You are currently viewing Mentesen is teljesen! – megjelent a hiánypótló babaszakácskönyv

Mentesen is teljesen! – megjelent a hiánypótló babaszakácskönyv

Megjelent Ambrus Éva és Pintér Mónika: Mentesen is teljesen! című könyve, amely tej-, tojás- és gluténmentes recepteket tartalmaz kicsiknek és nagyoknak.

Ambrus Éva, az Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen és a Válogatós gyerekek című nagy sikerű könyvek szerzője ezúttal az ételallergia témakörére fókuszál. Szerzőtársával – aki három multiallergiás kisgyermek édesanyja, és mentes ételeivel nap mint nap helytáll a konyhában – elsősorban glutén-, tej- és tojásmentes recepteket fejlesztettek ki közösen, és adnak közre ebben a könyvben, hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek ételallergiás vagy gluténérzékeny gyermekük megfelelő és kiegyensúlyozott étrendjének kialakításához.

Ambrus Éva, Pintér Mónika: Mentesen is teljesen!
Tej-, tojás- és gluténmentes receptek kicsiknek és nagyoknak

A kiadványban 134 recept közül válogathatnak a kedves Olvasók. Az alapreceptek között mentes kenyerek, péksütemények, házi tészták, növényi tejhelyettesítők, házi szószok receptjét ismerhetik meg. A reggeli, tízórai- és uzsonnafalatok, valamint az ebéd- és vacsoraételek a mindennapok változatos és egészséges étkezését könnyítik meg, de gondoltak a szerzők az ünnepekre is, szülinapi tortákat, húsvéti kalácsot, karácsonyi mentes bejglit, szaloncukrot és habcsókot kínálva.

Az ételallergia és -intolerancia, valamint a gluténérzékenység sok esetben már kisgyermekkorban kialakul, és nem ritka, hogy az érintett egyént akár egész életében végigkíséri, de megfelelő diétával eredményesen kezelhető. A könyvben szereplő receptek bebizonyítják, hogy mindez sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

A könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg.
>>> Ide kattintva megrendelhető.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?