Rágómakit minden fogzással küzdő babának!

Talán egészen kevés olyan anyuka van, aki ne szenvedte volna meg gyermeke fogzási időszakát. És persze mindenkinek megvan a saját tuti ötlete arra, mit adjunk a gyereknek a panaszok enyhítésére.

Így volt ezzel Math-Szabó Noémi is, mikor megszületett a kisfia és elindult a folyamat. De miután pár dolgot ő is kipróbált,

rátalált a saját csodaszerére, amivel szinte játszi könnyedséggel élték át ezt az időszakot.

Történt ugyanis, hogy 2017 decemberében, a Spanyolországból éppen karácsonyra hazalátogató barátnője elhozta az akkor 3 hónapos kisfiának, Olinak „A” rágómakit. Azt a bizonyos gyönyörű zöld makit, amit azóta is nyúz a gyerek!

De ne szaladjunk ennyire előre…

Tomkó Bori: Mivel foglalkoztál a kisfiad születése előtt, Noémi?

Math-Szabó Noémi: Kb. 10 éve rendezvényszervezőként dolgozom, korábban ügynökségeknél dolgoztam, majd szabadúszó lettem viszonylag hamar; már jóval a kisfiam születése előtt. Mindig megtalált egy-egy szuper munkalehetőség, amit szívesen vállaltam önállóan is, és elég hamar rájöttem, hogy a freelancer léttel járó szabadság nagyon inspirál. Magamnak osztom be az időmet, a saját ötleteimet valósítom meg a magam – mondjuk úgy meglehetősen dinamikus – tempójában. Aztán miután Olivér megszületett, nem volt kérdés, hogy marad ez az életforma. Nem álltam meg, 3 hónapos korában volt az első karácsonyi rendezvényem, és a maki-szerelem is akkor kezdődött…

TB: Ezek szerint te is több lábon állsz!

M-Sz.N: A rendezvényszervezés a fő vállalkozásom (Imagine Event), szuper ügyfelekkel, nagyon izgalmas kihívásokkal. Iszonyúan élvezem – de azon túl, hogy gyakran fárasztó és nehéz, mindig feltölt energiával; a lételemem ez a hivatás. Bízom benne, hogy a koronavírus elvonulta után is lesz dolgom. Szinte biztos vagyok benne, hogy igen, de nem mondom, hogy nem tartok a rendezvények jövőjétől…

TB: Megkapta ugyebár a kisfiad azt a bizonyos rágómakit. És mi történt ezután?

M-Sz.N: Már a csomagolásnál lenyűgözött a minőség, a tökéletes forma, (a fejkialakítás!), az egyedi szín, amire annyira fogékony egy kisbaba, és persze maga az aktualitás – hiszen már egészen pici korában mocorogtak a fogcsírái a kisfiamnak, így a legnagyobb szükségünk erre a termékre volt!

Szinte a karácsonyfa alatt elkezdtem guglizni a terméket, és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nekem még dolgom van ezekkel a cuki figurákkal… Erről egyre inkább megbizonyosodtam, amikor

gyakorlatilag a kisfiam kezébe nőtt a zöld makija!

Vittük mindenhova, nagyon sokat segített neki a fogzás során!

Év elején felvettem a kapcsolatot az angol anyacéggel, a Matchstick Monkey-val, jeleztem, hogy szeretném forgalmazni a termékeiket Magyarországon. Pár körös egyeztetést követően pedig én lettem a kizárólagos, hivatalos magyarországi forgalmazója a gyártó termékeinek. Azóta is nagyon hálás vagyok a bizalmukért!

A „matchstick monkey teether”-t elneveztem rágómakinak, mert esélytelen, hogy az angol nevet itthon bárki többször kimondja egy nap egymás után.

Mindig vállalkozó szellemű voltam, nyitott az újdonságokra, hiszek a megérzéseimben. Az Imagine baby egy ilyen, villámcsapás-szerűen érkezett, gyorsan körvonalazódott, és mindig teljesen egyértelmű ötlet volt. Nem volt kérdés, hogy csináljam-e!

TB: Az Imagine baby arculata a saját ötleted volt?

M-Sz.N: A fejemben lévő design-t Lender Andi grafikus keltette életre, és egy nagyon kedves informatikus barátom segített a webáruház tökéletesítésében. 2018. szeptember 14-én, Olivér 1. szülinapján pedig beindult a webshop.

