Mit ajándékozzunk a gyereknek? Ötletek kicsiknek és nagyobbaknak

Nehéz kérdés mindig, hogy mit kapjon a gyermek ajándékba. Főleg, ha mondjuk nem is segít nekünk, mire vágyik.

Azt pedig a legtöbb szülő nem szeretné, ha valami újabb fölösleges kacat kerülne be a lakásba, amivel tegnaptól holnapig foglalkozik, aztán bekerül a sarokba.

Nyilván sok szuper dolgot is lehet kapni ma már, de mi azért szeretnénk segíteni a választásban pár remek ötlettel, mivel lephetitek meg a kicsiket és a nagyobbacskákat is. Olvassátok végig, mert azért a tiniknek is szól 1-2 ötletünk!

Sebők-Mersits Virág keze munkáját dicsérik a BabraPakk színes-kalandos fejlesztő játékai, melyek önfeledt szórakozást biztosítanak a gyerekeknek, miközben a kreatív feladatok fejlesztik őket.

Három különböző korosztálynak alakítottak ki a mappákat: 3-4, 4-5, és 5-6 éveseknek.

Az alap mappában 5, a prémium mappában 10 feladat található, illetve a MIX verzióban két korosztály foglalkoztatóit lehet megtalálni egy mappán belül (5-5 feladattal).

Remek és nem tömeg-ajándék, ha valami igazán jót szeretnél a gyereknek!

 

A PAMUTKA BABY egy magyar házaspár által megálmodott független márka. Babaruháik gondosan választott anyagokból készülnek, Magyarországon. Y-generációs szülőkként igyekeztek valami olyat alkotni, ami a saját korcsoportjuknak imponál, különös tekintettel annak jellegzetes kommunikációs szokásaira. Bíznak benne, hogy kezdő vállalkozásunk idővel érdekes és egyedülálló alternatívát nyújthat a nagy cégek kínálata mellett.

Rövid ujjú baby-body-kat gyártanak, melyek anyaga: 93% pamut, 7% elasztán. Mindegyik Öko-Tex Standard 100 bizonyítvánnyal rendelkezik.

Alul patentos kivitelben készülnek (3 gombos, fémszínű) Magyarországon gyártják mindegyik terméküket, de a világ minden részére szállítanak.

És íme a kedvencünk!

Metált bírod? Mutasd meg a világnak, hogy nálatok otthon nem gyermekdalocskák szólnak: a te csemetéd csak a dübörgő lábdobra és a sikító gitárra alszik el!

 

Nagy Mónika az Anya Paradicsom webáruház tulajdonosa. A filozófiája a környezettudatos játékvásárlás és ennek megismertetése a szülőkkel. Alapvetően az őszinteségben hisz, így belátta, hogy nem tud olyan játékokat árulni az édesanyáknak, amikben már ő sem bízik meg maximálisan, így a termékkínálata átalakítása mellett döntött. Mára a nála vásárolt játékok környezettudatosak.

Ráadásul minden általuk használt csomagolóanyag 100%-ig újrahasznosítható és újrahasznosított anyagokból készül.

Pár cuki termék a kínálatukból, amik remek ötletek ajándékba is:

PlanToys szeletelhető „csúnya”zöldség-gyümölcs szett:

Egyes országokban már bevett szokás, hogy a szépséghibás, de ugyanolyan finom és egészséges zöldségeket-gyümölcsöket olcsóbban kínálják a fogyasztóknak, ezzel is csökkentve az élelmiszer-hulladék mennyiségét. Ebből az elvből indult ki a PlanToys, mikor megalkotta a „csúnya zöldségeket”. Hiszen a gyerekeknek készülő játék gyümölcsök és zöldségek is mindig tökéletesek – az alma gömbölyű, a paradicsom szabályos, a banán szépen görbül. De a való életben ez máshogy van azért… A zöldségek kettéválnak és tépőzárral tapaszthatók újra össze, így akár játék késsel szeletelhetők is, ami segít a helyes evőeszköz fogás elsajátításában.

Pojga hajó-autó:

A Pojga azon kívül, hogy ellenállhatatlanul cuki játékokat készít, néhány specialitással is rendelkezik. Egyrészt több fajta faanyag összeolvasztása, különböző textíliák és gyapjú felhasználásával készíti termékeit, másrészt hihetetlen kreativitással hozza ki az alternatív oktatási elvek keretei között a maximumot a gyerekjátékokból, fejlesztő eszközökből. A hajó-autó különlegessége, hogy egyik oldalára fordítva hajó, amiben 4 figurát lehet elhelyezni, a másik oldalára fordítva pedig autó.

Little dutch építőkockák:

Minden gyermek szeret építeni, mert a kockák, téglatestek, hengerek egymásra pakolgatása sikerélményt nyújt. Ha viszont fontos, hogy az építő játékok természetes anyagból készüljenek, és még a kreativitást, a formák megismerését is elősegítsék, érdemes fa építő játékokat venni. A Little Dutch amellett, hogy játékait környezettudatosan gyártja, pasztell színvilágával vívta ki a vásárlók szeretetét.

 

Hegyi Margitot és a GitaMom márkát már bemutattuk nektek egy korábbi cikkünkben itt. Imádjuk a Csepphintát és az összes babzsákjukat, de ami nagyon bejön még nekünk, az a mini-babzsák.

Alapvetően nagyon kényelmes és vagány telefontartó, tiniknek is ajánljuk – egyszerűbb vele a selfie-készítés is…

A kisebbek pedig használhatják Barbie-babák számára például, de  az anyukának is jól jön a sütésnél, hogy erre tegye a telefonját, amíg nézi a receptet az internetről.

De Margiték használták már lúdtalp-gyakorlatokhoz is, vagy csak úgy dobálgatták egymásnak a gyerekek.

Számos mintában kapható ez az amúgy zero waste, környezetbarát termék, a választás lesz a legnehezebb feladat!

 

Idén is rengeteg fantasztikus társasjáték jelent meg a magyar piacon, ami ideális választás lehet karácsonyi ajándékként a szeretteinknek. Az ünnepi asztalnál, vagy a fa alatt ugyanis nem csak a gyerekek játszanak, a felnőttek számára is remek szórakozást nyújthatnak a kooperatív (együttműködésen alapuló), vagy beszélgetős, könnyed, szórakoztató partyjátékok (pl. az asszociáción alapuló „Csak egy”, vagy a gyönyörű kártyalapok alapján meséltető „Múzsa”).

Azonban ha mélyebb, őszinte és izgalmas beszélgetésekre vágyunk nagy nevetésekkel, akkor nem nyúlhatunk mellé Győri Zoltán társasjáték tervező „Igen?” c. party játékával, mely az elmúlt évek legsikeresebb magyar társasjátéka.

Olyannyira, hogy idén ősztől a játékboltok polcain már a folytatás is ott figyel: az „Igen?És…”-ben furfangos kérdésekre adhatunk választ, majd a társaság többi tagjának válaszaira is tippelhetünk, így bizonyítva, hogy mennyire ismerjük egymást, vagy a párunkat.

Zoltán társasjáték ajánló Youtube csatornáján a Mit Játsszunk? Vlogon egyébként számos más társasjátékot is megismerhettek, így könnyítve meg a választást. Valamint arra is adnak tippeket, hogy hogyan lehet otthon kevesebb pénzből is játszani?

 

Reméljük sokatok tetszését elnyerték a fentiek és sikerült ismét pár jó ötletet adnunk nektek!

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?