You are currently viewing Őszi könyvajánló a legkisebbeknek

Őszi könyvajánló a legkisebbeknek

Véget ért a nyár, beköszönt az ősz, egyre kevesebb időt tudunk a kicsikkel a szabadban tölteni. A meleg szobában a gyerekek szívesen játszanak kirakósokkal, lapozgatnak színes mesekönyveket.

A Csörgős poci remek móka a legkisebbek számára. A kicsi kacsával bebarangolják a tanya és az istálló zegét-zugát, megismerve az itt élő állatokat, míg Breki béka a vadállatok közé kalauzolja el kis olvasóit, akik találkozhatnak Fánival, az elefánttal vagy, Tibivel, a tigrissel. Amíg a kicsik a mesét hallgatják elfoglalhatják magukat a beépített, színes csörgős labdával.

A gyerekek kedvenc mesehőse lehet a Hangos cimborák sorozatból Maci és Malacka. A kedves mesékből kiderül, kikkel játszik Maci a csodás új piros labdájával, és milyen csemegéket osztanak meg a korgó gyomrú malackával a tanyán lakó baráti. Az aranyos mesék felolvasása közben a színes gombokat megnyomva megszólaltathatjuk az erdő és a tanya lakóinak hangját.

A Gumipocakok főszereplője a kis unikornis. Barátaival nyaralni indul, de a vakáció véget ér, és elkezdődik az iskola. Vajon, hogy telik az első nap az iskolában, milyen a matekóra és mit csinál a szünetben kis unikornis barátaival, a lámával, a flamingóval és a narvállal? Mindent megtudhatunk a két mesét elolvasva. A könyv lapjain a vidám figurák változatos színű és mintázatú szilikon elemekkel bélelt rajzai a gyerekek kicsi kezének a tapintás, simogatás által külön plusz élményt nyújtanak.

Sok kicsinek nagy mumus a cipőfűző. A Kösd meg a cipőd! című könyvben egy vicces, sárga-piros darab segíti őket abban, hogy megtanulják megkötni a cipőjüket. A munkát a részletes leírás és egy kis mese is segíti. Amíg elolvassuk Bea és Tomi történetét, pikk-pakk megtanulhatjuk a cipőkötés művészetét is.

Mennyi az idő? A kötetben megbújó óra és a rengeteg, részletes magyarázat és gyakorló feladat segítségével a kicsik gyorsan elsajátíthatják az óra használatát. Mutasd az időt! című könyvünkben Óra Olivér és Perc Piri mindent megtanítanak a gyerekeknek, amit csak az időről tudni kell. Ehhez nagy segítséget nyújt a mozgatható, színes mutatójú óra, és rengeteg feladat, amelyekkel játszva tanulhatjuk meg, hogy kell leolvasni az időt az óra számlapjáról.

A könyvek a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában jelentek meg.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?