You are currently viewing Manubaba a kincsek lelőhelye, az üzlet, ahol szeretet van

Manubaba a kincsek lelőhelye, az üzlet, ahol szeretet van

A Manubaba egy olyan csodálatos baba-mama mesevilág, ahova ha belépsz, nem lépsz ki csak úgy, üres kézzel, ez biztos.

Ahogy az is fix, hogy jó sok időt töltesz bent, mert csak kapkodod a fejed a sok gyönyörűség láttán… Ráadásul ebben az üzletben szeretet van, minden egyes négyzetcentiméterében.

A több szempontból is rendhagyó bolt 2019-ben nyitotta meg kapuit.

“Egy olyan üzletet szerettem volna létrehozni (nem csak fizikai üzlet értelemben), amelyben a minőség a fő iránymutató. Minőség a termékekben, az üzletpolitikában, a kapcsolatokban (vevő, partner, munkatársi), kommunikációban, anyagokban. Mindenben igyekszem ezen a szűrőn keresztül nézni a dolgokat a döntéseim és a mindennapjaim során. Webshop nélkül indultunk, csak fizikai üzletként. Ennek fő oka, hogy szerintem a webboltok mellett az emberek igénylik a kézzelfogható dolgokat és az olyan fajta üzletet, ahová öröm bemenni, mert foglalkoznak a vásárlóval, úgy, mint a régi típusú butikokban. És a Manubaba pont ilyen.” –meséli Aszalósné Lukács Bernadett tulajdonos.

A minőség mellett nagy hangsúlyt fektet Betti a magyar gyártók termékeire is, hiszen ezzel a magyar gazdaságot, a fenntartható divatot és kereskedelmet is támogatják, környezetbarát módon.

Büszke arra is, hogy vállalkozásuk minimális szemetet termel és több, mint 20 magyar gyártó terméke megtalálható kínálatukban. Ráadásul ezek elsősorban anya-vállalkozások, akikkel nagyon jó partneri kapcsolatuk alakult ki, odafigyelnek egymásra, segítik egymást. Ez a pandémia esetén is megmutatkozott.

A játékkínálatot egyébként két szakember segítségével alakították ki. A magyar baba-mama termékek mellett minőségi, főleg francia (Djeco, Moulin Roty) és holland (Little Dutch) játékokat vettek be a kínálatba, de szerencsére itt is találtak már olyan magyar játékgyártókat, akik rendelkeznek a szükséges minősítésekkel és stílusban is beleillenek a Manubabába (pl. Eperfa, AvidaToys).

Betti édesanyjával találkozhatnak a vásárlók délutánonként a boltban, aki 40 évig volt kisgyermeknevelő, ebből 20 évet egy Montessori szemléletű bölcsődében dolgozott, tehát vérprofi módon segédkezik, bármilyen kérdésre válaszolva.

Mellette a Tudorka Műhely vezetője, Földes Fanni (pszichopedagógus, alapozó terapeuta, gyermekjóga oktató) is segít a játékok kiválasztásában.

Ami pedig még rendkívül fontos az anyukáknak a minőségi játékokon túl, az pedig a cipő. És sajnos nem sok helyen kaphat segítséget -főleg a kezdő anyuka- ebben a kérdésben. Vagyis kap kérés nélkül is az ismerősöktől, anyukatársaktól, de azoktól inkább összezavarodik.

A Manubabában viszont külön cipősarok áll az anyukák rendelkezésére, ahol minőségi gyerekcipőket találhatnak (Froddo, D.D.Step, Azaga, Funkidz). Kizárólag olyan cipőket tartanak, amelyek megfelelnek a mezítláb járás követelményeinek, így a legjobb a gyerekeknek.

Sokan keresik egyébként őket az első kiscipő kiválasztásakor, Bettiék pedig igyekeznek minden esetben sok türelmet tanúsítani mind a szülők, mind a gyerekek felé, hiszen

az első cipő megvásárlása bizony sokszor nem egyszerű.

A kisgyerekek 1 éves kor körül sokszor idegenkednek a cipő felvételétől, behúzzák a lábujjaikat, emiatt nem egyszerű megtalálni a megfelelő méretet. A szülőkön is sokszor látják, hogy nagy stresszt jelent nekik az első cipő kiválasztása: melyik méretet, melyik fazont válasszák?

Mivel több típusú cipőt is tartanak (széles lábfejhez, keskeny lábfejhez, magas rüszthöz, stb.) a legtöbbször sikerül megtalálni a megfelelő cipőt és elterelni a kicsik figyelmét is valamivel.

Ami még szintén amellett szól, hogy a Manubaba egy csodavilág, az pedig a könyvek. Fontosnak tartják ők is saját gyermekik számára is az olvasást, az olvasásra nevelést, ugyanakkor azt látják, hogy sok gyerekkönyv nem felel meg az elvárásoknak. Egész egyszerűen sok a gyagyi és bugyuta könyv, amit nem szívesen adnának ők sem a saját gyerekük kezébe. Szerencsére a Csirimojó, a Csimota és a Pagony Kiadó jóvoltából minőségi gyerekkönyveket is tartanak üzletükben.

Ami rendkívül szimpatikus a boltban és fontos a szülők számára, hogy a praktikum, a design és a minőség találkozik egy helyen: játék, cipő, zokni, könyv, natúrkozmetikum, öko tisztítószerek, pelenkázási kellékek, női táskák, biopamut gyerekruhák, hálózsákok, hordozási kiegészítők, babaszoba kiegészítők mind-mind megtalálhatóak.

Így, aki jobban szeret a plázák helyett kisebb üzletekben, magyar és európai gyártóktól vásárolni, nyugodt és barátságos környezetben, annak abszolút ajánljuk ezt a varázslatos kis bolt meglátogatását.

De a Manubaba egyszemélyes vállalkozásának, melyet Betti 2 kisgyermek mellett működtet, alkalmazkodnia kellett a vásárlói igényekhez, így fél év után, 2019 novemberében, elindította a webshopját.

Igyekszik azonban megtalálni azt az arany középutat, ahol a vállalkozás gyümölcsöző, de élhető is marad, így a webes kínálatot csak szép lassan bővítették. Aztán a kialakult pandémiás helyzetben kicsit a Manubaba élete is megváltozott, és nekik is változtatni kellett.

Hiába volt eddig főleg a 12. kerületi bolt a fókuszban, most a partnereik támogatása és a vevőik kiszolgálása érdekében turbó gyorsasággal elkezdték a bolti kínálatot feltölteni a webre, valamint bevezették a kártyás fizetést és csökkentették az ingyenes szállításhoz tartozó vásárlási limitet is.

Ami pedig nem változott és nem is fog, bármi történik, az az, hogy a webshopon keresztül is igyekeznek biztosítani a tőlük megszokott színvonalat.

A csomagokat nagyon gyorsan, néhány nap alatt (sok esetben, hogy 1-2 napos kiszállítással) kiszállítják futárszolgálattal, felmerülő probléma esetén pedig nagyon vevőközpontúan reagálnak.

Ráadásul folyamatosan előrukkolnak újdonságokkal, mint például épp a karantén-időszak végére a Pagony Kiadóval kötöttek egy szuper együttműködést, így több száz mesekönyv megtalálható lesz most már a Manubaba webshopjában is!

De érdemes figyelni őket, mert sejtelmesen elárulták, hogy

jönnek még meglepetések a házuk táján!

 

(A fotók a Manubaba kizárólagos tulajdonát képezik, felhasználásuk nem engedélyezett!)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?