You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai trükkök, tippek, inspirációk – A napi ápolási rutin – videóval!

Bőrápolási, kozmetikai trükkök, tippek, inspirációk – A napi ápolási rutin – videóval!

Persze mindenki tudja, mennyire fontos az ápolt bőr, főleg az ápolt arcbőr! Mert az bizony kilóg minden ruhából, az a legfeltűnőbb részünk… Oláh Szilvia mesterkozmetikus szakértőnk, Az én időm szépségszalon tulajdonosa most elmondja, hogyan is kell ezt helyesen csinálni. Sőt, videókban meg is mutatja!

Az arc, nyak és dekoltázs ápolása nem csak a krémezésből, kozmetikai kezelésből állhat.

A napi ápolási rutin a következő:

Reggel letisztítjuk a bőrünket a bőrtípusunknak megfelelő lemosó tejjel, tonikkal vagy aroma vízzel. Nedves arcunkat, nyakunkat és dekoltázsunkat krémezzük be nappali krémmel úgy, hogy ne nyúzzuk a bőrünk. Mindig felfelé vagy oldalra (pl. fültől fülig) krémezzünk (lásd videó). A szemkörnyék ápoló krémet mindig a szemszéltől az orrunk felé masszírozzuk, vagy apró ütögetéssel juttassuk be a bőrbe. Így biztos nem csinálunk magunknak újabb szarkalábakat.

Esti ápolásnál ugyanúgy letisztítással kezdjünk, szérumot, majd éjszakai krémet kenjük fel. Akár egy kicsit körkörös mozdulatokkal be is masszírozhatjuk (lásd videó). És ami nagyon fontos: a szemápolást most se felejtsük el!

Hetente egyszer egy radírozást is végezzünk, ami lehet biológiai enzimes, kémiai vagy AHA- s, mechanikai vagy szemcsés.

Biológiai vagy enzimes peelingek: Növényi eredetű enzimekkel kíméletesen távolítjuk el az elhalt szarusejteket. Ilyen enzimek például a papayából származó papain és a fügéből kinyert ficin vagy az ananászból kivont bromelain. A hatóidő (10-15 perc) letelte után a peelinget eltávolítjuk, majd FONTOS, hogy tonizáljunk, hogy leállítsuk a fehérjebontó folyamatokat. Ha ezt elhagyjuk, nagyon kiszárítja a bőrünket. Ezt a fajta radírt érzékeny bőrre is alkalmazhatjuk.

Mechanikai vagy szemcsés peelingek: Ezek a fajta radírok finomabb vagy durvább szemcséket tartalmaznak, amik lehet: cukor szemcse, nagyobb szemcsés tengeri só, magőrlemény, viaszgolyócska, polyetilén golyócska. Ezeket nedves kézzel használhatjuk.

Kémiai vagy AHA peelingek: Szerves savakat tartalmaznak, melyek mélyebb hatást fejtenek ki, a felszíni hámoldás mellett a sejtek közötti réseken át, egészen a szaruréteg aljáig hatol, ezáltal serkentve a sejtosztódást, elősegítve a bőr regenerálódását. A leggyakoribb kozmetikákban használt AHA változó mértékben hatol a bőrbe: a borkősav és az almasav minimálisan, a citromsav közepesen, a glikolsav és a tejsav mélyen, viszont a tejsav csak az elhalt hámot oldja fel. Itt mindig gondoskodni kell a kezelés melletti fokozott napvédelemről. Ezt a fajta radírozást télvíz idején alkalmazzuk, a fénykárosító hatása miatt.

A bőrünk tapintása száraz, érdes lehet, megvastagodhat, így védekezni kell a hideg és száraz idő ellen. Íme a helyes radírozás:

Hetente egyszer egy, a bőrtípusunknak megfelelő pakolást is tegyünk a bőrünkre.

Higgyétek el, az arcotok meg fogja hálálni ezt a törődést!

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?