You are currently viewing Kalandos történettel indultak útjukra az első fürdőbombák! Te tudtad?

Kalandos történettel indultak útjukra az első fürdőbombák! Te tudtad?

1989-ben a dél-angliai Dorset városában beköszöntött a tavasz, Mo Constantine pedig egy olyan terméken dolgozott, ami örökre megváltoztatta a fürdést. Laboratóriumként használt kerti fészerében citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kevert össze egy öntőformában.

És pillanatokon belül megszületett a fürdőbomba.

AZ ELSŐ FÜRDŐBOMBÁK

Mo olyan termékről álmodozott, ami feldobja a fürdést, de nem bántja az érzékeny bőrt. Az ihlet -mint oly sokszor – váratlan helyről érkezett: a gyomorsavlekötő AlkaSeltzer pezsgőtabletta adta az ötletet.

Mo Constantine- a fürdőbomba anyja

A másnaposság legendás ellenszerének jellegzetes pezsgése bogarat ültetett Mo fülébe. Meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig, hogy kifürkéssze a tabletta titkait. Az ihletője előtt tablettát idéző formájával tisztelgő, francia levendulával teli első fürdőbomba neve Aqua Sizzler volt.

Lágyította a vizet és segített ellazulni.

Bár elsőre az izgalmas színek és formák ötlenek az ember szemébe, a fürdőbombák bőrre és hangulatra gyakorolt jótékony hatása ma is ugyanolyan fontos. A fürdőbomba remek eszköz az illóolajok vízbe juttatására, így Mo és Mark hamar elkezdtek különböző olajokkal kísérletezni.

Ekkor született néhány igazi klasszikus, például az Avobath és a Butterball is. Az illóolajok és a hidratáló vajak és olajok (például a kakaóvaj és az olívaolaj) felhasználásával az aromaterápia és a bőrápoló termékek hatása egyesült a fürdőbombában, így az egyszerre nyugtatta az elmét és lágyította a bőrt.

CSOMAGOLÁSMENTESSÉG

1995-ben a Lush elindult világhódító útjára, a feltalálók pedig minden addiginál nagyobb művészi és morális szabadságot kaptak. Ekkor született meg a döntés a fürdőbombák csomagolásának eltüntetéséről.

„Egyetlen út állt előttünk: a pucér, környezetbarát fürdőbombák útja.”

A csomagolás eltűnésével maga a fürdőbomba vált műalkotássá. Mo újabb és újabb ötletekkel állt elő találmánya kicsinosítására: csillámot és színes tengeri sót adott a bombákhoz.

Mo fürdőbombái milliókat inspiráltak; a legerősebben talán a saját fiát, Jacket, aki időközben a Lush digitális részlegének igazgatója lett. Mikor Jack elkezdett új fürdőbombákon dolgozni, Mo titkos trükkjei és tanácsai vezették a kezét – így született meg a fürdőbombák új, minden eddiginél színesebb generációja.

A szivárványszín fürdőcsodák, a zselés különlegességek és a világ első fürdőbomba-üzlete azt bizonyítják, a fürdőbombák kiállták az idők próbáját és továbbra is élen járnak az innovációban.

A KÁDFÜRDŐZÉS KIEGÉSZÍTŐJE

Harminc évvel később a fürdőbomba milliók fürdési rituáléjának világszerte körülrajongott kelléke.

A kaleidoszkópként kavargó színek, a pezsgés, a vidám és megnyugtató illatok sokakat inspiráltak és derítettek jobb kedvre, harcoltak a békéért és a változásért, miközben elindítottak egy visszafordíthatatlan kozmetikai forradalmat.

Nekünk ezek a kedvenceink mostanság:

Intergalactic

Ezzel a szexi, csillagközi bombával lehozhatod a kozmoszt a fürdőszobádba! A frissítő borsmenta és a neonszínek keveréke rakétasebességgel emeli a hangulatod, a pattogós cukorka pedig Tejút körüli utazásra hív.

Peachy

Egyszerre gyümölcsös és fás illatú bomba, melybe garantáltan azonnal bele fogsz zúgni! A benne lévő grépfrútolaj antibakteriális hatása mellett remek hangulatjavító is. Tökéletesen édes rózsaszín örvény a fürdővizedben!

Sex Bomb

Amikor leterít a stressz, a fáradtság és a nyugtalanság, akkor az érzékeidnek ápolásra van szükségük. Az ebben a bombában lévő jázmin, ylang-ylang és muskotályzsálya illatkeveréke pedig hamar el fog lazítani.

Groovy Kind Of Love

Béke, szeretet és pozitív gondolatok szivárványszínben töltik meg a kádat, ha ezt a bombát beledobod! Gyerek és felnőtt is imádni fogja a rózsafa, bergamott és ylang-ylang olajainak illatát, melyek az égbe emelik a lelket, tonizálják, kiegyensúlyozzák és frissítik a bőrt.

Kádfürdőzésre és fürdőbombázásra fel!

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

(fotók: LUSH)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?