You are currently viewing Köröm inspirációk – Az izzadt láb nem szégyen! (képekkel!)

Köröm inspirációk – Az izzadt láb nem szégyen! (képekkel!)

Az izzadt láb nem szégyen! Tetszik vagy sem, el kell fogadnunk, ha izzadós a lábunk… Viszont pár dologgal segíthetünk enyhíteni az izzadás okozta kellemetlen tüneteket. Erről oszt meg tippeket velünk Nagy-Nagy Henrietta, a Blondy Körömszalon gyógypedikűröse.

A verejtékezés nagyon fontos a szervezet számára. A hőmérséklet optimalizálása, és a méregtelenítés elengedhetetlen résztvevője!

Amíg a verejtékezés nem zavaró mennyiségű addig nem jelent gondot, ám ha feltűnően sok, és már zavar a mindennapokban, akkor érdemes azt komolyan venni.

Ezt a tünetet sok minden okozhatja, például túlsúly, nehéz fizikai megterhelés, sokkos állapot, pánikbetegség, pajzsmirigy hormonszint emelkedés… és ez csak egy pár a sok közül.

Viszont ha a láb extrém mértékben izzad, folyamatosan nedves állapotban van, akkor hyperhidrosis pedum-ról beszélünk. Sajnos ez örökletes betegség, és nagyon nehéz kezelni.

Az orvosok botox-injekcióval tudják esetleg blokkolni a verejtékmirigyeket.

De mi segíthet otthon? Mivel tartsuk ezt karban?

Sokat segít, ha nem hordunk műbőrcipőt, nylon harisnyát, vagy zoknit. Ezek a termékek nem vezetik el a nedvességet, és így a bőrgomba megtelepedhet a felázott, nedves bőrünkön.

Használjunk lábdezodoráló termékeket, valamint fürdésnél gondosan töröljük meg lábunkat, a lábujjak között is. Szellőztessük sűrűbben akár napközben is.

Ne hordjunk papucsot, ha nem muszáj, mert a nedves láb csúszkál, és így könnyen szenvedhetünk balesetet is.

Apró kis odafigyeléssel ez a kellemetlenség jól kezelhető! Nem kell szégyellni, hiszen sok embernek okoz problémát, inkább beszéljünk a megoldásról.

Pedikűrös szempontból is az izzadt bőr nagy kihívás, mert a kés megcsúszhat a bőrön, így balesetveszélyt okozhat. Stabil késtartás, és bőrfeszítés szükséges ilyen esetben.

Ha további tanácsokra van szükséged a témában, bátran fordulj szakértőinkhez

vagy kérd ki saját pedikűrösöd véleményét!

(A képek a Blondy Körömszalon tulajdonát képezik.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?