Neked mi hiányzik a boldogságodhoz? Kéz vagy láb nélkül is lehet boldogan élni?

Búcsúzunk 2019-től és már itt is van 2020. Valószínűleg a legtöbben egész évben rohantunk és az év vége tette fel a csúcsdíszt erre.

Most mégis arra kérnénk mindenkit, hogy álljon meg 5 percre. Lassítsunk le egy picit és adjunk hálát mindazért, amink van.

Gondoljuk át az elmúlt 12 hónap történéseit: a jót, a kevésbé jót és nézzük meg, hogy milyen változások történtek az elmúlt év leforgása alatt.

Az adventi koszorú gyertyái a hitet, reményt, örömöt és szeretetet szimbolizálták. A karácsony pedig az a családi ünnep, ahol együtt vagyunk, örülünk családtagjainknak, azoknak, akikkel együtt lehetünk.

Karácsony ünnepe egyben a születést is jelenti.

A gyermeket, akit édesanyja azért hoz a világra, hogy mindenki örömére, boldogságára váljék.

Minden szülő célja az, hogy gyermeke egészségesen jöjjön a világra. De mi van akkor, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük? Ha esetleg valamije hiányzik annak a gyermeknek?

Minden álma szertefoszlik a szülőnek? Vagy esetleg megpróbál együtt élni az adott hiányossággal és kihozza a maximumot a helyzetből? Megad minden lehetőséget gyermekének, hogy a körülményekhez képest teljes életet élhessen?

A válasz mindezekre: IGEN!

És bár van, amije hiányzik ezeknek a gyermekeknek testileg, mégis sok mindenük megvan! A mosolyuk, az életszeretetük, a boldog öröm az arcukon, amikor szerető családban, elfogadó közösségben vannak.

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány célja és küldetése a szerzett vagy veleszületett végtaghiánnyal élő gyermekek testi és szellemi fejlesztése annak érdekében, hogy képesek legyenek az önálló életvitel kialakítására, és sikeres, boldog felnőtté váljanak.

1988-ban az akkori végtaghiányos gyermekek szülei kezdték meg a tevékenységet. Ma pedig már az egykori alapítványos gyerekek vették kézbe az ügyet, hogy tapasztalataikkal és az Alapítvány tevékenységével a mostani gyerekeket és családjukat segítsék.

Különböző programokat szerveznek a gyermekeknek és családjaiknak, a kirándulásoktól kezdve a sportolási lehetőségeken át a táborozásig.

Az Alapítványnál hisznek az összetartásban, a közösség erejében és reménykednek abban, hogy azok az emberek, akik ezeket a sorokat olvassák, egy csipet jósággal mosolyt varázsolnak majd a végtaghiányos gyerekek arcára.

Aki szeretné bővebben megismerni tevékenységüket, közösségi oldalukon betekintést nyerhet életükbe és azokba az örömteli pillanatokba, melyeket az érintett gyerekeknek és családjaiknak okoznak folyamatosan.

Ha pedig szeretnétek támogatni az Alapítvány hiánypótló munkáját, arra is van lehetőség:

A VÉGTAGHIÁNYOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Számlavezető bank: OTP BANK NYRT.

Számlaszám: 11716008-20025177

 

Nemzetközi utaláshoz szükséges adatok pedig:

A VÉGTAGHIÁNYOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY

IBAN: HU25 1171 6008 2002 5177 0000 0000

BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

OTP BANK NYRT. BUDAPESTI RÉGIÓ

1163 BUDAPEST JÓKAI U. 3/B.

(fotók: Tiliteo Fotóstúdió/Kiss Imelda; A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük