You are currently viewing Miért érzékenyebb a bőrünk évszakváltáskor?

Miért érzékenyebb a bőrünk évszakváltáskor?

Itt a tavasz, és ez egy kifejezetten örömteli esemény. Sokaknak azonban nagy sóhajjal jár, ahogyan az összes évszakváltás is.

Igen, ők azok, akik érzékenyen reagálnak a hirtelen környezeti és időjárásváltozásokra, és nehezen viselik, ha a megszokott hideg után egyszerre melegebb lesz, aztán majd persze ugyanígy lesz ez ősszel, csak fordítva.

Van, aki fejfájásra panaszkodik, és van, akinek a bőre sínyli meg a változást

„Igazából teljesen természetes, hogy az évszakok váltakozásánál szükségszerűen meg kell változtatni a bőrápolási rutinunkat is” – mondja Szakonyi Eszter, kozmetikusmester, a többszörös magyar és nemzetközi díjakkal elismert Vintage Beauty tulajdonosa. –„Tulajdonképpen, ha nem néznénk a naptárt, a bőrünk állapotából már tudnánk következtetni az aktuális időszakra. Ilyenkor bőrünk a szokásosnál szárazabb és irritáltabb lehet, esetleg elveszíti fényét, persze nem mindenkinél egyformán drámai ez a változás. Viszont mindenképpen felhívja a figyelmünket rá, hogy a bőrünknek más szükségletei lesznek a következő időszakban.”

A legkomolyabb változás valóban akkor áll be, amikor a tél tavaszba, aztán pedig, amikor a nyár őszbe fordul. Voltaképpen az időjárás, és a levegő páratartalmának függvényében négy évszak esetén akár évente négyszer is érezhetjük érzékenyebbnek bőrünket.

„A bőrünknek ráadásul mindig időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon a termékváltáshoz és a környezethez” – folytatja Szakonyi Eszter. –„Így nagyon fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek, mindig adjunk magunknak elég időt a váltásra. Ilyenkor tavasszal például, amikor kisüt a nap, hirtelen megugrik a levegő páratartalma, és egyre melegebb lesz. Mindez pedig úgy éri a bőrünket, hogy előtte egész télen a mesterséges hőforrások között éltünk az otthonunkban, a fűtés, a forró víz hatására bőrünk minden bizonnyal veszített olajtartalmából, kiszáradt, kirepedezett, esetleg hámlik. Nyilván ugyanígy kell megoldás arra is, ha hirtelen hűvös szelek törnek be, és több csapadék várható. Ilyenkor is dehidratált, száraz, irritált lehet a bőr.”

A viszkető, hámló, irritált, kipirosodott bőr hatékony ápolása nagy kihívás

A Vintage Beauty kínálatában hosszú fejlesztés és tesztelés után készült el most három olyan termék, amely akár külön, akár együtt alkalmazva megoldást jelenthet azoknak, akik éppen érzékeny bőrük ápolási rutinját szeretnék felfrissíteni.

A dermatológiailag is tesztelt termékek közül az első lépést jelentheti az Enzimes hámlasztó emulzió. Ezt kifejezetten érzékeny bőrűeknek fejlesztettek, hiszen savmentes, kíméletes, rendszeres használatával puhítja a bőrt és megkönnyíti annak tisztítását.

Persze sokakat zavar, ha a bőrükön hibát érzékelnek. Erre ajánlja Eszter az új Zöld nyugtató korrektort. Ez egy nyugtató és fedő paszta, gyulladásra, pirosodásra hajlamos bőrre. Tele van különleges hozzávalókkal, amelyek éjjel akár szárítópasztaként, nappal korrektorként teszik a dolgukat.

A nagyágyú pedig egy elképesztő tudású, azonnal gyógyító, selymesítő, hámosító krém, mely tökéletes megoldás lesz irritált, pirosodásra hajlamos, de akár érfalgyenge, rosaceas, viszkető, hámló bőrökre is. A Wind & Winter krém nyugtató és védő funkciójával, halványzöld színével azonnali segítség lesz. Halványítja a bőrpírt, és felveszi a harcot az időjárási viszontagságokkal szemben. Csodás hozzávalói közül elég ha a damaszkuszi rózsavizet és a levendulaolajat említjük, nem is beszélve a diómagolaj, a dinnyemagolaj, a körömvirágolaj, a feketekömény olaj és további jóságok nagyszerű együttműködéséről, hogy bőrünk felkészülten nézhessen az éppen megérkező új évszak elé is.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?