Különleges és egyedi magyar ékszerek, amiket feltétlenül látnod kell!

A legtöbb nő hord valamilyen ékszert. Nyakláncot, fülbevalót, karkötőt, gyűrűt. Van, aki a klasszikus arany-ezüst stílus híve és van, aki azért ennél bevállalósabb.

Sokan szeretnének kitűnni a tömegből egyedi viseletükkel. És mert ugye ki ne szeretné, hogy akár egy egyszerű  ruhát feldobjon valamilyen mutatós darabbal?

Mi találtunk 5 olyan magyar ékszerkészítőt, akinek ugyan a munkái teljesen különböző stílusúak, mégis a maga nemükben lenyűgözőek, különlegesek, káprázatosak vagy épp letisztult egyszerűségükben, eleganciájukban van a titok. Mi hangulatunktól és megjelenésünktől függően mindegyiket szívesen hordjuk.

Ismerjétek meg őket ti is és kapjatok kedvet viselni őket!

 

Magasházi Julianna az üveg bűvöletében él immár két évtizede. Szereti a fényüket, a játékukat, a bennük rejlő lehetőségeket. Szereti, ahogy átalakítják, meghatározzák és színesítik a mindennapokat. A Tiffany-technika elsajátítása után szerelmesedett bele az üvegékszer készítésbe. Nála minden üvegnek története van, mindegyik alkotás egy darab belőle… MJ Glass Design márkájában az ékszereken kívül megtalálhatók különböző csodás lakásdekorációs dolgok is.

A felhőtlen, éjszakai égbolt látványa mindig elragadja az embert, különösen, ha van egy vezérlő csillag, amit követhet. Egy ilyen szikrázó ragyogás, egy pici éjszakai égbolt van elrejtve minden CAPELLA ékszerben.

Ezeket a darabokat ugyanis a csillagok ihlették. Az a Capella csillag, ami csillagászati távcsővel ugyan egynek látszik, pedig valójában kettő. Az „ikrek” fénye a köztük lévő nagy távolság ellenére sem különíthető el a Földről nézve. Ennek a két csillagnak a fényösszeolvadását jelképezi a Capella ékszercsalád.

Az üvegmedál rozsdamentes, antiallergén nemesacél (orvosi fém) láncra van felfűzve, tehát abszolút bőrbarát viselet.

Vannak dolgok, amelyek csak úgy megszületnek. Az ember nem agyal rajtuk, nem vár órákat, hanem átadja magát a sodródásnak. Mint a szerelemben. Biztosan ti is átéltetek már ilyet: amikor nem érdekel benneteket más véleménye, ti csak szerelmesek akartok lenni, és hagyjátok, hogy magától megtörténjenek a dolgok. Mert van rózsaszín és lila köd, meg remény, és csak ragyogtok és ragyogtok.

Ez a karlánc, ami a 2019-es téli kollekció első darabja, pont így született Juliannánál. Meglátta Oscar de la Renta ruháit, és azonnal magával ragadta egy megmagyarázhatatlan érzés. Így elkészített valami teljesen mást, valami tőle szokatlant, valami új MJ Glass Designt. Egy karláncot, amely rózsaszínes, mint a szerelmesek világa, zöld, mint a remény és arany, mint a ragyogás.

 

Csermák Tímea kicsit föld felett lebegő, más dimenziókból figyelgető, elvarázsolt impresszionizálósdit mívelő leány, szivárvány lélekkel.

Egy családi nyaralásukon Szlovéniában szeretett volna valami búcsúajándékot a barátaiknak és maguknak is. Vett sima fonalat, mindenkire rákötötte és gyorsan kívánhattak valamit.

Hazafele az úton jöttek az ötletei, hogy tudná ezt egyedivé tenni. Innentől pedig nem volt megállás, az ötletek csak jöttek-jönnek azóta is.

SaltySurfSoul zsinegei márkájának neve pedig arra utal, hogy mennyire fontos számára a tenger, a lélek, a szörf.

Kívánság zsinegeit ma már mini stúdiójában készíti szeretettel és inspiráló szövegekkel ellátva.

„Kívánj valamit, kösd fel a karkötőt!”  Úgy tartják, ha leszakad magától, akkor a kívánságod valóra válik. Felkötheted csuklóra, bokára, sőt akár a táskádra dísznek is.

Ideális ajándék lehet barátnak, anyának, főnöknek, magadnak, sőt Timi egyedi tervezést is vállal!

