You are currently viewing Divat és stílus inspirációk – Kinek milyen fazonú szoknya áll jól? (képekkel!)

Divat és stílus inspirációk – Kinek milyen fazonú szoknya áll jól? (képekkel!)

Legnagyobb meglepetésünkre végül csak megérkezett a nyár, vagyis inkább mondhatjuk azt, hogy berobbant. Az alig 10 fokos májust rögtön felváltotta a közel 30 fokos júniusi kánikula. Ilyenkor kapkodva vesszük elő a nyári ruháinkat, és bizony jön a felismerés, hogy nincs elég. Így ha éppen szoknya vásárláson gondolkozol, stílustanácsadónk, Puhala Emese hozott pár hasznos tippet ahhoz, hogy a testalkatodhoz vajon milyen szabásokat érdemes keresned.

Természetesen tisztában lenni csupán a testalkatoddal kevés, ugyanis számos egyéb tulajdonságod is közre játszik pl. a megfelelő hosszak, vagy esetleg anyagok kiválasztásánál, de azért már egy jó kiinduló pontot adhat a vásárláshoz.

 

Homokóra

Mint tudjuk a testalkatok között a legideálisabb a homokóra alkat. Ennek jellemzője, hogy nagyjából megegyezik a vállszélesség a csípőszélességgel, amihez egy hangsúlyos derék tartozik.

Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor meglehetősen könnyű dolgod van, mert szinte bármilyen fazont viselhetsz. Lehet ez A-vonalú, egyenes, vagy akár ceruza szabás is.

 

Fordított háromszög

Ha valaki ebbe a kategóriába tartozik, akkor neki nagy valószínűséggel sokkal szélesebbek a vállai, mint a csípője, és a dereka egyáltalán nem, vagy alig kivehető. Náluk az elsődleges szempont az, hogy a vállakról a csípő irányába vezessük a szemet.

Ezt legkönnyebben a megfelelő szoknya fazonokkal tudjuk elérni. Erre tökéletes megoldás pl. egy A-vonalú darab. Az egyenes vagy ceruza fazonok nem a legszerencsésebbek, ám ha mégis ragaszkodunk hozzájuk, akkor érdemes mintásban, világos színben, vagy esetleg valami plusz díszítésben, fodorban gondolkodni. Ugyanis ezek oda irányítják a hangsúlyt, és így optikailag azon a részen nagyítanak, ahol amúgy sem árt.

 

Körte

Az ilyen testalkattal rendelkezők csapott, keskeny vállakkal rendelkeznek, és ehhez képest sokkal meghatározóbb a szélesebb csípőjük.

Náluk pont ellenkezőleg, mint a fordított háromszögeknek, arra kell törekedniük, hogy az alsó testükről inkább a felsőtestükre, és a vállaikra tereljék optikailag a figyelmet. Ehhez tökéletes megoldás nekik az A-vonalú szoknyák, melyek gyönyörűen álcázzák a problémásabb testrészt.

Az még jobb, ha maga a szoknya anyaga is kissé merevebb, vagyis már önmagában van egy kis tartása.

Nagyon nem szerencsés választás számukra sem a ceruzafazon, sem a túl rövid hossz, mert azzal pont kiemelik a szélesebb csípőt, mintsem elrejtik. Igyekezzenek minél egyszerűbb fazont választani, és mindenképpen célszerű kerülni a mintásakat.

 

Egyenes

Aki egyenes vagy más néven oszlop testalkattal rendelkezik, annak nincs számottevő különbség a váll-, derék-, és csípőszélessége között.

Itt az a cél, hogy kreáljunk derekat, és ehhez optikailag szélesítsük a csípőt. Tehát érdemes olyan darabokban gondolkodni, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak. Tehát ismételten jó megoldásnak számítanak nekik is az A-vonalú darabok, az átlapolós változatok, vagy pl. a peplumos szoknyák is.

 

Alma

Az alma testalkat jellemzői a kerek, csapott vállak, emellé pedig általában nagyobb mellek és has tartozik, viszont tökéletes, vékony, hosszú lábakkal rendelkeznek.

Számukra a legideálisabb szoknyák az A-vonalú, átlapolós, vagy akár a kicsit vastagabb anyagú, merevebb ceruza szoknyák.

 

A kiszemelt darabokat mindig, minden esetben érdemes felpróbálni, ugyanis az egyéni adottságok nagyban tudják befolyásolni azt is, hogy az ajánlott fazon konkrétan, egyénre szabva jó-e vagy sem. Ami az egyik homokórának pl. tökéletesen áll, az mondjuk egy másikon közel sem biztos, hogy szintén megállja a helyét.

Ha pedig nem vagy biztos benne, hogy milyen szabású szoknyák előnyösek neked, személyre szabva, akkor keress meg, és segítek!

És ne feledjétek, a Carrie magazin olvasóinak 10%-os kedvezmény jár minden egyéni és páros tanácsadásra a CARRIE10 kuponkóddal! 

Bátor szoknyaviselést kívánok!
Emese
Styled by Meshy

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?