You are currently viewing Köröm inspirációk – Totyogástól a topogásig… – képekkel!

Köröm inspirációk – Totyogástól a topogásig… – képekkel!

Lábfejünk a mai napig lenyűgözi a mérnököket. Idegek, inak, csontok és izmok által alkotott két boltozat hihetetlen összmunkája, mely a rugalmas járásunkat teszi lehetővé.

Nagy-Nagy Henrietta gyógypedikűrös, a Blondy Körömszalon munkatársa fontos dolgokra hívja fel most is figyelmünket azért, hogy fájdalommentesen járhassunk lábainkon.

A gyermeki láb még nem teljesen kifejlett a járás kezdetén. A lábfejek szélesek, a boka 10°-os szögben befelé dől, ezért nagyon fontos, hogy a gyermek cipője megfelelően támassza a lábat. Erre valók az úgynevezett supinált cipők.

Bizony nem csak az életkor, de az adott események is más-más lábbelit kívánnak.

Sportolásnál fontos, hogy a mozgáshoz igazodva fogja, tartsa, védje viselőjét. A megfelelő sportcipő kiválasztása hosszú távra köti az adott sporthoz gazdáját.

Az alkalmi cipőknél az esztétikum fontos, ám a kényelem háttérbe szorul, ezért maximum 3-4 óránál többet nem célszerű őket használni.

A csábításhoz ennyi is elég, higgyétek el!

A munkavédelmi cipők hasznosak, sőt kötelezőek egy-egy munkahelyen, de a munka végeztével szabadítsuk ki lábunkat belőle, mert nagyon sokáig zárt, kemény környezetben a lábunk megsínyli a bezártságot!

A lábboltozatok elváltozása kihatással van az emberi vázrendszer egészére. Számos mozgásszervi probléma következhet abból, ha nem vigyázunk lábainkra, talpainkra.

Ha végre hazaérünk, egy jó hideg-meleg váltófürdővel újra felfrissíthetjük megfáradt végtagjainkat.

Ne felejtsük, a lábunk védelme a minőségi életünk kulcsa!

Érdemes rá odafigyelni!

Nem mindegy, milyen cipőt választunk, minőségben és fazonban egyaránt! Többet ártunk, mint használunk azzal, ha nem megfelelő lábbelit viselünk!

(A képek a Blondy Körömszalon tulajdonát képezik.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?