You are currently viewing Szellemesen egyszerű és rémesen jópofa kézműves ötletek Halloweenre

Szellemesen egyszerű és rémesen jópofa kézműves ötletek Halloweenre

Itt az őszi szünet, és vele a nagy kérdés, mivel foglaljuk le a kisebb gyerekeket? Bár a Halloween már nálunk is egyre terjed, attól még közel sem biztos, hogy mindenki ünnepe.

Viszont nem is feltétlen kell „megülnünk” ahhoz, hogy néhány idevágó, tematikus dekorral feldobjuk a lakást. Így a szünetet is kihasználjuk, a kicsik biztosan jól fognak mulatni; a vicces kis mütyürök pedig vidámságot csempészhetnek a borongósabb őszi mindennapjainkba.

Ha ősz és Halloween, sokaknak a tökfaragás jut eszébe. Ebbe viszont nem biztos, hogy célszerű a kisebb gyerekeket bevonni. Az éles segédeszközök miatt nem teljesen veszélytelen műveletet az apróbbak jobb, ha csak végig szurkolják; amivel persze tevőlegesen mi nem nagyon leszünk kisegítve.

Ellenben rengeteg olyan ötletet találni, ami nagyon egyszerűen kivitelezhető, s még csak különösebb alapanyag készletet se igényel. Összeszedtünk néhány olyat, melyeknek szerintünk bátran, együtt is nekifuthattok.

Szellemfüzér

Rémesen egyszerű az elkészítése, és bárhol jól mutat. Vegyetek elő egy nagyobb fehér papírlapot, és hajtsátok össze többször. Rajzoljatok föl egyszerű kis szellemfigurákat úgy, hogy a karjaikkal „fogják” egymást, ezzel kapcsolódnak össze. Vágjátok ki óvatosan, és már kész is. A hossza tetszés szerint variálható.

Kavics szörnyecske

Semmi másra nem lesz szükség ehhez, mint nagyobb, laposabb kavicsokra, színes temperára és esetleg felragasztható, mozgó szemekre. S hogy milyen kis rémségeket készítünk, annak csak a képzelet szab határt.

Guriga múmia

Kisgyermekes anyukák, sose dobjátok ki a lefutott WC papír gurigáját, ez az, amit egy kislány mellett elég hamar megtanultam. Ebből az egyszerű kis papírhengerből ugyanis hihetetlen, mi mindent ki tudok hozni, legyen szó bármilyen ünnepről, tematikáról. Halloweenhez egy múmiát fogtok tudni rém egyszerűen elkészíteni.

A gurigát tekerjétek körbe, zsepiből, papírtörlőből, kreppapírból, vagy esetleg gézből kivágott csíkokkal, itt-ott rögzítsétek ragasztópöttyökkel. A szemeit meg is rajzolhatjátok, de ha van otthon mozgó szem, még profibb lesz a külső.

Tökös ajtódísz pálcikákból

A halloweeni dekor nem feltétlen kell, hogy csak a lakásba szoruljon, egy-egy vicces, ötletes megoldással a bejárati ajtót is feldobhatjuk vele. Vegyetek elő pálcikákat, fessétek le narancssárgára. (Egy 10 darabból kb. már látványos ajtódísz készülhet.). Ha megszáradtak, a széleinél fogva ragasszátok össze őket, így egy négyzet formát kaptok, ez lesz a tök maga. (S hogy biztosabban tartson, fordítsátok meg a hátoldalára, s ide pedig keresztbe is ragasszatok föl 1-2 pálcikát.) Az „akasztója” egy hajlított zseníliadrót, aminek a két végét szintén ragasztóval illesszétek föl a hátsó oldalra. Végül jöhetnek a szemek és a száj; akár fekete kartonból kivágva, akár filctollal megrajzolva.

Nyalóka-szellem

A lehető legegyszerűbb dolgunk ezzel a dekorral lesz, amit a kicsik már csak azért is imádni fognak, mert édes, és ehető. Vegyetek pár gömbnyalókát, és borítsátok be egyesével fehér zsepivel. A „nyakánál” kössétek át egy szalaggal, rajzoljatok neki „rémisztő” pofit, s máris kész is a szellemes apróság.

Az ötletek kivitelezéséhez nagyon jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk. Szerintünk garantált!

Ottlik Judit

(kezdőkép: Pexels, további képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?