Mi szerzi a legnagyobb örömet a szülőnek iskolakezdés előtt?

Hamarosan itt a tanévkezdés és a szülők elkezdik a szokásos körutakat róni. A legtöbben igyekeznek előre gondolkodni és mihamarabb beszerezni a szükséges dolgokat, de néhányan az utolsó pillanatra halasztják a vásárlást. Ez utóbbi nem annyira szerencsés.

Miért is? Azért, mert a választék lecsökken, és a maradék juthat nekünk. Az pedig eléggé bekorlátozza a lehetőségeinket.

A lista végtelenül hosszú, amit megkapunk a suliból.

Füzetek, ceruzák, tollak, ilyen színes lap, olyan rajzlap, vonalzó-körző-szögmérő és még egy sor tök ismeretlen dolog. És persze új tolltartó is kell, mert a régi használhatatlan, vagy ne adj Isten már dedós és ciki, az iskolatáska dettó.

Valljuk be kedves szülők, emellett az sem nem mindegy, hogy a gyerekünk milyen minőségű termékeket használ. Szeretnénk neki mindig mindenből a legjobbat.

Ráadásul mivel az iskolában mindennapos testnevelés van, ezért gondoskodnunk kell a gyermeknek e tekintetben is a felszereléséről.

A gyerek persze nyáron mindent kinőtt, miért is lenne jó bármi is még idénre is?

Jó persze, az a dolguk, hogy nőjenek, de azért mégis… Mindenből újat kell venni!

Mit jelent ez?

Szüksége lesz legalább 5 pár sportzoknira, 2 (vagy inkább) 3 váltás tornapólóra és nadrágra vagy tornadresszre, 1 melegítőre, tornazsákra, sportcipőre.

Ezen felül pedig, ha a gyermekünk sportol még valamit, akkor az ahhoz szükséges extra felszerelésre. A fiúknak általában focicipőre, a lányoknak labdajátékokhoz, tánchoz, aerobichoz kell beszereznünk a „hozzávalókat”. Ha pedig valami különleges sportot űz, arról ne is beszéljünk inkább.

A suliból pedig, ha az egyik testnevelés órán úszni járnak, akkor nem árt, ha van 2 váltás úszónadrág/úszódressz, úszósapka, szemüveg, papucs, törülköző és még 1 tornazsák.

Ha pedig kirándulnak, akkor is szükséges mondjuk egy jó kulacs, egy kényelmes túra vagy outdoor cipő, amiben tud gyalogolni és persze egy hátizsák, amibe pakolhatja a holmijait.

És még azt is kalkuláljuk bele mindenbe, hogy könnyen felejtik itt-ott a felszerelésüket életünk értelmei, vagyis időről időre pótolni kell valamit.

Na, nem kevés cucc, ugye?

Ilyenkor fogja a fejét a drága szülő, hogy jesszusúristen, ennyi mindent egyszerre megvenni… ehhez egy maratoni listát kell írni, nehogy kimaradjon valami.

De vajon mit szeretne a szülő a gyerekének a legjobban? Azt, ha élvezné a sportot, jól teljesítene, egészséges lenne, illetve ha nem kellene hetente új cuccokat vennie, mert elszakad, tönkremegy.

És mit szeretne még? Azt, hogy ne kelljen a gatyáját is otthagynia a boltban egy ilyen körúton, mégis minőséget kapjon és mindent meg tudjon venni.

A cipő a legkardinálisabb kérdés mindenkinél, mert az egészséges fejlődéshez, mozgáshoz nagyon fontos, hogy jó minőségű, ne gagyi lábbelit hordjon a gyerek, mert abból később is sok problémája származhat. És a büdzsé nagy részét akkor ez el is viszi…

De akkor mi a megoldás, ha egy jó minőségű, márkás cipőt nem horrorisztikus áron akarunk beszerezni?

Jó lenne, ha a kecske is jóllakna, meg a káposzta is megmaradna.

És azért valljuk be, mennyivel jobb lenne az is, ha meg tudnánk takarítani egy kis pénzt és mondjuk magunkat is meglephetnénk valamivel? Illetve felbecsülhetetlen lenne, ha időt is spórolnánk azzal, ha helyen meg tudnánk venni sok mindent.

A rutinos szülők pont ezért kezdik el időben az iskolakezdési vásárlást, hogy elcsípjék azokat a kampányokat, ahol jó minőségű, márkás cuccokat kaphatnak, remek áron. Ciki vagy nem ciki, egy többgyerekes családnál igenis muszáj figyelni a kedvező ajánlatokra. Meg a törzsvásárlói kedvezményekre.

Amikor az anyukák összedugják a fejüket, mindig kiderül, hogy kb. mindenkinek tele van a pénztárcája akciós kuponokkal, törzskártyákkal. Nekünk az egyik kedvencünk az Intersport-os, mert először is mindig küldenek hírlevelet az aktuális kedvezményekről, másodszor mindig van számos termék ami ár-érték arányban szuper! Ez nekünk elég is…

És a hab a tortán:

mennyivel jobb érzés azzal villogni, hogy mi már kész vagyunk mindennel,

mindent megvettünk, ráadásul baromira jó áron?!

Hát az álom lenne…

(kezdőkép: Pixabay)

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?