You are currently viewing Hogyan tehetjük otthonossá életterünket füstölőkkel?

Hogyan tehetjük otthonossá életterünket füstölőkkel?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#diy / #egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A meteorológiai ősz kezdetével, a rövidülő nappalokkal általában hidegebb, nyirkosabb idő is köszönt ránk, melynek eredményeképpen egyre több időt töltünk a négy fal között, az otthonunkban.

Jól esik készíteni egy forró teát, bekuckózni, olvasni, zenét hallgatni vagy beszélgetni, és ha mindezek mellé még egy jól megválasztott illatot is varázsolunk magunk köré, akkor még akár az örömteli nyári napokat is megidézhetjük általa. Papp Csilla, a füstölés egyik hazai szakértője elárulja, milyen módon javíthatjuk a hangulatunkat a füstölés segítségével.

 Az illatok – legyen az illóolaj vagy füstölő – bizonyítottan segítenek emlékezni, valamint jótékonyan befolyásolják érzelmi és mentális állapotunkat, feltéve persze ha 100% tiszta és természetes verziót választunk, ami valljuk be, manapság nem túl könnyű, hiszen akármerre nézünk, szinte csak szintetikus és mesterséges illatokkal találkozunk.

Léteznek 100% tiszta, gyógynövényekből és fűszerekből készült füstölőpálcikák, melyek hatékonyan segíthetnek abban, hogy életterünk meghitté, otthonossá és örömtelivé váljon. Ilyen például a francia Aromandise cég fahéj-méz-édeskömény kreációja, ahol a fahéj lágy tüze táplálja életkedvünket, a méz és az édeskömény pedig megédesíti napjainkat. Hasonlóan izgalmas az indiai citromfű – benzoé pálcika is, ahol az előbbi egy klasszikus hangulatjavító, utóbbi pedig egy igazi léleksimogató illat, amitől garantáltan visszatér az életkedvünk.

Ezek a mesterien kreált japán típusú pálcikák diszkrét illatuk és minimális füstképződésük által lágyan és finoman töltik meg a teret, így még a füstölőktől elzárkózó emberek szívét is képesek meglágyítani, orrukat pedig becserkészni – részletezte Papp Csilla, a FloraSense, a természetes füstölőszerek szakboltjának tulajdonosa.

Indiai típusú pálcikákból – melyek az előzőekben említett japán pálcikáknál mindig nagyobb füsttel és intenzívebb illattal égnek – választhatunk egy valódi kardamommal készültet, mely meghívja az életörömöt a nappalinkba, vagy egy harmóniát és békét hozó szantálfásat. Aki pedig a füstölés legkreatívabb módja mellett teszi le a voksát, az finom teakeverékéből nem csak a bögréjébe tesz, hanem a rácsos füstölőedényére is.

Persze ez esetben a növények alá érdemes egy kis gyantát is tenni, mely egyrészt segít abban, hogy a növények ne égjenek meg a rácson, másrészt pedig maga is illatozik, és segít a megfelelő hangulat kialakításában. Ilyen gyanta például a korábban már említett léleksimogató benzoé, az örömöt hozó opoponax, vagy a nyár gyümölcsösségét megidéző mandulafagyanta. A manapság is igen közkedvelt sztórax – mely egyébként az ókor egyik legkeresettebb füstölőszere volt – önmagában is feltehető a füstölőedényre, az így felszálló különleges, balzsamos illat elsimítja a gondokat, megnyitja a szívünket, és egy valódi meghitt, otthonos teret varázsol körénk – mondta a szakértő.

A FloraSense valódi növényi füstölőszereket nyújt azoknak, akiknek számít a minőség, a biztos forrás és a megbízhatóság.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?