You are currently viewing Nem mondtak le a nagy napjukról! Különleges esküvő a karantén idején

Nem mondtak le a nagy napjukról! Különleges esküvő a karantén idején

Dancs Marcsi élete álomnapjára készült. Arra a napra, amikor szerelmével örökre összekötik az életüket. Egy darabig minden a „normális” kerékvágásban zajlott.

Eredetileg egy ötvenfős vendéglistát írtunk össze: család, barátok, akikkel egy általunk nagyon kedvelt helyre, a Varga Tanyára álmodtuk meg az esküvőnket – meséli Marcsi.

Már decemberben elkezdtük a szervezkedést. Amit mindketten szerettünk volna, hogy áprilisban legyen az esküvő. Az anyakönyvi hivatalban egy nagyon különleges dátumot kaptunk:

2020.04.04.

Hűha, gondoltuk ez nagyon kis izgalmas nap lesz főleg, hogy a férjem születésnapja és hogy pont 44 éves lesz azon a napon.

Elkezdődött a készülődés a nagy napra, szépen aprólékosan megtervezve mindent.

Számomra stylistként a készülődés legnagyobb örömét a saját ruhám megtervezése jelentette. Nagyon élveztem minden pillanatát, az első elkészült ruhatervezettől az utolsó gombfelvarrásig!

Két estét csak a zene válogatásával töltöttünk, majd elutaztunk Spanyolországba, hogy az esküvő előtt megpihenjünk kicsit… mire visszaértünk, két hét karanténba vonulás lett a szervezés folytatása helyett.

Hamarosan azzal kellett szembesülnünk, hogy mindenki karaténban van, az esküvőket pedig egyre szűkebbre kell venni országszerte.

Számunkra továbbra sem volt kérdés, hogy mi ott leszünk, minden óvintézkedést megteszünk, ami szükséges.

A vendéglistát lecsökkentettük a tanúkra és vártunk kíváncsian, lesz esküvő vagy nem?

Nagyon izgalmas készülődés következett, hiszen egyre több olyan dologról kellett lemondani, ami egyébként minden esküvő elengedhetetlen része -gondoltuk eddig mi- , például a gyertyagyújtás, a pezsgőzés.

De továbbra is úgy gondoltuk, ez sem gond.

Egy percig sem jutott eszünkbe, hogy inkább elhalasztanánk, inkább arra gondoltunk,

hogy ez egy igazán különleges és felejthetetlen esküvő lesz.

A nagy napon az előkészületek a Tiliteo Fotóstúdióban történtek. Kiss Imeldával már évek óta nagyon szoros barátságot ápolunk, több közös projektben vettünk részt, ezért nem volt kérdés, hogy az esküvőmre is őt választom sminkesemnek és fotósomnak.

Bár a készülődés során nekem úgy tűnt, sok mindenről le kell majd mondanom: frizura, köröm, csokor… az utolsó pillanatban mégis mindent sikerült intézni!

Valóban nagy napra készültünk. Még fél évvel ezelőtt. – meséli Kiss Imelda fotós és sminkes. A nagy nap ugyan nagy maradt, csak a jónép csappant meg.

Már azon is elméláztam, hogy lehet, hogy miattam hiúsult meg az esküvő, mert novemberben azt a fogadalmat tettem, hogy ha nem fogyok le az esküvő napjára, nem megyek el.

Nagyon vártam, hogy férjhez adjam a barátnőmet. Igazán az én szerepem nem változott nagyot, csak egy kicsit igazodott az új helyzethez.

A menyasszony eredetileg is engem kért fel a sminkje elkészítéséhez (természetesen a GlamOriginal vegyszermentes sminktermékeivel), a nagy bulit is mi fotóztuk volna, és mint vendégeknek is ott lett volna a helyünk (remélem!).

Marcsit nem véletlenül kedveltem meg rövid idő alatt nagyon: mindkettőnknek elég szövevényes, bonyolult és kihívásokkal teli életünk van, de mi akkorákat tudunk együtt nevetni a legnyomorúságosabb helyzetünkön is, mint senki mással a világon.

Most is pontosan így történt: nem volt körmös, hát szereztünk. A fodrász nem is vette komolyan, hogy kell még a konty, hát emlékeztettük. Végig nevettük az egész előkészületet és mint

ahogy egy vérbeli stylisthoz méltó, Marcsi tökéletes külsővel, vidáman ment férjhez,

a nagy fotózás helyett pedig a stúdiómban születtek a képek.

Csak a nagy bulit kell majd bepótolnunk, de megesküdtünk, hogy duplán hozzuk be jövőre!

Boldog vagyok, hogy részese lehettem a kicsire sikeredett nagy napnak, örülök, hogy a legnehezebb körülmények között is én szépíthettem Marcsit úgy, ahogy hozzánk méltó: felelősségteljesen, maszkban és talpig fertőtlenítve, de hatalmas nevetések között! 

Végül hat fős lett az esküvő – meséli tovább az ifjú asszony- maga a szertartás kb. 7,5 percig tartott, majd hazamentünk és online koccintottunk a barátainkkal!

Talán a legnagyobb lemondás az volt, hogy a családunk és a barátaink nem vehettek részt ezen a nagy napon.

De számunkra mégis a legszebb és a legkülönlegesebb nap volt,

amiből azt gondolom, kihoztuk a maximumot, amit csak lehetett a jelen körülmények között!

Viszont semmi sincs veszve, mert jövő nyárra terveztük amúgy is a templomi esküvőt és ott mindent pótolni fogunk.

Na jó, azért a karantén után a barátainkkal még csapunk egy kis bulit…

Mi pedig a Carrie Magazin nevében kívánunk nektek

a különleges esküvőtök mellé páratlan boldogságot is!

Tomkó Bori

(fotó és smink: Kiss Imelda/Tiliteo Fotóstúdió. A képek felhasználása engedélyhez kötött, csak a velük kapcsolatos írások esetén , forrásmegjelöléssel használhatók fel.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?