You are currently viewing Jótékonysági képkiállítást és vásárt rendez a fotós-festőművész

Jótékonysági képkiállítást és vásárt rendez a fotós-festőművész

Jótékonysági képkiállítást és vásárt rendez a fotós-festő Tündik Judit. A befolyt összeggel a Menedék Állatmentő Szervezetet támogatja.

„Vidéken születtem, Debrecenben. Talán innen a természet és az állatok végtelen szeretete, ami kisgyermekkorom óta meghatározza a gondolkodásomat.

Folyamatosan azon munkálkodom, miként tudom minél inkább segíteni a kiszolgáltatottakat, főképp az állatokat.

18 éves korom óta élek Budapesten, ahol – iskoláimat tekintve – előbb “eltévelyedtem”, mert a diplomámat egy akkoriban felkapott sikerszakmából szereztem, amiben soha nem tevékenykedtem, ellenben érezve a művészi alkotás kényszerét és a maradandó dolgok iránti vágyat, 21 éve profi fotóssá váltam.

Még ma is fotózom, de már csak barátoknak, ismerősöknek és visszatérő ügyfeleimnek nem tudok nemet mondani.

A maradandó, az esztétikum és az alkotás iránti vágy hozta közel 10 évvel ezelőtt a lakberendezést, aminek keretében mára több tucat – jellemzően saját beruházásként megvalósult – lakóingatlant terveztem, kiviteleztettem és művezettem.

Ebből sok ingatlan megjelent neves szaklapokban, de a legbüszkébb a tavaly átvett LOSZ Év Lakberendezője közönség- és szakmai díjaira vagyok.”– mesél magáról Judit.

A világ számos szegletét bejárva az elmúlt évtizedben leginkább az építészet és azon belül is a belsőépítészeti minták és példák keresése foglalta le, minden utazása egy inspirációs küldetés is egyben.

Talán a belső terek megálmodásával és vizsgálatával eltöltött rengeteg idő szülte és őszintén bevallva nem a tudatosság, hanem a tudat alatti gondolatok hozták, hogy elkezdjen absztrakt festményeket készíteni. A magával ragadó alkotás érzése lassan két éve nem lankad nála és számos alkotása köszön már vissza az általa megálmodott terekben.

„A Menedék Állatmentő Szervezet, mely javára fel kívánom ajánlani a teljes befolyt összeget az értékesített képekből, azt csinálja, erőn felül, amit én is anno, 4 éven át.

A kidobott kisállatok anyjuk nélküli nevelése mind lelkileg, mind fizikailag különösen megterhelő feladat. Éjjel-nappali szolgálat, sok sikerrel és néha kudarccal, és nem mellesleg magas költségvonzattal. Szeretném ezt a kis segítséget megadni nekik, hogy legalább az anyagi része miatt ne kelljen állandóan aggódni, épp elég teher enélkül is.

Rajtuk kívül még számos ilyen állatmentő szervezetnek is juttathatnám, mert mind bajban van és szélmalomharcot vív, de belülről látva úgy ítéltem meg, hogy most épp nekik biztosan nagyon nagy szükségük van rá.

Bár mindenkinek tudnék segíteni, sőt, bár ne kéne ezen aggódni, bár ne lenne szükség ránk…”-mondja az alkotó, aki bízik abban, hogy minél több ember érdeklődését sikerült felkeltenie a kezdeményezése iránt.

A képeiből nyíló kiállítás megnyitója 2023. június 8-án 17h-tól lesz Budapesten, az Andrássy út 57. alatt található utcafronti irodában.

Minden kedves érdeklődőt vár Judit szeretettel erre a one-night-show-ra, ahol megtekinthetőek és akár meg is vásárolhatók a kiállított képek.

További információk a kiállítás Fb esemény oldalán érhetők el.

A részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot jelezni szükséges az info@tundikjudit.hu címre.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?