You are currently viewing Rágómakit minden fogzással küzdő babának!

Rágómakit minden fogzással küzdő babának!

Talán egészen kevés olyan anyuka van, aki ne szenvedte volna meg gyermeke fogzási időszakát. És persze mindenkinek megvan a saját tuti ötlete arra, mit adjunk a gyereknek a panaszok enyhítésére.

Így volt ezzel Math-Szabó Noémi is, mikor megszületett a kisfia és elindult a folyamat. De miután pár dolgot ő is kipróbált,

rátalált a saját csodaszerére, amivel szinte játszi könnyedséggel élték át ezt az időszakot.

Történt ugyanis, hogy 2017 decemberében, a Spanyolországból éppen karácsonyra hazalátogató barátnője elhozta az akkor 3 hónapos kisfiának, Olinak „A” rágómakit. Azt a bizonyos gyönyörű zöld makit, amit azóta is nyúz a gyerek!

De ne szaladjunk ennyire előre…

Tomkó Bori: Mivel foglalkoztál a kisfiad születése előtt, Noémi?

Math-Szabó Noémi: Kb. 10 éve rendezvényszervezőként dolgozom, korábban ügynökségeknél dolgoztam, majd szabadúszó lettem viszonylag hamar; már jóval a kisfiam születése előtt. Mindig megtalált egy-egy szuper munkalehetőség, amit szívesen vállaltam önállóan is, és elég hamar rájöttem, hogy a freelancer léttel járó szabadság nagyon inspirál. Magamnak osztom be az időmet, a saját ötleteimet valósítom meg a magam – mondjuk úgy meglehetősen dinamikus – tempójában. Aztán miután Olivér megszületett, nem volt kérdés, hogy marad ez az életforma. Nem álltam meg, 3 hónapos korában volt az első karácsonyi rendezvényem, és a maki-szerelem is akkor kezdődött…

TB: Ezek szerint te is több lábon állsz!

M-Sz.N: A rendezvényszervezés a fő vállalkozásom (Imagine Event), szuper ügyfelekkel, nagyon izgalmas kihívásokkal. Iszonyúan élvezem – de azon túl, hogy gyakran fárasztó és nehéz, mindig feltölt energiával; a lételemem ez a hivatás. Bízom benne, hogy a koronavírus elvonulta után is lesz dolgom. Szinte biztos vagyok benne, hogy igen, de nem mondom, hogy nem tartok a rendezvények jövőjétől…

TB: Megkapta ugyebár a kisfiad azt a bizonyos rágómakit. És mi történt ezután?

M-Sz.N: Már a csomagolásnál lenyűgözött a minőség, a tökéletes forma, (a fejkialakítás!), az egyedi szín, amire annyira fogékony egy kisbaba, és persze maga az aktualitás – hiszen már egészen pici korában mocorogtak a fogcsírái a kisfiamnak, így a legnagyobb szükségünk erre a termékre volt!

Szinte a karácsonyfa alatt elkezdtem guglizni a terméket, és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nekem még dolgom van ezekkel a cuki figurákkal… Erről egyre inkább megbizonyosodtam, amikor

gyakorlatilag a kisfiam kezébe nőtt a zöld makija!

Vittük mindenhova, nagyon sokat segített neki a fogzás során!

Év elején felvettem a kapcsolatot az angol anyacéggel, a Matchstick Monkey-val, jeleztem, hogy szeretném forgalmazni a termékeiket Magyarországon. Pár körös egyeztetést követően pedig én lettem a kizárólagos, hivatalos magyarországi forgalmazója a gyártó termékeinek. Azóta is nagyon hálás vagyok a bizalmukért!

A „matchstick monkey teether”-t elneveztem rágómakinak, mert esélytelen, hogy az angol nevet itthon bárki többször kimondja egy nap egymás után.

Mindig vállalkozó szellemű voltam, nyitott az újdonságokra, hiszek a megérzéseimben. Az Imagine baby egy ilyen, villámcsapás-szerűen érkezett, gyorsan körvonalazódott, és mindig teljesen egyértelmű ötlet volt. Nem volt kérdés, hogy csináljam-e!

TB: Az Imagine baby arculata a saját ötleted volt?

M-Sz.N: A fejemben lévő design-t Lender Andi grafikus keltette életre, és egy nagyon kedves informatikus barátom segített a webáruház tökéletesítésében. 2018. szeptember 14-én, Olivér 1. szülinapján pedig beindult a webshop.

