You are currently viewing A nyár színtípus

A nyár színtípus

A Nyár színtípus nagyon arisztokratikus kinézetű. Hűvös, visszafogott, elmosódott árnyalatok emelik ki hamvas, hideg tónusait.

Szeme szürkés alapú, fátyolos, kopott hatású színe többnyire kék, szürkés kék szemszín, de a zöldbe hajló barnás is előfordulhat.

Haja színe világos szőke, sötétszőke, dohányszürke, világosbarna, hamvas, hideg, saját maguk többnyire seszínűnek látják és nem is szokták szeretni.

Bőrük színe hűvös árnyalatú, világostól a középsötét tónusig, világos bézs, rózsaszínes porcelán arcszín jellemzi, semmilyen bronzos, meleg fény nincs rajta.

Színekben sem szereti a szélsőségeket, melyek túlharsogják, agyonnyomják megjelenését, vagy épp ellenkezőleg, hullaszürkévé varázsolják arcukat.

A finom, puha, sejtelmes, kontúr nélküli minták támogatják leginkább adottságaikat.

Színei a szürke és kék alapú színek, bordó, málnapiros, mályva, orgonalila, padlizsán, kékeszöld, halvány citromsárga, babarózsaszín, halványlila, világoskék, víz zöld, törtfehér.

Ékszer színei az ezüst, fehérarany, de inkább matt, mint fényes verzióban.

 

A Nyár 3 típusa:

Világos Nyár

A Világos Nyár típus a hideg, világos és tört színek közül a legvilágosabb árnyalatokban mutat legtökéletesebben.

Mindig elmondom, hogy fotók alapján nem szoktam színelemzést végezni, de a színészekről, hírességekről általában kellő mennyiségű, jó minőségű képet lehet találni, ami alapján biztosabban meg lehet tippelni a színtípusukat. Tényleges színtípus-meghatározást azonban csak színkendők segítségével lehet végezni. A Világos Nyár típusokra ez fokozottan igaz. Annyira leheletnyi a különbség a Világos Tavasz típushoz képest, hogy még a Nyár típusnak mondott színészekről is többnyire csak olyan képet lehet fellelni, melyen tavasznak néznek ki. Ha a hajszínt melegre festik és meleg színű sminket viselnek hozzá, jól nézhetnek ki azzal is. (A gond persze ott kezdődik, amikor a sminket lemossák és már csak a haj marad meleg, akkor már kevésbé lesz harmonikus a megjelenés.

Hideg Nyár

A Hideg Nyár a hideg színekben érzi magát legjobban, de élénkségben csak középértéket vesz fel, különben túl sok lehet neki egy téli szín. A nyári, törtebb színskálán belül viszont övé a legélénkebb színkészlet.

A Hideg Nyár párja a Hideg Tél, de a Nyár színei törtebbek, visszafogottabbak, mint a Tél élénk, fagyos árnyalatai.

Lágy Nyár

A Lágy Nyár a legmagasabb szürke tartalommal bíró hideg színeket mondhatja magáénak. Ezek a pasztell színek mutatnak legjobban a hamvas színeikkel.

A Lágy Nyár párja a Lágy Ősz, de míg a Nyár a hideg színekből választja a legtörtebbeket, addig az Ősz a meleg pasztell árnyalatokat keresi.

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

(kezdőkép: pexels, további képek Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?