You are currently viewing Magad hölgyem, ha urad nincsen! Avagy kezdőkészlet nőknek otthonra

Magad hölgyem, ha urad nincsen! Avagy kezdőkészlet nőknek otthonra

Minden hobbi mellé megalkotott már a piac úgynevezett kezdőcsomagot. Ezek mindig azt az illúziót keltik bennünk, hogy ha ezt megvesszük, soha többé semmilyen problémánk nem lesz. Még a férjünk sem lesz fáradt munka után, hisz ezzel a csomaggal még ő is szívesen tenne-venne a ház körül.

Csak! És itt a lényeg, ezt mi nők ki sem adjuk a kezünkből. Nincs az a feladat, amivel ki lennénk szolgáltatva mások esetleges fáradtságának. Még mit nem, hisz sikerélményünk egyik fő forrását vennék el. Igaz, hogy illúzió, de ez is benne volt az árban.

„Minden probléma, amiről eddig elhitted, hogy férfimunka, most igazi élménnyé válik! Válj TechnikGirl-készlet tulajdonossá, válj szabaddá!”

Ellenállhatatlan ajánlat… Egy frászt.

A valóságban, amikor keresel egy csavarhúzót, A csavarhúzót keresed. Formája és mérete van. Ezeket eddig is tudtam, de az biztos, hogy ami épp kell, azt nem találom.

Ha illik a vége a lyukba, még simán lehet, hogy a markolatot már nem tudod mozgatni, mert nem férsz hozzá. Vagy nem fér el. Cifrázza a helyzetet, hogy nem is tudom pontosan, mire lenne szükségem, így a boltban sem tudom megvenni.

Látom magam, amint az otthon talált példánnyal a kezemben magyarázom az eladónak, hogy ennél vastagabb kellene, három centivel rövidebb, és jó lenne, ha keményebb lenne, mert ennek elnyalta a fejét a legutóbbi projekt. A fotó sem segít, csak beméretezve, ami elvetendő ötlet.

Az is tiszta sor, hogy a boltba nem tudom magammal vinni a polcot, amit rögzít a problémás csavar.

Keresgélés közben elmerengek, hány csavarhúzó kellene a TechnikGirl-készletbe. Az tuti, hogy akárhány is, tuti lenne létjogosultsága egy csavarhúzós kiegészítő készletnek. Az imbuszkulcs-készletről nem is beszélve.

Úgy érzem, elindult egy lavina, ami sosem vezet jó irányba. Vagy kell egy GirlTechnik-tárolót is beletervezni a projectbe, ami minden független nő udvarán helyet kap, vagy határokat kell húzni.

Első körben megértéssel kell fordulnunk imádott férjünk felé, hogy műhelye van, vagy vágyik rá. Másodszor komoly kritikával kell határokat szabnunk függetlenségi vágyunknak.

Nem mindent érdemes magunknak csinálni.

Ennek logikus következményeként nem érdemes mindenre felkészült készletünknek sem lennie. Ne költs többet a készletre, mint egy hatékony szakember kiszállása. Sőt a házasságodat is megkímélheted annak a bizonyos költségnek a kiadásával.

Jók azok a férfi energiák néha máshol is.

A készletünkre visszatérve, meg kell alkotni a szükséges és elégséges minimumot. Saját tanácsomat megfogadva belátom, hogy nem tudok jól ilyen készletet összeállítani.

Annyit tudok, erősen érintett potenciális vásárlóként, hogy áldoznék ilyesmire. Csavarhúzók, szigetelőszalag, jó sniccer, mellé pengék, mérőszalag… stb. Max tízezer forintos kisker áron. De akkor legyen nagyon meggyőző. Megjelenésében pedig azért egy pasi is szívesen használja.

Jó, ha néha csak ki kell készítenem a szerszámokat, amolyan jelzésértékűen a projekt mellé. Vagy ez olyan, mint a séf kése, amit ki sem enged a kezéből?

Rossel Szilda

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?