You are currently viewing Frizura és hajápolási inspirációk – Városi haj-legendák

Frizura és hajápolási inspirációk – Városi haj-legendák

Sok szót ejtettünk már arról, mi az ami jót tesz hajkoronánknak, de arról ritkán beszélünk, mi az ami nem igazán. Szakértőnk, Lattmann Eszter mesterfodrász-szakoktató most pontokba szedte az „ezt semmiképp se” típusú jótanácsokat.

Mik azok a városi legendák, amiknek sokan bedőlünk?

1. Napi 100 húzás a fésűvel kötelező!

Teljesen felesleges a nagymamáink idejében elterjedt hiedelemre támaszkodnunk, Nem, hogy nem igaz, de a hosszú hajra kifejezetten káros. a hajvég sérülékeny, a túl sok fésülés töredezetté teheti, vizesen fésülni pedig kifejezetten tilos! Ilyenkor csak pakolással, az ujjainkkal válasszuk szét, és amikor félig száraz, csak akkor kezdjük formázni.

Elég a mosások alkalmával átmasszírozni a fejbőrt, a hajkefe nem erre való.

 

2. Ki kell tépni az ősz hajszálat!/A kitépett őszhajszál helyére kettő nő!

Mindkettő hülyeség! Ne tépkedjük ki az ősz hajszálakat! Bár nem nő kettő a helyére, viszont az ősz haj sokkal makacsabb, vaskosabb és hullámosabb. Ha hosszú, szépen a többi közé vegyül, de ha tépkedjük, újra és újra kinő úgyis, és a kis rövid szál mindig peckesen ki fog csillogni a többi közül.

 

3. Ha gyakrabban vágatjuk a hajunkat, gyorsabban nő!

Ha túl gyakran, vagy túl ritkán vágatunk a hajunkból, ugyanolyan káros. A „gyakran vágjuk gyorsabban nő” tézis, sajnos csak városi legenda, semmi köze a mátrix sejtek működésének ahhoz, hogy a hajvégekkel mi történik.

Az viszont igaz, hogy az elvékonyodott, feltörött hajból egészen biztosan többet kell majd vágni (esetleg le is törik) mintha 3 havonta meglátogatjuk a fodrászt -akkor is, ha épp növesztjük a hajunkat.

 

4. A vasalással megelőzhető a haj göndörödése

Soha ne küzdjünk gyökeresen a hajunk eredeti textúrája ellen! Ha például göndör hajunkat sokszor vasaljuk, és egy tengerparti nyaraláson naponta többször kivasaljuk- azzal teljesen tönkretesszük, nincs az a csodaszer, ami ott távoltartaná a párát.

Eközben lehetne egy csodásan csillogó göndör hajkoronánk, ami után mindenki megfordul… megéri tönkretenni?

 

Szeressük a hajunkat, ápoljuk, és akkor minden egyes nap

örömünket fogjuk lelni benne.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?