„A csoda csakis azé, aki hisz benne!”

 

Őszi Judit Juccwork néven készíti csodás ékszereit. Mindegyik készítése során kizárólag természetes alapanyagokat használ: 100% minőségi pamut-, lenfonalakat, ásvány és üveggyöngyöket, antiallergén fémeket.

Találsz nála különböző nyakláncokat, karkötőket és fülbevalókat is, melyek a laza, hétköznapi vagy akár az elegánsabb viselet remek kiegészítői lehetnek.

Azért imádjuk a Juccwork alkotásokat, mert letisztult, mégis vagány, nőies ékszerek, amelyet teljesen az általunk kedvelt színekkel alkot meg Judit. Mindenki talál a saját kedvenc színeinek megfelelő árnyalatokat, akár szettben is, így tuti minden harmonizál majd rajtad mindennel.

 

Születésünk pillanatában egy minta rajzolódott ki az égen. Végig kísérik az életünket azok a kozmikus fények, amik akkor e forma szerint vetődtek ránk. Ez a minta egy mandala – bolygók, csillagképek ábrája.

A Csillagékszerek, melyeket Balogh Gabriella álmodott meg, ezeket a személyes mandalákat hordozzák magukban mintázatuk szerint, amik egyszeriek és egyediek – ahogy nincs két egyforma ember sem. A születésünk mintája, üzenete elevenedik meg a személyre szóló ékszerekben: az eredendőre emlékeztetnek.

A Csillagékszerek a 10 kiemelt fontosságú égitest és Sorsfeladatunk (MC) információinak hordozói, így a személyes mandalán a Nap, Merkúr, Vénusz, Hold, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó kap helyet, kiegészülve a Sorsfeladatunk minőségét hordozó ásványával.

A felsorolt égitestek, vagyis az ásványok, féldrágakövek pontos elhelyezkedését a születési dátum és helyszín alapján felrajzolt horoszkóp adja meg, jelöli ki.

Az elkészült mandala a képletben rejlő erőket hordozza, átélhető általa a védelem, a harmonizáció, életünk folyamatai szerint fejtve ki gyógyító hatását.

 

Németh Hajnal Aurora sok művészeti ágban alkot: szobrokat, installációkat készít, színházi és fesztivál díszleteket tervez, kivitelez, performanszokat rendez, egyedi ékszer és ruha kollekciókat hoz létre, üvegablakokat fest.

Az Aurora FolkGlamourban autentikus magyar népviseleteket és ezek újragondolásából született ruháit és ékszereit mutatja be.

Azt szeretné elérni, hogy azok az emberek, akik nem ismerik, nem merik viselni a magyar viseleteket, kedvet kapjanak, hogy a hétköznapi ruhákkal is lehet kombinálni ezeket a darabokat és beilleszthetőek a mindennapjainkba.

Zsolnay eozin lázsiás nyakék és fülbevaló

Ebben a festett lázsiásban a Zsolnay eozin porcelán színvilágát szerette volna megidézni Hajnal.

A képen lévő mintát nagymamája (aki a Zsolnay lányokkal egy iskolába járt) 1947-ben rajzolta vizsgaként Pécsen. Hajnalt megihletette, így ezzel a mintával díszítette a legújabb lázsiást is. Plusz rejtett tartalomként a Swarovski kövek Zsolnay eozin zöld színűek. Így az alkotásban visszaköszön mind Pécs, mind a Zsolnay.

Királykék, áttört lázsiás nyakék és fülbevaló

A legáttörtebb, legcsipkésebb Aurora FolkGlamour lázsiás kollekció. Rábaközben a nagymamája hímezte az életfa motívumot közrefogva 2 pávával. Ez azt jelentette, hogy megvéd a rossztól, a sötétségtől, tehát egyfajta amulettként is szolgál ez az ékszer-szett.

Szinte minden ékszerén megjelenik ez a fajta ábrázolás, csak más-más formában. Régen minden minta, szín, forma jelentett valamit az esztétikán túl, Hajnal pedig fontosnak tartja ezeket a hímzés mintákat életben tartani, még ha kicsit át is tervezi őket. Jelen esetben a minták karaktereit kalotaszegi nagyírásos mintákból merítve tervezte meg.

 

A pótolhatatlanság nélkülözhetetlen feltétele, hogy különbözz másoktól.
(Coco Chanel)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük