Divat és stílus inspirációk – Alapdarabok: Tavaszi cipőmustra – képekkel!

Sokszor nem tudjuk, hogy tavasszal, amikor gyakran se nem hideg, se nem meleg az időjárás, milyen cipőt is válasszunk. Erről írt és ad jó tippeket most szakértőnk, Puhala Emese szín- és stílustanácsadó.

Így a tavasz beköszöntével egyre több olyan kérdést kapok, hogy milyen alapdarab cipőket érdemes beszerezni. Nos, gondoltam megosztok veletek egy összeállítást a legjobban kihasználható félcipőkről. Én is ezeket rotálom ebben a szezonban.

 

Fehér tornacipő

Ha csak egyetlen cipőt is veszel ebben a szezonban, akkor ez legyen az! Minél egyszerűbb, felirat, díszítés nélküli, annál jobb! Az tény, hogy kényes szín, de ha bőrt vagy műbőrt veszel, azt könnyedén lehet tisztítani. Felveheted farmerral, élére vasalt nadrággal, de akár szoknyához, ruhához is jól mutat.

 

Gumicsizma

Tavasszal sokszor esik az eső, így nem árt beszerezni egy gumicsizmát is. Ha a színtípusod engedi, válassz egy visszafogottabb feketét, vagy színeset is akár! Egy szürke, borongós napon is jobb kedvre derít, ha színes cipő van rajtad. Nekem most egy paradicsompiros van, ami alig várja az esős napokat!

 

Loafer

Nagy kedvencem ez a darab. Nagyon jól kihasználható, általában farmerral vagy élére vasalt nadrággal szoktam hordani. Ugyan nem az én színem, de mivel megfelelően távol esik az arcomtól, így megengedett.

 

Bokacsizma

A bokacsizma remek alapdarab, főleg ha semleges színű, mint pl. a képen látható darab is. Viszont érdemes átgondolni a szettet, mert alacsonyaknak nem túl szerencsés választás. Keresztben “vágja el” a bokát optikailag, ami összenyom és még alacsonyabbnak mutat. Magas, vékony bokájú lányok viszont nyugodtan hordhatják, akár feltűrt szárú nadrággal is.

 

Balerina

A jól bevált balerinát nem kell bemutatnom. Sok mindenhez viselhető, bár én inkább a csinosabb szettekhez veszem fel. Akinek a harántboltozata alacsony, vagy kényes a vékony cipőtalpra, az tegyen bele egy kényelmes talpbetétet.

 

Slipon

A képen látható slipon egy kicsit sportosabb, ugyanakkor letisztultabb változata az előbb említett balerinának, de még nem a sportcipő kategória. Valahol a kettő közé helyezném. Ez egy egyszerű póló farmer összeállításban is megállja a helyét.

 

Ha elvesztél az üzletek cipőkínálatában, vagy nem tudod, hozzád milyen színű és/vagy fazonú cipő illene, keress meg és segítek! Jöhetsz hozzám stílustanácsadásra, vagy vállalok gardróbrendezést, és van lehetőség arra is, hogy együtt menjünk el vásárolni.

Szeretettel:
Meshy

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük