You are currently viewing 2022 az extrém sminkek éve – Új trendek a láthatáron

2022 az extrém sminkek éve – Új trendek a láthatáron

A sok otthon töltött idő, a gyakori home office és az állandó maszkhordás igencsak megnehezítette a sminkszerelmesek elmúlt éveit.

A 2022-es sminktrendek azonban már egy sokkal pozitívabb, szabadabb jövőképet vázolnak, amelyben ismét lesz alkalmunk ragyogni. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője összegyűjtötte nekünk, hogy mik lesznek a legmeghatározóbb irányzatok, amikkel bátran számolhatunk az idei évben.

Az idei trendek tökéletes összhangban állnak az év színének, a Very Peri-nek üzenetével, amely a kéket és a vörös ibolyát keverve hozza el nekünk a nyugalom és hűség mellett az újrakezdésből áradó energiát és izgalmat.

Az idei sminktrendek között szemezgetve is épp ezzel a kettősséggel találkozhatunk, hiszen egyszerre lesz jelen a természetesség, az egyszerűség, a „jól bevált” árnyalatok és technikák, valamint a merész vonalak és formák használata.

Visszatérnek a látványos sminkek, a ragyogás és a színek, amelyekkel kifejezhetjük majd örömünket és felszabadultságunkat mindenki számára. Most pedig nézzük, mikre figyeljünk, ha sminkecsetet ragadunk.

Szemöldökök?

Minél bozontosabb, minél természetesebb, annál jobb! Egy-két éve már kibontakozni látszik egy vastagabb szemöldök felé mutató trend, azonban idén tetőfokára hág a bozontosság. Érdemes a minimumra csökkentenünk szemöldökcsipeszünk használatát, hiszen a dús, kicsit kusza szemöldököknél nem lesz menőbb az utcákon. Ha szemöldökünk egy kis kitöltésre szorul, az Avon True szemöldökformázó ceruzával egyszerűen, pillanatok alatt rajzolhatunk természetes hatású extra szálakat.

Idén szemhéjunkat sem szabad elrejtenünk bozontos szemöldökünk árnyékában!

Eljött az extravagáns szemsminkek ideje, hódítani fognak a fényes, metálos árnyalatú szemhéjfestékek, a vastag tusvonalak és a gigantikus szempillák. Ebben az évben nem tudunk túlzásba esni szemsminkünk tekintetében.

Továbbra is trendinek mondható az örök kedvenc, „cicaszem”, valamint a finoman elsatírozott és a dupla vagy lebegő tusvonalak, de akár még egy színes szemceruzát is bátran bevethetünk. Azonban a szempillaspirált semmiképpen nem érdemes kihagynunk, még akkor sem, ha natúrabb megjelenésre vágyunk. Az AVON szakértője a Legendary Lengths szempillaspirálra esküszik, amely akár 50%-kal megnöveli a szempillák hosszát és megháromszorozza volumenét, így varázsolva lélegzetelállítóan hosszú és telt hatású szempillákat.

Ragyogás mindenek felett!

Az alapozást illetően idén különösen fontos a bőr természetes ragyogásának hangsúlyozása. Nem csoda tehát, hogy a maszk- szerű smink helyett a fényes finishű, könnyedebb termékek lesznek a népszerűbbek. Imádni fogjuk a többfunkciós termékeket, mint a BB krémek, CC krémek, fényvédős alapozók stb.

Az üdeség és hamvasság érdekében az elmúlt évekre jellemző bronzosítók helyett idén a pirosítók kerülnek előtérbe, amelyeket azonban a legújabb statement blush nevet viselő trend nyomán nem csak orcánkon, de szemhéjunkon és enyhén halántékunkon is használhatunk. Ezt még érdemes megfejelnünk egy fényes highlighterrel, ha a maximumot szeretnénk kihozni arcunk gyönyörű ragyogásából.

2022-ben az ajkak tekintetében a csillogáson és az erős színeken lesz a fókusz.

Jöhet minden, ami fénylik, használjunk bátran csillogó rúzsokat és szájfényeket, és ne ijedjünk meg az élénk, feltűnő árnyalatoktól se. A színek közül a barna és burgundi árnyalatokkal hódíthatunk leginkább, amelyeket Károlyfi Edit az AVON kínálatából tárazott be magának, ugyanis a szépségmárka Ultrakrémes rúzsai amellett, hogy szuperdivatos színekben pompáznak, avokádóolajjal hidratálják ajkainkat, egyedi alakjuknak köszönhetően precízen felvihetők, finom illatuk pedig még kellemesebbé teszi viselésüket.

Engedjük el fantáziánkat és ragyogjuk be 2022-őt!

Fejezzük ki sminkünkkel az újrakezdés és a felszabadultság inspirálta kreativitásunkat, és merítsünk erőt az új trendekből, a csillogásból, színekből és izgalmas formákból, amelyek az év nehezebb napjain is pozitivitást kölcsönözhetnek számunkra.

2022 szép időszakot ígér, élvezzük ki minden pillanatát!

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?