You are currently viewing 10 perces nyári smink

10 perces nyári smink

Hőség ide vagy oda, amikor meg kell jelennünk valahol, szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani. Legyen ez az iroda, egy lakodalom vagy egy daytime party, a smink elengedhetetlen kelléke a tökéletes megjelenésnek.

A nagy melegben viszont teljesen rendben van, ha nem kívánod a bőrödön az alapozót. Mit tudsz tenni, hogy mégis ragyogó sminked legyen és mindezt néhány perc alatt?

Olvasd el a cikkemet a 10 perces, nyári sminkről:

Nem tudjuk eleget hangsúlyozni, mennyire fontos a fényvédelem. Bár télen is szükség van rá, nyáron fokozottan be kell tartanunk a fényvédelemre vonatkozó előírásokat, mert ilyenkor lényegesen erősebb a napsugárzás. Nem csak a vízparton, napközben a városban is szükségünk van védelemre. Az arcbőrünknek is!

A legegyszerűbb trükk, ha az alapozódat lecseréled egy színezett fényvédőkrémre.

Többféle színárnyalat és hatás közül választhatsz, azt vedd meg, amire szerinted a leginkább szükséged lesz. Az új kedvencem egy olajkontrolos fényvédő arckrém – ez nem színezett – ezért a kedvenc alapozómmal keverek össze és már kész is a színezett fényvédőm.

(Fotós: Hedzsi’s Photography Modell: Rusvai Laura @rusvailaura)

A kialvatlanság felbukkanó nyomait a szemed alól, tüntesd el két-három ecsetvonás korrektorral. Frissebb lesz a tekinteted, ha a korrektor egy árnyalattal világosabb az arcod színénél. Válassz lágyabb, folyékony korrektorokat, a sűrű és nehéz krémek helyett. Kevésbé fognak megülni a szemed alatti ráncokban, még a nagy melegben is.

Fixáld az alapozót és a korrektort vékony púder réteggel. Ha biztosra szeretnél menni, válassz transzparens púdert, ez nem módosítja a felvitt anyagok színét, mert teljesen áttetszővé válik a sminken.

A napsütötte hatás kedvéért barackos vagy bronzos pírt tegyél az orcádon az almácskákra. Extraként tegyél belőle az orrnyergedre is. Ha krémes pirosítót használsz, ne felejtsd el még a púder előtt felvinni.

(Fotós: Hatvani István @60iphotography Modell: Radovics Hedvig)

Emeld ki a szemed valamilyen természetes, natúr színnel.

Vidd fel egy puha ecsettel a teljes szemhéjadra, ha estére készül a smink, adj hozzá egy kis csillámot is bátran. Nappalra válassz inkább matt vagy gyöngyház fényű színeket. A nyári melegben szépen mutatnak a napszítta árnyalatok, mint a bézs, a vanília, a levendula vagy púder rózsaszín.

Végül keretezd a pillantásod egy szuper tartós szempilla spirállal. Amikor világos szemhéjpúdert használsz, bátrabban tedd fel a spirált, hogy igézőbb legyen a pillantásod. A szempilláid is látványosabbak lesznek a világos szemhéjpúder előtt.

(Fotós: Hedzis’s Photography Modell: Takács Nikolett)

Végül az ajkaidra válassz a kedvedhez passzoló árnyalatot.

Estére sötétebb, mélyebb színeket is választhatsz, nappalra a világosabb tónusok passzolnak igazán. A választott színt egy rúzsecsettel vagy óvatosan az ujjbegyeddel ütögesd fel a hidratált ajkaidra. Teljesen természetes hatást érhetsz el ezzel a technikával. Természetesen itt sem feledkezhetünk meg a fényvédelemről. Mielőtt felvinnéd a rúzst, feltétlenül használj fényvédővel ellátott ajakbalzsamot.

Sződy-Zétényi Vica
Sminkes

(főkép: freepik)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?