You are currently viewing Tippek kültéri bútorokhoz, 5 tanács a kerti bútorok kiválasztásához

Tippek kültéri bútorokhoz, 5 tanács a kerti bútorok kiválasztásához

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#diy / #egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Alig várod, hogy a kertben töltsd a hétvégéket és a nyári estéket a családoddal és a barátaiddal, de még nem tudod, hogyan lesz igazán praktikus és kényelmes a kültéri ülőhely?

Fontos, hogy eldöntsd, mit vársz el zöld oázisodtól, és mi minden kell ehhez. A Bonami szakértői most öt egyszerű tippet adnak a kerti bútorok, textíliák és kiegészítők kiválasztásához.

1.A kerti bútorok átgondolt kiválasztása

Egy nagy kertben nem korlátoz be a helyhiány, mégis vannak fontos szempontok a kerti bútorok kiválasztásánál. A jó kültéri bútor stabil, és tartós anyagokból készül. Ha a kerti bútorokat gyakran beviszitek a tető alá, akkor érdemes összecsukható darabokat beszerezni. Lehetőleg a könnyű, de tartós alumíniumból készülteket válaszd.

2.Határozd meg a fő stílusirányt!

Bár többféle stílus is jól megfér egymással a kertben (például a modern bútorokhoz jól illenek a kissé rusztikus kiegészítők), mégis érdemes letisztázni, hogy melyik stílus lesz a fő irány, ezzel egységessé teheted az egész kertet. Ezután könnyedén feldobhatod az összképet más jellegű kiegészítőkkel vagy eltérő stílusú dekorációval. Így a kerted élettelivé válik, és úgy lesz egységes, hogy közben nem tűnik majd unalmasnak.

3.Egy pihenő sarok kell!

Mindig nagy a nyüzsgés a családban? Mindenképp alakíts ki egy elvonulós pihenőhelyet a kert központjától kicsit távolabb! Ez lehet akár egy két fa közé erősített függőágy, vagy egy szabadon álló függőszék valamelyik fa árnyékában. Meglátod, a kerted pihenőkuckója a nagyobb összejöveteleken is népszerű lesz.

4.Gondoskodj kerti tárolóhelyekről!

Tedd egyszerűbbé a dolgod a családi étkezések vagy kerti partik alatt! Jó lenne, ha nem kellene mindig beszaladgálni a házba? Csak annyit kell tenned, hogy beszerzel egy praktikus szabadtéri tálalóasztalt tárolószekrénnyel. Így mindig kéznél lesz a grillezéshez szükséges valamennyi edény és eszköz. A párnák és ülőpárnák tárolására pedig ideális egy tárolóhellyel ellátott pad.

5.Lenyűgöző esti fények

A nyári estéken különleges hangulat uralkodhat a kertedben, ha rendhagyó világítási megoldásokat választasz. Hatásos, ha az ülőhely mellett kreatív módon világítod be azt a teret is, ahova kilátás nyílik a pihenőhelyekről. A napelemes lámpák előnye, hogy sötétedéskor spontán bekapcsolnak, így nem kell fáradnod velük. Az ülősarok közelében jól mutatnak a fényfüzérek és a gyertya lámpások.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért

látogass el a Bonami.hu oldalára!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?