You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – A szemöldökformázás (képekkel!)

Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – A szemöldökformázás (képekkel!)

Mindannyian láttunk már siralmasan elrontott vagy botrányosan kiszedett szemöldököt, ugye? Mesterkozmetikus szakértőnk, Oláh Szilvia most abban segít, mik a szabályai a helyes szemöldök-formázásnak.

A mai napig sokan otthon állnak neki kitépkedni a szálakat és nem bízzák rá szakemberre. Aztán a végén vagy meg vannak elégedve a végeredménnyel (még ha rossz is), vagy kétségbeesetten rohannak a kozmetikushoz, hogy tegye rendbe az elrontottat.

A szemöldök formázásával észrevétlenül változtathatunk arcunk összképén. Segítségével kinyithatjuk a tekintetet. Ha nem látod a formát, inkább kérj segítséget hozzáértő szakembertől! Azt még hetekig utána tudod szedni, helyesen.

Íme a szabályok:

A szemöldök kiindulási pontja az orr kiindulási vonalával egybe essen. (A)

A szemöldök csúcspontja a 2/3 résznél legyen. (B)

A szemöldök végpontja a az orrcimpa és a szemzug összekötése által kialakított egyenes meghosszabbított vonalára essen. (C)

A szemöldök kiindulási pontjánál nem lehet alacsonyabban a végpont!

Ha hiányos, ritka a szemöldököd, tartós szemöldökfestéssel ki lehet pótolni ezt, kb. 2-3 hétig megmarad. De akár szemöldök porral, – ceruzával, – filccel-, zselével ki tudod javítani a hiányosságokat. A hajad, szemed és a bőröd színéhez igazíthatod a szemöldököd színét.

Többen kérnek fekete szemöldökfestést, hogy tovább megmaradjon a színe. Ezt nem javaslom!

 A fekete szemöldök markánssá teszi az arcot, nem áll jól!

Ezek az ideális színek:

A szemöldökszínezés legfőbb szabálya, hogy szőke haj esetén a szemöldöknek egy-két árnyalattal sötétebbnek kell lennie, gesztenye barna árnyalatnál a haj színével egyezzen meg a szemöldök színe, sötétbarna hajnál inkább egy árnyalattal világosabbra fessük, ősz hajnál szőke vagy világos barna legyen a színe.

Sötét szem esetén lehet sötétebb a szemöldök, világos szemnél azonban ez túl nyers hatású. A nagyon sötét színű szemöldök ami elüt a hajszíntől markánssá, teszi az arcot, öregít.

Ha nem tudunk dönteni inkább a világosabb színt válasszuk!

Vagy inkább kérjük ebben is kozmetikusunk segítségét…

Szeretettel,
Szilvi
Az én időm szépségszalon

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?