Bad Hair Morning – amikor minden összeesküdik a hajad ellen

Amikor a szokásosnál is rakoncátlanabb a hajunk, mintha csak érezné rajtunk a pánikot, a késést, az aznapi megjelenés fontosságát.

Nézzünk néhány trükköt, amit ilyenkor csodafegyverként bevethetünk. És nem a kalapra vagy a sapkára gondolok!

Amennyiben rövid hajad van, de még sincs időd megmosni, megoldást jelent a haj színével megegyező szárazsampon. Alapos összerázás (nem kifésülés!), majd a frizurának megfelelő irányba waxolás, párás idő esetén egy kis hajlakk és kész is!

Ha félhosszú vagy hosszú hajad van, szintén lehet a szárazsampon a megoldás. Ha pedig valóban “vállalhatatlanra” aludtad a hajadat, néhol egyenes, néhol hullámos, rakoncátlan a forgó, akkor a szárazsampon után vess be egy csinos, alkalomhoz illő hajpántot, ez mindig telitalálat!

Ha ez nem illik a stílusodhoz, vagy nem szereted, akkor SOS tippként jó ötlet egy egyszerű fonás, amit feldobhatunk egy elegáns fémes csattal.

De készíthetünk egy laza lófarkat is a fejtetőn, amit könnyen tehetünk az átlagostól eltérővé: csak egy tincset válassz le a kész frizurából, és tekerd körbe vele a copf tövét és egy hullámcsattal tűzd le.

Egy kócosabb hatású konty is szuper elegáns, de akár vagány is lehet, tekerhetsz köré egy vagány kendőt, de a ruházattal passzoló színben egy elegánsabb darabot is.

Lattmann Eszter
mesterfodrász-szakoktató

(kezdőkép: Unsplash)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük