Divat és stílus inspirációk – Mit csinál valójában egy stílustanácsadó?

Manapság sokat hallani és olvasni, hogy egyre többen keresnek fel stílustanácsadókat. De vajon mit is csinálnak ők pontosan, és neked miért is lehet rá szükséged? Erre a kérdésre válaszol A-tól Z-ig szakértőnk, Puhala Emese szín- és stílustanácsadó.

A külső-belső harmónia elengedhetetlen része a testi-lelki jólétünknek. Egyik a másik nélkül sajnos nem működik.

Egy stílustanácsadó segít neked kibékülni azokkal az adottságokkal, amelyekkel a természet megáldott, és megtanítja neked azt, hogy hogyan fordítsd őket az előnyödre – vagyis hogyan hozd ki magadból a legjobbat és a legtöbbet.

Nagyon fontos, hogy csak olyan valakit válassz, aki szimpatikus, tudsz vele és a szemléletével azonosulni, és esetleg a stílusa is közel áll hozzád. Köszönhetően az online világnak, manapság már könnyű utánanézni szakembereknek.

Egy komplett stílustanácsadás általában 4 részből áll: színelemzés; arcforma-elemzés; testalkat-elemzés; egyéni stílus kialakítása.

Ezek együtt, egymásra épülve adnak teljes képet saját magunkról és a megfelelően kialakított stílusunkról. Miről is szól ez részletesebben? Nézzük:

Színelemzés

A stílustanácsadást általában a színelemzéssel kezdjük, nem véletlenül, hiszen a megfelelő színek viselésének van a legnagyobb jelentősége. Hiába van rajtad egy tökéletes fazonú ruha, ha mondjuk nem előnyös a színe számodra, mert ott rögtön meg is bukik a dolog.

A színelemzés során megnézzük, hogy arc közelbe helyezve melyek azok az árnyalatok, amelyek a legjobban kiemelik természetes szépségedet, fiatalabbnak, egészségesebbnek mutatnak, akár smink nélkül is. Általában akkor zsebeljük be a legtöbb bókot, amikor a megfelelő színű ruhát viseljük – de persze ennek se mi, se a bókot adó nincs teljes tudatában.

A nem megfelelő színek viszont sokkal öregebbnek, betegnek mutathatnak, a bőrünk besárgulhat, szürkülhet, és még a bőrhibáink is sokkal láthatóbbá válhatnak.

A színeid meghatározására kétségkívül a leglátványosabb és legnagyobb élményt nyújtó módszer a színkendőzés, ezért annak aki megteheti, azt ajánlom, hogy semmiképpen se hagyja ki! Különböző színű és árnyalatú kendőket helyezünk az arcod közelébe, és így Te magad is láthatod a tükörben, hogy hogyan reagál a jó és rossz színekre.

 

Viszont egy szakavatott szem emellett számos egyéb praktikával is meg tudja állapítani valaki színtípusát, ezért a közhiedelemmel ellentétben bizony tud ez működni online is. Itthon még nem annyira elterjedt ez a változata (külföldön annál inkább!), de szerencsére egyre többen vagyunk, akik hisznek benne, és akik használják is – sikerrel.

Ha megtaláltuk a megfelelő színeket, akkor rátérünk arra is, hogy ennek megfelelően milyen sminkszíneket használj, illetve átbeszéljük a számodra előnyös hajszíneket is – mert bizony ezek is kulcsfontosságúak.

Arcforma meghatározás

Közvetlenül ezután tippeket kaphatsz arra is, hogy az arcformádhoz pl. milyen frizura, illetve szemüveg-keret illik, de beszélünk a kiegészítőkről is.

 

Testalkat-elemzés

A következő rész a testalkat-elemzés. Biztosan sokaknak ismerősek azok a bizonyos körte, alma, homokóra stb. formák, és nagy valószínűséggel mindenki be is tudja sorolni magát közéjük – több kevesebb sikerrel persze. Viszont ez még önmagában nem elég.

Rengeteg olyan egyéb tényező van a testalkatunk mellett, amire még figyelnünk kell. Ilyen pl. a magasságunk, az arányok, a nyakunk hossza, a mellméret, a lábak vastagsága stb. – csak hogy egy párat említsek. Szóval összetett a dolog, de végigzongorázva az egyes adottságokon végül összeáll a kép, és megtaláljuk mindenki számára a legmegfelelőbb fazonokat, hosszakat és szabásvonalakat.

 

Egyéni stílus kialakítása

Végül pedig az egyéni stíluselemzéssel fejezzük be a találkozót. Van, aki tisztában van a saját stílusával, van aki csak útbaigazítást kér, és olyan is akad, aki pont azért keres meg, mert nem találja a saját stílusát. Jellemzően mindenkinek egy fő csapásvonala van, és érdemes ezt tartani is az öltözködésünkben, de alkalmanként vagy a hangulatunktól függően kölcsönözhetünk stílusjegyeket más stílusirányzatokból is.

A tanácsadások végeztével pedig nagy valószínűséggel mindenki megkapja a válaszokat a kérdéseikre és a miértekre.

Egy egyénre szabott ruhatár mindig legyen színben, méretben, fazonban és stílusban megfelelő

és nem utolsó sorban mindig passzoljon az adott életszakaszunkhoz is!

Nekem személy szerint a tanácsadások vége a kedvenc részem. Leírhatatlan érzés látni azt a vendégeimen, ahogy kinyílik ilyenkor előttük a világ, és micsoda megkönnyebbüléssel és izgatottsággal indulnak útnak az új, és most már sokkal magabiztosabb énjük felfedezésében. A napokkal-hetekkel később kapott elégedett visszajelzések tőlük pedig csak hab a tortán! Ezért érdemes. Nekünk stílustanácsadóknak is, és nektek is.

Ha úgy érzed én lehetek számodra a megfelelő segítség, akkor keress bizalommal!

A Carrie Magazin olvasói számára 10% kedvezmény jár minden egyéni és páros tanácsadásra! Jelszó: CARRIE10

Szeretettel,
Emese

(a képek a szerző tulajdonát képezik)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?