You are currently viewing A Tél színtípus

A Tél színtípus

Írtam már arról itt a Carrie-n, hogy mik azok a színtípusok és miért érdemes vele foglalkozni, a mostani – és a következő 3 – cikkben az egyes színtípusokról olvashatsz.

A Tél típus lehet a legváltozatosabb megjelenésében. Élénk színvilág és feltűnő kontrasztok jellemzik.

Szeme színe lehet acélszürke, mély kék, közép és sötétbarna, fekete, borostyán sárga, zöldes barna. Általánosságban jellemző, hogy feltűnő a szemfehérje és élesen elhatárolódik az írisztől.

Haja mindig hamvas fényű, hideg színű, közép és sötétbarna, fekete, kékes színű. Nagyon ritkán szőke, hiszen alapvetően egy sötét típusról beszélünk.

Bőre a porcelánfehértől a kreol bőrűig bármilyen lehet, de sosem meleg. Hideg, hamvas, rózsás fehértől a sötét színértékig, de nem aranyló, hanem olajosabb, szürkébb. Ha nem is fehér a bőre, a kontraszt értékei akkor is magasak, mivel a bőre és a hajszín árnyalata távol állnak egymástól a sötét-világos skálán.

A 3 altípus között nincs túl nagy különbség, mivel ha valaki már kontrasztos, akkor az, hogy kicsit vagy nagyon kontrasztos, nem mutat jelentős eltérést. Mindhárom altípus a hideg, telített színeket viselheti magán. Színeik a tiszta piros szín, meggy piros, burgundi, bordó, padlizsán, fukszia, pink, püspöklila, fenyőzöld, smaragd zöld, petrol zöld, királykék, kobaltkék, citromsárga, hófehér. Jól állnak neki a hideg fagyi színek is, de azoknak nem árt, ha egy kis fényesség kiemeli a hidegségüket, mert önmagukban kicsit kevesek lehetnek a hófehérhez képest.

Minden ezüstösen csillogó, fényes ékszer szóba jöhet, az ezüst mellett a platina, fehérarany, kristályos, strasszos ékek.

A Tél színtípusnak 3 altípusa van:

Az Élénk Tél a téli színpalettáról a vibráló, élénk, tiszta árnyalatokat választva hangsúlyozhatja ki természetes adottságait. Szemei rögtön feltűnnek, ha az arcára tekintünk. A sok harsány szín máson már papagájként hatna, rajtuk viszont gyönyörű, harmonikus egésszé áll össze.

Az Élénk Tél párja az Élénk Tavasz, de míg a Tél típus hideg, hűvös, szikrázó, a Tavasznak a harsány, de meleg színek emelik ki aranyló bőrüket.

A Hideg Tél igazi hófehérke típus. Fehér bőrű, haja sötét színű, a szikrázó, intenzív hideg színek emelik ki legjobban adottságait.

A Hideg Tél színtípus párja a Hideg Nyár, mely hidegségében azonos intenzitású, ám egy fokkal telítetlenebb színekkel tudja harmóniába hozni a Téliekénél lágyabb megjelenését.

A Sötét Tél drámai, mély, hideg színtónusokat hordhat magán, rajtuk általában a nehéz, bársonyos anyagok is könnyűnek tűnnek. Szemük színe legtöbbször sötét, bőrük és hajuk színe is a legsötétebb értékeket veheti fel, bár van köztük világosabb bőrtónusú is.

A Sötét Tél párja a Sötét Ősz, és bár sokszor mindketten kreol bőrűek, a Tél bőre sosem aranyló, bronzos árnyalatú, mert ők a Sötét Ősz típusba tartoznak.

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

(kezdőkép: Pexels)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?