You are currently viewing Frizura és hajápolási inspirációk – Tavaszi megújulás (képekkel!)

Frizura és hajápolási inspirációk – Tavaszi megújulás (képekkel!)

Ahhoz, hogy frizuránk valóban hajkoronához hasonlítson, szükséges pár dolgot megtennünk most, hogy a tavasz kellős közepén vagyunk. Ehhez ad tippeket és inspirációt mesterfodrász-szakoktató szakértőnk, Lattmann Eszter!

Hajkoronánk még ki sem heverte a tél nagy veszedelmét, a váltakozó kinti hideg párás- benti meleg száraz levegő kettősét, máris támad az UV sugárzás, és a hajat tépázó sálak korszaka!

A kíméletlen téli napok, sok hajszárítózás után kiemelkedően fontos, hogy felkészítsük hajunkat a melegebb időre, hidratáljuk, és próbáljuk elkerülni a károsító tényezőket.

Lehetőleg keratint tartalmazó, UV szűrős termékeket válasszunk, már a korai napsugarak idején is.

Ilyenkor a rövid hajúak is eldolgozhatnak a hajon egy kis pakolást/balzsamot, természetesen ne masszírozzák a fejbőrbe! De ha csak átdolgozzuk és le is mossuk, akkor nem fogja zsírosítani a hajat.

A hosszú haj ápolásánál a mosás utáni hajpakolás és a nedves hajban eldolgozott hajvégápoló olaj elengedhetetlen. Ha hajszárítóval, esetleg vasalóval, sütővel, kúpvassal készítjük el frizuránkat, mindenképp használjunk hővédő terméket is.

Ezekből a folyékony állagúak hasznosulnak leginkább. Minden ápoló esetében figyeljünk arra, hogy lehetőleg szilikont, viaszt és alkoholt ne tartalmazzanak!

Amennyiben használunk zselét, ez is alkoholmentes legyen, waxok esetében viszont nyugodtan nyúlhatunk matt pasztához, agyag-waxhoz, amivel frizuránk sokkal hosszabb ideig megőrzi szépségét.

Természetes anyagú hajkefét, kerámia bevonatos körkefét válasszunk,

fémet ne, mert ez roncsolja a hajat leginkább, ezt ne felejtsük el!

Lehetőség szerint hajgumiból is fém-rögzítés nélküli legyen a hajunkban, és ha csatjainkról lekopott a bevonat, cseréljük le őket!

Érdemes vigyázni a sálakkal, nyakláncokkal, táskák fülével is, mert a sok dörzsölés eltörheti az alsó érzékeny, hajszálakat.

Ha ezeket a fontos tanácsokat megfogadjátok,

garantáltan egészségesebb és csillogóbb lesz a hajatok

a tavaszi napsütésben!

További információkért fordulhattok Eszterhez is, vagy saját fodrászotokhoz bátran, higgyétek el, ők örülnek, ha a vendég érdeklődő és neki is fontos, hogy ragyogjon…

(kezdőkép: Lattmann Eszter, többi fotó: Pixabay, Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?