TB: Milyen fogadtatása volt a hazai piacon?

M-Sz.N: A termék fokozatosan kezdett befutni és ahogy egyre több babánál sikert aratott, úgy lett egyre több megrendelés is. Az indulásnál kevesebb időm volt, és tapasztalatlanabb is voltam babawebshop-téren, de aztán az anyukák szájról szájra adták a rágómaki-tippet, illetve szakemberek is felfedezték: védőnők jelentkeztek, gyógypedagógusok, konduktorok kezdték el ajánlani az ország különböző területein. A kisfiam pedig bölcsis lett, így nekem is több időm lett, és nagyobb figyelmet tudtam a makiknak szentelni.

A legkedvesebb segítségem a népszerűsítésben Molnár Dóri (TornaDora) volt, aki azzal keresett fel, hogy ez a termék szakmai szemmel is zseniális, hiszen a gyógytornák során végre egy olyan párhuzamos kialakítású eszközzel tud dolgozni, amivel helyes mozgásra bírja a legkisebbeket is. Ugyanis egy kisbaba mindent a szájába vesz – de a rágómakinál ez nem gond, hiszen pont erre való, és az csak extra, hogy egy színes, barátságos figura.

Emlékszem, egyszer küldött Dóri egy videót egy féloldali bénult kisfiúról, aki imádott a makival tornázni, általa szívesen használta mindkét kezét és csodás eredményeket is értek el a fejlődés során. Nagyon megható volt!

A makikból küldtem a Pető Intézetbe is, ahol azóta is használják a gyógytornákon és Dóri is ajánlja a népszerű magán tornáin is.

TB: Egyedül viszed az Imagine baby vállalkozást?

M-Sz.N: Igen, minden terméket személyesen csomagolok – és imádom! Ugyan nem kézműves termékről van szó, de mégis, minden egyes maki olyan mintha a sajátom lenne; szeretettel küldöm az ország minden pontjára. Nem szívesen adom ki a kezemből, de azért néha besegít a férjem is, ha már nagyon nem bírok a teendőkkel!

Ezen kívül rendelek, karban tartom a webshopot, ötletelek, beszélgetek az anyukákkal, segítek a fogzás kapcsán felmerülő kérdésekben, és persze posztolom a cukibbnál cukibb vásárlói fotókat – amiből szerencsére egyre több van.

TB: Csak a webshopon lehet megtalálni a rágómakikat?

M-Sz.N: Nagy dolog volt számomra, amikor 2020 februárjától a termékeim a KlasszPlacc showroom polcaira is bekerülhettek, így a webshop mellett már személyesen is meg tudják tekinteni, vásárolni a termékeket az érdeklődők.

Várom már azt is, hogy újra kint lehessünk a Babaexpokon és találkozhassak a vásárlóimmal személyesen is – rengeteg lendületet és energiát kapok tőlük ilyenkor. Bár igazság szerint nap, mint nap, hiszen a termékek kapcsán kapott pozitív visszajelzések fantasztikusak!

A rágómakik forgalmazásával az volt a célom, hogy a magyar anyukáknak egy hiánypótló terméket nyújtsak; olyat, ami nálunk is nagyon bevált, és amiben őszintén hiszek – azt hiszem ez sikerült is!

TB: A rágómakikon kívül van más termék tervben az Imagine baby-nél?

M-Sz.N: Nagyon sok ötletem van még, sok lehetőség rejlik még a makikban, erre próbálok több energiát fektetni, illetve már felvettem a kapcsolatot további gyártó cégekkel, akiknek a termékeivel szeretném színesíteni az Imagine baby termék-palettáját. Ezeket az új termékeket is mind a „szükség” sodorta az utamba a kisgyerekes mindennapok során.

TB: Mi számodra a legjobb érzés a rágómakikkal kapcsolatban?

M-Sz.N: Egyértelműen az, hogy a termékeimmel szép pillanatokat okozok a családoknak, nyugodtabb babákat (és szülőket) segítek át az egyébként sem egyszerű kisbabás mindennapokon.

Köszönjük, hogy beavattál minket a rágómakik cuki és vidám világába!

Tomkó Bori

(A fotók az Imagine baby kizárólagos tulajdonát képezik, csak a velük kapcsolatos írások esetén , forrásmegjelöléssel használhatók fel.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?