Hogyan hatnak életünkre az idei év Pantone színei?

A 2020-as év nem csak a személyes gondolkodásmódunkat és hozzáállásunkat változtatta meg. Nem gondolnánk, de az idei év a divat, a szépségipar, a képzőművészetek és sok más egyéb terület alakulását is befolyásolta, nemcsak gazdasági vonatkozásban, de irányzatok és trendek vonalában is.

Ezek a hatások érzékelhetőek a Pantone 2021-es színválasztásában is, ugyanis a világhírű színintézet rendhagyó módon idén egyszerre két árnyalatot választott meg az „Év színének”. Mivel a színek nagy hatással vannak a dekorkozmetikumok világára is, ezért az AVON Szakértői egy nagyító alá vették ezt a két meghatározó árnyalatot és szimbolikájukat.    

Habár a 2020-as esztendő az egész világ számára meghatározó évnek bizonyult, mégsem ez az első eset, hogy a színintézet két színt is kiválasztott. Az „Év színének” megválasztása komoly kutatómunkát igényel minden esztendőben, hiszen a kulturális és társadalmi változásokra, trendekre válaszolva, a jelen történéseit fejezi ki. Elsőként 2016-ban fordult elő, hogy az intézet két színt választott, akkor egy rózsaszín és egy kék árnyalattal utalva a nemi megkülönböztetés súlyos társadalmi problémájára. Idén a COVID 19 járvány mellett a Black Lives Matter mozgalom is nagy befolyással hatott a színek kiválasztására.

Olyan esztendőt tudhatunk magunk mögött, amikor is az emberi kapcsolatok fontossága alapjaiban változott meg, a remény és a bizakodás napról napra váltakozott a kétségbeesés és szomorúság érzetével. Ezeket az érzéseket, a kapcsolatok és a pozitív gondolatok szükségességét fejezi ki a két kiválasztott szín.

Az „Ultimate Grey” szürke és az „Illuminating” napsárga házassága az erő és a remény üzenetét hordozza. Mindkét színnek megvan a maga érzelmi aspektusa, a szürke a megnyugtató gyakorlatias alap, amire szükségünk van, míg a sárga pedig a reményt és a jókedvet hozza el.

A visszafogott szürke és az élénksárga egy törekvő színpárt alkot, amely összekapcsolja a mélyebb átgondoltságot, az erő érzését és az összefogást. A tengerparti kavicsokat felidéző szürke az ellenállóképességet szimbolizálja, mindazt, amit megőrzünk magunkból egy ilyen nehéz és viszontagságos év után is. Stabilitást, kitartást, szilárdságot közvetít és csendet biztosít a lelki békénk megőrzéséhez még a szorult helyzetekben is.

Ellenben a sárga szimbolizálja a vágyunkat, hogy észrevehetőek, hallhatóak maradjunk a külvilág számára. Az éltető napfényt hordozza magában, amely energiával, pozitivitással és jó kedvvel tölt fel bennünket. Az optimizmus és a remény szimbóluma. Ez a színpáros kitartást és optimizmust sugall, amelyekre nagy szükségünk van, hogy szembe tudjunk nézni a kihívásokkal.

2021-ben sok erőt meríthetünk ebből a két színből. Használjuk bátran őket az élet bármely területén. Ezekkel biztosan nem lövünk mellé, hiszen idén nagy hangsúlyt fognak kapni a divat, a képzőművészetek, a lakberendezés és a szépség világában is. A két színt kombinálva magabiztosságot, erőt és pozitivitást vihetünk megjelenésünkbe és kisugárzásunkba. Felfrissíthetjük velük ruhatárunkat, belecsempészhetjük sminkrutinunkba vagy akár körmeinket is öltöztethetjük velük, amelyhez ihletet meríthetünk az AVON legújabb Szépségműhely videójából.

Viseljük bátran és magabiztosan ezt a két sokatmondó színt,

hiszen ezekből erőt és kitartást meríthetünk legnehezebb napjainkon is!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?