You are currently viewing Rivalizálás helyett összefogás: két vállalkozó anyuka közös üzletet nyitott Újlipótvárosban

Rivalizálás helyett összefogás: két vállalkozó anyuka közös üzletet nyitott Újlipótvárosban

Két hazai vállalkozás bebizonyította, hogy rivalizálás helyett sokkal célravezetőbb egymást támogatni és segíteni.

Katona Eszter, a babyberry alapítója és a Cápák Között c. műsorból is ismert Nyári Fruzsina összefogtak és közös üzletet nyitottak Újlipótvárosban. Itt azonban még nem állnak meg: céljuk a helyi kisgyerekes családok aktivizálása fenntartható programjaikon keresztül. 

Katona Eszter és Nyári Fruzsina évek óta aktív figyelemmel és kölcsönös tisztelettel kísérte a másik vállalkozásának alakulását, hiszen ugyanazt a célcsoportot szólítják meg termékeikkel, szolgáltatásaikkal: mégpedig a kisgyerekes szülőket.

A babyberry elsősorban webshopján keresztül értékesíti harmonikus gyerekszoba dekorációit, azonban egy lakás showroomban személyesen is megismerhetőek voltak a termékei. Amikor Fruzsina átköltöztette a dinamikusan növekedő Flora MiniWash-t Pannónia utcai üzletéből a szomszédos utcába, akkor Eszterre gondolt, akivel szívesen megosztaná az így felszabadult üzletrészt a Flora ReBaby Store mellett.

Eszter azonnal érezte, hogy egymást támogatva új lendületet kaphatnak vállalkozásaik és még több lehetőség nyílik meg mindkettőjük előtt, ezért hamar csomagolni kezdett, a követők pedig az Instagramon betekintést kaphattak az eleinte még titokzatos átköltözés részleteibe. 

A közös üzlet március elsején hivatalosan is megnyitott, ahol egész héten kedvezményekkel, nyereményekkel és ünnepi hangulatban várják az érdeklődőket. Jelenleg a helyiség utcafronti részében a babyberry stílusos gyerekszoba dekorációi sorakoznak, az üzlet másik felében pedig a ReBaby Store gondosan átvizsgált és kitisztított, használt babakocsijai várják a szülőket.

Mivel mindkét vállalkozás számára nagyon fontos a fenntartható és környezettudatos értékrend, valamint az aktív közösség kialakítása, ezért Fruzsinak és Eszternek rengeteg ötlete van még, amiket az együttműködésük keretében szeretnének megvalósítani. Hamarosan közös piknikre várnak mindenkit az egyik közeli parkba, de terveik között szerepel a helyi gyerekbarát vállalkozások összefogása is.

A babyberry-ről: 

A babyberry márka 2015 januárjában indult útjára – hosszú, 9 hónapos tervezés és előkészítés után. Ekkor még csak saját tervezésű és készítésű termékek voltak elérhetőek, de a kínálat hamarosan tovább bővült és mostanra már több hazai tervező és néhány világmárka, hazánkban kizárólag a babyberry-nél megtalálható termékek is megjelentek. Az elmúlt évek alatt a babyberry bababolt a kisgyermekeknek készülő egyedi dizájnertermékek, berendezési tárgyak és kiegészítők piacának egyik legkülönlegesebb magyarországi szereplőjévé vált. 

„Az otthon a gyerekek számára egyet jelent a stabilitással, a biztonsággal. Ez az a hely, ahol kiismerik magukat, ahol a megszokott játékok, bútorok és kedvenc kiegészítőik várják őket. Ennek megteremtése pedig kizárólag rajtunk múlik. Az életterünk befolyásolja a közérzetünket, én pedig hiszek abban, hogy egy letisztult, harmonikus otthonban kellemesebben érzik magukat a gyerekek, mint egy túlzsúfolt, tárgyakkal teletömött, vibráló lakásban, ahol talán nehezebb kikapcsolni, megpihenni. Ezért javaslom mindenkinek, inkább kevesebb tárggyal vegyük körül magunkat, azokat ellenben válasszuk ki gondosan: legyenek jó minőségű, hosszútávon használható darabok, amelyek harmóniában állnak egymással, hogy az otthonunk a szeretet és melegség mellett nyugalmat is sugározzon.” – vallja Katona Eszter, a babyberry megalapítója, aki az üzlet és a termékkínálat gondos kialakításakor is ezeket az elveket tartja mindig szem előtt.

Nyári Fruzsina kétgyermekes anyuka és több családi márka alapítója:

“Gyermekeim születése után bennem is feléledt az ösztön, hogy mindent megadjak nekik és biztonságban tudjam őket, mindezt azonban pénztárcakímélően és bolygóbarát módon szerettem volna megvalósítani. 2014-ben indítottam el vállalkozásaimat, amik mind a gyermekes családok támogatására jöttek létre. Vállalkozásaim során is a bolygóbarát szemléletet követem, ez áll minden márkám mögött.”

Fruzsi vállalkozásai közé tartozik a Babagúz, a prémium babakocsik- és a családi utazásokat megkönnyítő eszközök kölcsönzője és a Flora MiniWash, ami mózesek, autósülések, babakocsik és azok kiegészítőinek rendszeres tisztításával és ápolásával ad hosszú életet azoknak, hogy minél több családot kiszolgálhassanak. Mivel több ezer babakocsi fordult már meg a kezeik között, nagy tapasztalattal rendelkeznek, számtalan típust és márkát ismernek. 

A Flora Miniwash-ból született meg a Flora Rebaby Store, a minőségi babakellékek környezetbarát piactere. Ezen a platformon keresztül a prémium minőségű, ellenőrzött, ragyogóan tiszta termékek könnyen és biztonságosan gazdát cserélhetnek.

A Pannónia utcai közös showroomban (1136. Budapest, Pannónia u. 33.) a babyberry és a Flora Rebaby Store termékei személyesen is megtekinthetőek és megvásárolhatóak nyitvatartási időben.

(A képek a babyberry és a Flora Rebaby Store tuajdona, felhasználásuk nem engedélyezett!)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?