedig egyáltalán nem mindegy, hogy a kicsik milyen minőségű ruhákat hordanak a hétköznapokban.

A legtöbb kisgyerek viszont nem szeret öltözködni, így amikor egy olyan ruhadarabot kell ráadni, ami nem rugalmas, az a szülőnek és a gyereknek is kész szenvedés. Szandráék célja az volt, hogy olyan termékeket alkossanak, amely megkönnyítik a szülők mindennapjait, ezzel is támogatást nyújtva nekik az életük ezen új szakaszában. Így született meg a LiaaBébé márka.

2021 decemberében értek el oda, hogy az első kollekció gyártása is befejeződött és a weboldal is készen lett.

De mitől másak ezek a ruhák, mint a többi babaruha?

„Puha, rugalmas és kényelmes. Ezek voltak a legfőbb szempontok, amikor kiválasztottuk a bambusz viszkózt, mint fő alapanyagot. Ehhez, még 5% elasztánt is tettünk, hogy biztos ne kelljen küzdeni egy body vagy kezeslábas felvételénél.

A bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma.”

Első körben a kényelmes alváshoz szerették volna hozzásegíteni termékeikkel a babákat és a mamákat. Hiszen, ha a baba alszik, akkor anya is tud, így body, cipzáras kezeslábas és bélelt tipegő hálózsák került a palettájukra.

„Nagyon sok visszajelzést kaptunk, hogy gyereket még így nem láttak örülni ruhának. Tudatosan választottunk élénk színeket, játékos mintákat, a ma nagyon népszerű pasztell helyett, mivel inkább a gyerekeknek szerettünk volna tetszeni.”

Nemcsak kényelmes, de tartós megoldást is jelent

A hagyományos babaruhák nem csupán a kényelem terén hagyhatnak kívánnivalót maguk után. Sok szülő panaszkodik ugyanis arra, hogy a gyerekek szinte pillanatok alatt növik ki az egyszerű, pamut rugdalózókat és egyéb öltözékeket, melyeket kevésbé jó minőségük miatt továbbadni, elajándékozni sem egyszerű.

A bambuszrost alapanyagú babaruhák ezzel szemben hosszabb ideig használhatók a hagyományos babaruháknál. Egyrészt magasfokú rugalmasságuknak köszönhetően, mely lehetővé teszi azt, hogy az adott ruhadarab bizonyos mértékig táguljon.

Ezt a rugalmasságot az általuk készített ruhák 5 százalékos elasztán-tartalma is fokozza, mely megkönnyíti a kisebb babák öltöztetését is. Sőt, a rugalmas ruhadarabokat egy fejlődőben lévő, növekvő gyermek akár hónapokkal tovább is hordhatja, mint egy hagyományos, pamut babaruhát.

Arról nem is beszélve, hogy a bambuszrostból készült ruhák kimagaslóan jó minőségűek. Nem tágulnak, nem szakadnak, ami azt jelenti, hogy ha gyermekünk kinövi őket, sokkal könnyebben adhatunk túl rajtuk. Elajándékozhatjuk, vagy akár a célnak megfelelő csoportokban, oldalakon el is adhatjuk őket.

Ez a különleges minőség drágább terméket is jelent?

„Tudjuk, hogy a gyermeknevelés rengeteg kiadással jár, így érthető, hogy a legtöbb szülő a megbízható, mégis kevésbé drága módszereket keresi. Különösen igaz ez a ruhákra, melyeket a fejlődésben lévő gyerekek nagyon gyorsan, akár hetek alatt is képesek kinőni.

A bambusz babaruhák ára egy picivel valóban magasabb, mint a hagyományos, pamut babaruháké. Fontos tudni azonban, hogy ezért az összegért cserébe olyan terméket kapunk, ami igazán különleges is.”

Szóval érdemes bambuszrost babaruhát vásárolni?

Összességében elmondható, hogy a bambuszrostból készült ruhák kényelmesek és megbízhatóak. A gyerekek számára extra puhaságot biztosítanak a viselés első pillanatától kezdve, a szülők számára pedig garantálják az egyszerű és problémamentes öltöztetést.

Emellett a bambusz sokkal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a pamut, így biztosítja az egész napos kényelmet és az egészséges környezetet a bőr számára. A bambuszrostból készült anyag lélegző tulajdonsága révén télen meleg, nyáron pedig hűvös érzetet kelt.

A puhaság és a kényelem ellenére pedig az anyag rendkívül strapabíró és masszív, illetve rugalmas. Ennek köszönhetően a legmozgékonyabb gyerekek is imádni fogják, a szülőknek pedig nem kell amiatt aggódniuk, hogy akár hétről hétre új ruhákat vásároljanak a növekvőben, fejlődésben lévő csöppség számára.

„A bambuszrostból készült babaruha igazán különleges. És habár külföldön egyre többen használják és egyre nagyobb trend és rajongótábor övezi, hazánkban még kuriózumnak tekinthető. Így azok a szülők is imádni fogják, akik imádják az exkluzív dolgokat és szeretnek az elsők közt lenni az új, működőképes megoldások kipróbálásában.”

(A fotók a LiaaBébé kizárólagos tulajdonát képezik, felhasználásuk nem engedélyezett!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?