You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – Az igen látványos mezoterápiás eljárások

Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – Az igen látványos mezoterápiás eljárások

Ősszel, amikor a hőmérséklet nagymértékben leesik, a bőr faggyútermelése is csökken. Az ezzel gyakran együtt járó kellemetlen feszülő érzet a bőrszárazság tipikus jele.

Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra az arcápolásban, ilyenkor ugyanis megjelenhetnek az UV- sugarak káros következményei, apró ráncok és foltok formájában. Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy komolyabban ápold a bőröd.  Ilyenkor helyrehozhatod azokat a károkat, amiket a nyár okozott, és jó alkalom arra, hogy felkészítsd a télre is.

Mi kozmetikusok nagyon várjuk ezt az évszakot, mert ilyenkor olyan kezelési eljárásokkal is tudunk segíteni a vendégeink bőrproblémáján, amit tavasszal/nyáron nem alkalmazhatunk, mert fényérzékennyé válhat a bőr. Ebben a cikkben 2 ilyen eljárást mutatunk be.

Tű nélküli mezoterápia (elektroporáció)

A bőr legmélyebb rétegébe kizárólag mezoterápiával tudjuk bejuttatni az orvosi tisztaságú hatóanyagokat. Ennek egyik módja a tű nélküli mezoterápia.

Az elektroporátor váltakozó elektromos hullámokat juttat a bőrre, így megváltozik a sejtek polaritása. Ez a változás arra készteti a sejteket, hogy szemmel nem látható csatornákat nyissanak magukon, így a felvitt hatóanyagok mélyen, a dermis sejtjeihez tudnak jutni. A hatóanyagok így nem a felszín átmeneti hidratálását oldják meg, hanem stratégiai eredményeket érnek el a mélyebben fekvő rétegekben.

A tű nélküli mezoterápia kiváló kezelést nyújt a következő kozmetikai-illetve esztétikai problémák megoldására:

* arcfiatalítás
* gyulladáscsökkentés
* hisztamin felszabadulás csökkentése
* cellulit kezelés
* alakformálás
* kötőszöveti gyengeségek kezelése (petyhüdt bőr, stria)
* érfal-erősítés
* pigmentfolt problémák
* mélyrétegi hidratálás
* ráncfeltöltésre
* szarkalábak megszüntetése
* arc, nyak dekoltázs fiatalítása
* kézfej táplálása
* hajszálerek (rosacea) kipirosodásának enyhítése
* hegkezelés
* tokakezelés
* gyulladt, aknés vagy szeboreás bőr kezelés
* vitaminpótlás

Mezoterápia ellenjavallatai:

* Fertőzés, bőrbetegség
* Daganat
* Láz
* Pacemaker, fémprotézis
* Terhesség

A tű nélküli mezoterápiás kezelés menete:

1. lépés: szennyeződések eltávolítása a bőrről
2. lépés: arcradírozás
3. lépés: tonizálás
4. lépés: mezoterápiás eljárással a bőr irha rétegébe hóalgát, hiarulonsavat és steril nagy koncentrációjuk ampulla tartalmát juttatok
5. lépés: hiarulonsavas fátyolmaszk

Tűs mezoterápia

Tűs mezoterápia ill. Derma Roller vagyis kollagén indukciós kezelés.

A tudomány mai állása szerint a mikrotűs non-invazív terápiák (dermaroller, mezopen) garantáltan a piacon jelenlevő legmodernebb bőrregeneráló eljárások, legyen szó az arc vagy a test bőrének szépítéséről.

A tű nélküli mezoterápiához képest dupla hatása van, mivel egyrészt a bőr megszúrásával a bőr védőrétege megtörik, nagy mennyiségű hatóanyag tud célzottan a sejteknél felszívódni (ezt lehet elérni a tű nélküli elektroporációs géppel is), másrészt amikor a mikrotűk felsértik a bőrt, akkor a szervezet reakciójaképp beindul a kollagén és az elasztin termelődése a bőrben. a létrejövő új kollagén formációk hozzáadódnak a meglévő kollagén szintekhez.

Tűs mezoterápia hatása:

*aknék, és műtéti hegek kezelése
*száraz bőr rehidratálása
*megereszkedett, petyhüdt bőr tonizálása
*pigment zavarok kezelése
*bőrfeszesítő kezelés
*tág pórusok minimalizálása
*terhességi csíkok enyhítése.

A dermarollerhez képest olyan előnyökkel rendelkezik, hogy a kezelés kisebb fájdalommal és vérzéssel jár.  A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez tovább csökkenti a hegképződést és illetve a szöveti sérülés kockázatát, valamint segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását.

Speciális, nagy tisztaságfokú, bőrproblémának megfelelő, steril hatóanyagok használatával látványos és tartós eredmény érhető el. Bőrfiatalítás, hegek kezelése,  májfoltok, depigmentációs és egyéb bőrhibák javítása lehetséges.

Semmilyen mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár, bőrpír jelentkezik, mely másnapra elmúlik.

Folytatjuk!

Szeretettel,
Oláh Szilvia
mesterkozmetikus, Az én időm szépségszalon

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?