You are currently viewing Csernák Krisztina – “Csendes” hősnő

Csernák Krisztina – “Csendes” hősnő

Pszichológus vagyok és két gyermekes édesanya, ezek a legfontosabb szerepeim.

Két évvel ezelőtt nagyot fordult az életem: férjemnél előrehaladott állapotú daganatos betegséget diagnosztizáltak, majd 7 hónap betegség után elveszítettük őt.

A krízis hatására Egészségszakpszichológusi szakvizsgám birtokában a covid időszak kellős közepén intenzív osztályon kezdtem el dolgozni kritikus állapotú betegek mellett, létrehozva a régióban egy hiánypótló ellátási formát (alig vagyunk páran az országban).

Szeretem a hivatásom, és vallom azt, hogy ott kell állnunk a kritikus, életveszélyes állapotú betegek ágyánál, segítve őket és hozzátartozóikat; mindemellett folyamatosan képeznünk kell magunkat (jelenleg második szakvizsgámra készülök), hogy szemléletet formálhassunk, érzékenyíthessünk az egészségügyön belül és a társadalomban is.

Mindennapjaimban pszichológusként és édesanyaként is az életszeretet, a nagy energiával való tenni akarás, a hozzám fordulók felé megnyilvánuló mély elkötelezettség, a velük való erős szövetség jellemez.

Róla írták:

Nemcsak gyógyít, hanem szakmát is épít, véleményt formál, érzékenyít. Munkáját alázattal, türelemmel végzi. Betegeihez mindig empátiával és különleges figyelemmel fordul, mindenkihez van egy kedves szava. Az egészségügyi dolgozók is sűrűn megszólítják őt, tanácsot, támogatást kérve.

(Fotó: Nagy Éva, smink: Osztertág-Polyovka Regina)

Ha azt szeretnéd, hogy ő legyen a kategóriája közönségdíjazottja, akkor azt a megfelelő képnél a “Vote” gomb megnyomásával tudod megtenni, itt a bemutatkozása végén!

carrie csodanő díj

Tetszett? Oszd meg mással is!

Ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólás érkezett.

  1. Irén Mészáros

    Megerdemli a megtiszteltetést!
    Gratulálok!💞

Vélemény, hozzászólás?