You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai trükkök, tippek, inspirációk – A műszempilla ellensége

Bőrápolási, kozmetikai trükkök, tippek, inspirációk – A műszempilla ellensége

A hölgyek közül manapság már egyre többen viselnek műszempillát. De azt azért ugye tudjuk, hogy ezek csak akkor mutatnak jól, ha megfelelően vannak ápolva és gondozva, ugye? Semmi sem néz ki rosszabbul, mint a kócos, koszos, összeragadt szempillasor. Oláh Szilvia mesterkozmetikus szakértőnk most egy nagyon fontos problémáról írt a témával kapcsolatban.

A bőrünkön, és testünkben számos mikroorgaznizmus (vírus, baktérium, gomba) él. De mi történik, ha ezek elszaporodnak a testünkben?

A Demodex atka a bőrön található faggyúmirigy váladékkal, elhalt hámsejtekkel táplálkozik.

A műszempilla viselése jó, ha megfelelően tisztán tartod, akkor sokáig viselheted is gond nélkül.

A szabad szemmel nem látható Demodex atkák az emberi bőr faggyúmirigyeiből táplálkoznak, és ugyanide piszkítanak. Ezek a bőrtünetek utalnak jelenlétükre: bőrpír, viszketés, bőrgyulladás.

A baktériumok a bőratkák pusztulását követően jutnak a bőrbe. Ennek eredményeképpen a szempilla körüli rész nem tud szellőzni, az ott megtapadt anyagok miatt elfertőződik, begyulladhat. Műszempillák tövében, a mosdatlanság miatt kiváló petelerakó helyek alakulnak ki.

Sajnos akár a szempillák végleges elvesztésével is járhat a fertőzés!

Mit tehetsz ellene? Szemet minden nap tisztítani kell, de nem mindegy, hogy mivel.

Hatásos hatóanyag a neemfa levél kivonat, andiroba olaj, tamanu olaj, kandilla olaj, aranyvessző kivonat, rozmaring és az allantoin. Ezen olajok illatát nem szeretik az atkák, ezen felül nyugtatják és regenerálják is a bőrt.

Az arctisztító habok használhatók műszempillások számára is! Ugyanis olyan összetételűek, melyek nem károsítják a műszempillák ragasztását!

Ne féljünk őket használni, mert pont nem ettől lesz a baja a szépen felépített pilláinknak, hanem attól, ha nem tisztítjuk őket!

Feltétlenül fogadd meg szempilla stylistod, kozmetikusod tanácsait,

ha egészséges, gyönyörű tekintetet szeretnél hosszú távon!

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?