You are currently viewing Divat és stílus inspirációk – 1 overál 3 szettben – képekkel!

Divat és stílus inspirációk – 1 overál 3 szettben – képekkel!

Első divat és stílus cikkünk témáját az élet írta.

Amikor szakértőnkkel, Puhala Emese szín- és stílustanácsadóval (Styled by Meshy) elkezdtük tervezni szerdai inspirációs sorozatunkat, még nem tudtuk, mivel kezdjünk.

De mint mindig, az élet, a nagy rendező, ezt is megoldotta! Az alábbiakban Emese pontosan leírta, mi is történt: spontán stílustanácsadásba csöppentem, mindenféle előzetes felkészülés, pl. smink nélkül:

 

A héten egy laza látogatást tettünk Tomkó Borival, a magazin főszerkesztőjével a Zenda FSHN-nél, és a beszélgetés végül egy rögtönzött stílustanácsadásba torkollott.

Bori nem járt még stílustanácsadáson, így a színeit csak tippelni tudtam, de mivel most szőkére van festve a haja, a szeme is világosabb zöld, ezért egy púderszínű, virágmintás overált választottam számára.

Mivel Bori magas, formás, vékony lába és bokája van, a ruha hossza nála még megengedett. Alacsony termetűeknek viszont semmiképpen sem ajánlott, mert a nadrág szára boka fölött végződik, így optikailag egy vízszintes vonalat képez, ami elvágja a lábat és így alacsonyabbnak mutathat, és a bokát is erősítheti.

A derekát egy szélesebb övvel emeltük ki, ez is előnyös számára.

Az első variációban egy hegyes orrú balerinát választottunk, ami remek alternatíva a rohangálós hétköznapokra.

Felülre pedig egy igazán különleges farmerdzseki került, köves díszítéssel. Tökéletes alapdarab, ugyanis a praktikussága mellett még csinos is, és sokoldalúan kihasználható. Felveheted magassarkúhoz is, de ugyanannyira jól mutat sportcipőhöz is. És arról sem feledkezzünk meg, hogy tökéletesen tudja álcázni a deréktájék problémásabb területeit.

 

A második szettben nem sokat variáltunk, csupán annyit, hogy levettük a dzsekit, és találtunk hozzá egy szuper, a ruha színeivel harmonizáló világoszöld shoppert.

 

A harmadik összeállításban viszont kicsit csajosabbra vettük a figurát.

Egy királykék tűsarkú megadta azt a bizonyos pluszt, így ez lett az egész öltözék fókuszpontja. Ezt ellensúlyozva egy visszafogottabb színű borítéktáskával tettük fel az i-re a pontot.

Tökéletes választás lehet egy kellemes tavaszi-nyári vacsorához, vagy koktélozáshoz a barátnőkkel, de úgy vélem, még egy esküvőn is megállná a helyét ez a kompozíció.

 

Amikor valaki eljön hozzám stílustanácsadásra, akkor nem csak a számára legelőnyösebb színeket határozzuk meg: tanácsokat kap arra vonatkozóan is, hogy

a testalkatának, magasságának, arányainak

és nem utolsó sorban a stílusának leginkább megfelelő

szabásvonalakat és fazonokat válassza.

 

Jövő héten ismét izgalmas témával és szettekkel folytatjuk! Ne feledjétek: ha szerda, akkor stílus- és szín-inspirációk!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?