You are currently viewing Újra forgalomba helyezett bélyeggel köszönti a Magyar Posta az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezetet

Újra forgalomba helyezett bélyeggel köszönti a Magyar Posta az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezetet

Újra forgalomba helyezett bélyeggel köszönti a Magyar Posta az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezetet, ezzel tiszteleg az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenysége előtt a szervezet megalapításának 30. évfordulóján.

A filatéliai különlegesség október végétől kapható a nagyobb postákon, valamint a Filapostán, és megrendelhető a Magyar Posta internetes honlapján is. A bélyegképen a Segélyszervezet logója látható, melyet dombornyomás tesz különlegesség. A bélyeg 2016-ban Kara György grafikusművész tervei alapján, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Névértéke 145 Ft.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója szerint eltökéltség és odaadás jellemzi az Ökumenikus Segélyszervezet 3 évtizedes karitatív tevékenységét. A Magyar Posta hosszú évek óta örömmel működik együtt az Ökumenikus Segélyszervezettel. A társaság a Segélyszervezet akcióinak logisztikai partnere, emellett közvetlenül támogatja az adománygyűjtéseit azzal, hogy a nagyobb forgalmú 1000 postán bárki adakozhat az ott elhelyezett gyűjtőládákba. 2020-ban mintegy 9 millió forint adomány gyűlt össze. Schamschula György a 30. évforduló alkalmából azt kívánja a szervezetnek, hogy minél több válhasson valóra a jövőben is a kibocsátás jubileumi borítékján olvasható jelmondatból: „Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!”

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. 1991-ben a hazai történelmi protestáns és ortodox egyházak alapították, hogy az „egyházak kinyújtott karjaként” professzionális segítséget nyújthasson a rászorulóknak. Az alapítók összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet három évtizedes története bizonyítja, micsoda erő van abban, amikor különböző közösségekből érkező emberek, vállalati és civil partnerek küzdenek egy közös célért. Erre az összefogás erejével segítő közösségre utalnak az alapítás 30. évfordulója alkalmából kiadott jubileumi bélyegen is látható logóban a koncentrikus kör részletek, melyek egyúttal egy kinyújtott kezet és angyalt is formálnak.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?