TB: Milyen fogadtatása volt a hazai piacon?

M-Sz.N: A termék fokozatosan kezdett befutni és ahogy egyre több babánál sikert aratott, úgy lett egyre több megrendelés is. Az indulásnál kevesebb időm volt, és tapasztalatlanabb is voltam babawebshop-téren, de aztán az anyukák szájról szájra adták a rágómaki-tippet, illetve szakemberek is felfedezték: védőnők jelentkeztek, gyógypedagógusok, konduktorok kezdték el ajánlani az ország különböző területein. A kisfiam pedig bölcsis lett, így nekem is több időm lett, és nagyobb figyelmet tudtam a makiknak szentelni.

A legkedvesebb segítségem a népszerűsítésben Molnár Dóri (TornaDora) volt, aki azzal keresett fel, hogy ez a termék szakmai szemmel is zseniális, hiszen a gyógytornák során végre egy olyan párhuzamos kialakítású eszközzel tud dolgozni, amivel helyes mozgásra bírja a legkisebbeket is. Ugyanis egy kisbaba mindent a szájába vesz – de a rágómakinál ez nem gond, hiszen pont erre való, és az csak extra, hogy egy színes, barátságos figura.

Emlékszem, egyszer küldött Dóri egy videót egy féloldali bénult kisfiúról, aki imádott a makival tornázni, általa szívesen használta mindkét kezét és csodás eredményeket is értek el a fejlődés során. Nagyon megható volt!

A makikból küldtem a Pető Intézetbe is, ahol azóta is használják a gyógytornákon és Dóri is ajánlja a népszerű magán tornáin is.

TB: Egyedül viszed az Imagine baby vállalkozást?

M-Sz.N: Igen, minden terméket személyesen csomagolok – és imádom! Ugyan nem kézműves termékről van szó, de mégis, minden egyes maki olyan mintha a sajátom lenne; szeretettel küldöm az ország minden pontjára. Nem szívesen adom ki a kezemből, de azért néha besegít a férjem is, ha már nagyon nem bírok a teendőkkel!

Ezen kívül rendelek, karban tartom a webshopot, ötletelek, beszélgetek az anyukákkal, segítek a fogzás kapcsán felmerülő kérdésekben, és persze posztolom a cukibbnál cukibb vásárlói fotókat – amiből szerencsére egyre több van.

TB: Csak a webshopon lehet megtalálni a rágómakikat?

M-Sz.N: Nagy dolog volt számomra, amikor 2020 februárjától a termékeim a KlasszPlacc showroom polcaira is bekerülhettek, így a webshop mellett már személyesen is meg tudják tekinteni, vásárolni a termékeket az érdeklődők.

Várom már azt is, hogy újra kint lehessünk a Babaexpokon és találkozhassak a vásárlóimmal személyesen is – rengeteg lendületet és energiát kapok tőlük ilyenkor. Bár igazság szerint nap, mint nap, hiszen a termékek kapcsán kapott pozitív visszajelzések fantasztikusak!

A rágómakik forgalmazásával az volt a célom, hogy a magyar anyukáknak egy hiánypótló terméket nyújtsak; olyat, ami nálunk is nagyon bevált, és amiben őszintén hiszek – azt hiszem ez sikerült is!

TB: A rágómakikon kívül van más termék tervben az Imagine baby-nél?

M-Sz.N: Nagyon sok ötletem van még, sok lehetőség rejlik még a makikban, erre próbálok több energiát fektetni, illetve már felvettem a kapcsolatot további gyártó cégekkel, akiknek a termékeivel szeretném színesíteni az Imagine baby termék-palettáját. Ezeket az új termékeket is mind a „szükség” sodorta az utamba a kisgyerekes mindennapok során.

TB: Mi számodra a legjobb érzés a rágómakikkal kapcsolatban?

M-Sz.N: Egyértelműen az, hogy a termékeimmel szép pillanatokat okozok a családoknak, nyugodtabb babákat (és szülőket) segítek át az egyébként sem egyszerű kisbabás mindennapokon.

Köszönjük, hogy beavattál minket a rágómakik cuki és vidám világába!

Tomkó Bori

(A fotók az Imagine baby kizárólagos tulajdonát képezik, csak a velük kapcsolatos írások esetén , forrásmegjelöléssel használhatók fel.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük