You are currently viewing Tamás, Vera, Levente és Domonkos – a mi segítségünkkel esélyt kaphatnak!

Tamás, Vera, Levente és Domonkos – a mi segítségünkkel esélyt kaphatnak!

Vera édesanya, feleség, dolgozó nő. Ez eddig ugye sok mindenkiről elmondható. De ő mégis más. És el is mondom, miért.

Több, mint egy éve hozott össze az élet vele. Én akkor egy elég kritikus időszakán voltam túl az életemnek, melynek következtében egy -magamhoz képest- nagyobb testi súlyfelesleget is hordoztam magammal a lelkiek mellett. Az utóbbit hivatásomból adódóan tudtam, hogyan sikerül majd rendeznem. De ahhoz, hogy maradéktalanul jól érezzem magam újra a bőrömben, a testi dolgokat is rendbe kellett tennem. Ekkor kezdtünk el együtt dolgozni Verával, akinek szakértelmével, odafigyelésével, mentorálásával hamar jött a várva várt siker. És közben megismertem a fantasztikus nőt, feleséget és családanyát. Nagyon rövid idő alatt barátok lettünk.

Beavatott a bizalmába, ahogy én is őt az enyémbe. Én akkor már tudtam, milyen kemény helyzet elé állította őket az élet.

De örültem, amikor arról számolt be, hogy talán van fény az alagút végén. Aztán jött a hideg zuhany és döbbenet, mikor megláttam azt az oldalt (Együtt maradni – Tamás GBM), amit valószínűleg élete legnehezebb döntéseként hoztak létre.

Amit írt, azt változtatás nélkül osztom meg veletek és arra kérek mindenkit, aki csak teheti, hogy segítsen nekik. Segítsen, hogy ez a gyönyörű, kedves és szeretetteljes család a lehető legtovább élhessen még együtt.

 

ARRA KÉRÜNK, SEGÍTS!

Az ikreink nem voltak még 3 évesek, amikor 2019. április 30-án egy sürgősségi MRI vizsgálat során kiderült: baj van… Két nap múlva Tamás, a férjem már a műtőasztalon volt.

Az operáció során eltávolított daganat szövettani eredménye padlóra küldött minket: glioblastoma multiforme, a legagresszívabb agydaganat…

A daganatot sikerült teljesen eltávolítani, a műtétet végző orvos azonban felvázolta: ennek a típusú agydaganatnak az esetében a kiújulás veszélye a sugár- és gyógyszeres kezelés ellenére is rendkívül nagy.

Sugárterápia, majd rendszeres kemoterápiás időszak következett, de Tamás vissza tudott térni dolgozni.

Aztán úgy két hónappal ezelőtt, 2020. július közepén egy napon hazaért a munkából és úgy láttam, furcsán féloldalas, kifejezetten félmosolya van. Furán is érezte magát, a bal kezén nehezebben mozogtak az ujjai, mint szokványosan.

Néhány napon belül ismét egy sürgősségi MRI vizsgálat, majd a sokk:

a daganat újra megjelent, más helyen – pedig 1 hónappal azelőtt, az utolsó MR-vizsgálaton elváltozásnak, daganatnak nyoma sem volt…

Az új daganat sajnos olyan helyen van, ami nem műthető, és amikor ezeket a sorokat írom, 2020. szeptember végén, már 5 cm-nél is nagyobb – ez is mutatja, milyen agresszív természetű…

Tamás bal karja a tumor detektálását követő röpke két hónap alatt teljesen lebénult és már a lába sem működik 100%-osan.

Néhány napon belül kezdődik egy újabb sugárterápia – orvosai és mi is abban reménykedünk, hogy ezzel sikerül megfékezni a daganat további hirtelen és agresszív növekedését.

Számára azonban ezzel a sugárterápiával a hazai gyógymód forrásai elapadnak.

Létezik azonban egy Magyarországon nem, de az USA-ban illetve számos szomszédos, európai országban már bevezetett és támogatott, OPTUNE nevű orvostechnikai eszköz, amelynek használata bizonyítottan, statisztikailag szignifikáns mértékben képes meghosszabbítani a diagnosztizált glioblastomás betegek túlélését.

Nekünk a sugárterápiát követően már csak az OPTUNE az egyetlen esélyünk arra, hogy egy család maradhassunk, hogy Tamás még megtaníthassa tavasszal a fiúkat biciklizni, nyáron pedig úszni és megérhesse azt is, hogy 2 év múlva kisiskolások lesznek…

Az OPTUNE kezelés havi költsége azonban 21.000,- Euro.

Jártunk már Bécsben, ahonnan megszereztük egy ideggyógyász szakmai ajánlását a szerkezetre. Tamás hazai kezelőorvosa is ismeri és támogatja az Optune-t, de kérdéses, hogy a sugárterápiát követően az OEP-nél sikerül-e, s ha igen, mikorra sikerül elérnünk, hogy támogassa Tamás OPTUNE kezelését.

Az idő nagyon sürget minket, ezért muszáj elébe mennünk a történéseknek.

Arra kérünk, segíts, hogy összegyűjthessünk legalább annyi pénzt, amennyivel 2-3 hónap Optune-kezelés költségét fedezni tudjuk (ez kb. 23 millió forintot jelent).

Az OPTUNE nekünk remény, kapaszkodó.

A segítséged pedig számunkra esély – ESÉLY AZ ÉLETRE.

Ha van lehetőséged és szeretnél segíteni, itt megteheted, nagyon hálásak leszünk érte:

Sulák Tamás

K&H Bank GIRO számlaszám: 10403064-86755548-55901004

IBAN számlaszám: HU24 1040 3064 8675 5548 5590 1004

SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB

Köszönjük a támogatásod!

Tamás, Vera, Levente és Domonkos

Ezen a FB-oldalon folyamatosan hírt fogunk adni az adományozásról valamint a kezelésről és szívesen segítünk információkkal Tamás minden GBM daganatban szenvedő sorstársának.

 

Tomkó Bori

(A kezdőkép felhasználása engedélyhez kötött.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?