You are currently viewing Stílustippek a mindennapokra – Lazán elegáns viselet

Stílustippek a mindennapokra – Lazán elegáns viselet

Ebben a részben azt szeretném bemutatni nektek, mire kell figyelni a laza mégis elegáns stílusnál.

A két képen ugyanaz a modell szerepel. A stílus is hasonló, lazán elegáns viselet mindkettő. Mégis a jobb oldali több szempontból is előnyösebb a másiknál:


a nadrág derékmagassága: a bal oldali képen túl alacsonyan van a derék. A magasabb fazon azon kívül, hogy egy keskenyebb részen vágja el az alanyt, az arányain is javít.

a bal oldalon a rövidke nadrág és az alacsony derék miatt hosszúnak tűnő felsőrész közelíti az 1/2-1/2 arányt, pedig inkább az 1/3-2/3-ra érdemes törekedni, az harmonikusabbnak tűnik a szemünknek.

a szürke nadrág hossza sem túl szerencsés, ezek a cigaretta nadrágok igazán jól csak a hosszú lábúakon áll. A hosszabb nadrág optikailag nyújtja a viselőjét.

– a csónaknyak jelen esetben kevésbé jó választás volt, mint a mélyebb nyakkivágással rendelkező ing, mivel a kivágás és maga a gombolás is nyújtja az alakot. (Erre persze nem mindenkinek van szüksége, de jelen esetben a vállak szélesek, nem kell még nagyobbnak láttatni őket).

A hosszú, V alakot képező nyakláncért mondjuk kaphat egy piros pontot, mert ha már a felső nincs kivágva jobban, akkor legalább a kiegészítő látványa segít vizuálisan a felső test nyújtásában.

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

(kép: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?