You are currently viewing Stílustippek a mindennapokra – Erre figyelj oda az anyag választásánál!

Stílustippek a mindennapokra – Erre figyelj oda az anyag választásánál!

A mai stílustipp két egészen hasonló szettet elemez, hogy megmutassam, sok minden más mellett az anyagok vastagsága és textúrája is mennyit számít a megfelelő ruhadarab kiválasztásában.

A színeket most ne figyeljétek, mindkét modellnél vannak problémák ezen a területen, most a két szoknya közti különbség a lényeg. A két hölgy testalkata hasonló lehet, mindketten homokórák, de kicsit „elalmásodtak”, pocak terén. Nekik elsődlegesen a derekukat kell kihangsúlyozniuk, amire mindketten jól ráéreztek, viszont a szoknya anyagát tekintve a jobb oldali jobb választásnak bizonyult.

Mivel a homokóráknak általában van popsijuk és combjuk is, ezért nekik érdemes lágyan leomló anyagokat választaniuk, melyek finoman követik az idomaik vonalát még akkor is, ha bő fazonról beszélünk.

És bár a tüll sem egy kemény anyag önmagában, ennyi rétegben már bizony mereven áll kifelé, nem követ semmilyen formát és jócskán rálapátol néhány kilót az alsó fertályra, hiába fekete színű.

Bár mondhatnánk azt, hogy a képeken látható két hölgy már a plus size kategóriába esik, ezért egyébként is nagynak tűnnek, de higgyétek el, ugyanezek a hatások egy átlagos súlyú nőn is ugyanígy működnek, legfeljebb egy kicsit kevésbé látványosak, de a saját arányaihoz képest is előnyös vagy előnytelen lenne a bemutatott két szoknya fazon.

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

(kép: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?