You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – Hogyan sminkeljük magunkat kánikulában?

Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – Hogyan sminkeljük magunkat kánikulában?

Nyáron a nagy forróságban a legjobb, ha egyáltalán nem sminkeled magad, hisz úgyis leizzadnád. Vannak viszont  olyan alkalmak is, amikor jó vagy muszáj, ha egy kicsit kifested magad.

A jó smink alapja, a jól előkészített bőr. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az otthoni ápolásnak milyen fontos szerepe van!

Reggel és este mossuk le az arcunkat lemosó tejjel, vagy ami nekem is ilyen melegben jólesik, az a micellás víz.  Hidratál, leszedi a sminket, a szennyeződést és felfrissíti a bőröm.

Majd a lemosás után érdemes egy mattító hidratáló krémet felkenni nappalra, így nem csillog majd a bőröd.

A heti egyszeri bőrradírozás is kulcsfontosságú, mert az egyenetlenségeket lekoptatja, így az alapozó szebben elterül az arcodon.

Estére pedig egy testesebb hidratáló krémet használj.

A BB krémet részesítsd ilyenkor előnyben a nagy melegben, vagy könnyű állagú UV szűrős alapozót válassz! Így nem érzed, hogy bedunsztolódsz a smink alatt.

Ha pedig izzadsz, használj a T-zónára (orr, homlok, áll) mattító papírt, ami felitatja az izzadságot vagy porpúderrel is nyomtalanul eltüntetheted az izzadságcseppeket.

A nyár a bronzosítók időszaka is, használd bátran a pirosító helyett!  Akár a dekoltázsod, kulcscsontod is kihangsúlyozhatod vele.  Általában kis csillogást is biztosít a bőrödnek, így még jobban kiemeli a napbarnította bőrszíned.

A szemeket hangsúlyozhatjuk vízálló ceruzával és spirállal is, hogy ne kenődjön el. De akár színes tust is használhatunk, az is nagyon jól mutat egy szép barna bőrön.

Hangsúlyozhatjuk a szánkat szatén fényű tartós rúzzsal is, ami könnyed és nem ragad.

A sminket pedig megkoronázhatod valamilyen bogyós gyümölcs színű rúzzsal, ami ragyogóvá és élettelivé teszi az arcodat. Keveset kenj viszont belőle, hiszen nem szeretnéd, hogy elfolyjon a festék!

Ha pedig nem akarsz plusz színt rakni a szádra, lehet kapni UV szűrős szájfényt, ami jó szolgálatot tesz nyáron.

Csodás nyári napokat kívánok!

Szeretettel,
Oláh Szilvia
mesterkozmetikus, Az én időm szépségszalon

(A képek a szerző tulajdonát képezik. Kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?