You are currently viewing Bingeni Szent Hildegárd holisztikus gyógyító titkai

Bingeni Szent Hildegárd holisztikus gyógyító titkai

A 12. századi német bencés rendi apácát, Bingeni Szent Hildegárdot (németül Hildegard von Bingent) széles körben a holisztikus orvoslás és a természetes gyógyítás egyik korai úttörőjeként tartják számon. Az általa kidolgozott elvek évszázadokkal megelőzték a korukat.

A kézikönyv bemutatja Hildegárd tíz kulcsfontosságú alapelvét: a betegségmegelőzést célzó egészségügyi tanácsait, a böjtölést, a test és az elme kapcsolatát, a meditációt, és jó néhány ökológiai megfontolását is.

Megismerhetjük a modern közönség elvárásaihoz igazított eredeti orvosságait, valamint számos növényi alapú elixír és balzsam receptjét. Felfedezhetjük a legfontosabb ételek és növények jótékony hatásait – és azt is, hogy mely élelmiszereket célszerű elkerülnünk. Emellett célzott tanácsokat is találunk a leggyakoribb betegségek tüneteinek csillapítására.

  • Tanuljuk meg, hogyan erősíthetjük az érzelmi stabilitásunkat!
  • Ismerjük meg, miként teremthetünk egyensúlyt a savas és a lúgos ételek között!
  • Fedezzük fel beleink mélytisztításának jótékony hatásait!
  • Állítsuk össze saját szépítő kezelésünket természetes összetevőkből!
  • Tanuljunk meg odafigyelni a bioritmusunkra!
  • Készítsünk tápláló és ízletes hildegárdi lakomát!

Fordította: Dr. Molnár Csaba

A szerzőről

Mélanie Schmidt-Ulmann a Hildegárd Intézetben végezte tanulmányait, és azóta is szenvedélyesen érdekli a természetes orvoslás. Hildegárdi és Bach-virágterápiás tanácsadóként is működik, illetve a természetes gyógymódok szakértőjeként segíti a leendő szülőket.

Idézetek a könyvből

„Hildegárd szerint az egészségi állapotunkat 70 százalékban az határozza meg, amit eszünk, a fennmaradó 30 százalék pedig a környezetünkkel és az érzelmeinkkel áll összefüggésben.”

„Hildegárd úgy tartotta, hogy csak akkor érhetjük el a jóllétet az élet minden szintjén – a test, a lélek és a szellem szintjein –, ha nemcsak egészségesen étkezünk, de naponta gyakoroljuk a spiritualitást, rendszeresen végzünk testmozgást, illetve a nap minden pillanatában törekszünk a pozitív életszemléletre.”

„A legfontosabb alapelv, amit meg kell jegyeznünk, hogy az ételnek inkább szoba-hőmérsékletűnek kell lennie, semmint hidegnek.”

„Ajánlatos mindig szem előtt tartani Hildegárd egyik fő elvét: a legfontosabb a mértékletesség és az egyensúly.”

„Hildegárd megoldásokat kínál a mindennapos emócióink stabilizálására, a stressz, a félelem, az önbizalomhiány, az álmatlanság, a túlérzékenység és a kimerültség okozta zavarok leküzdésére. Arra bátorít, hogy fordítsuk ezeket az érzelmeket pozitív energiákká: kreativitássá, belső békévé, önértékeléssé, derűvé és elengedéssé.”

„Kétség sem férhet hozzá, hogy ha Hildegárd ma is élne, határozottan ellenezné az iparilag előállított ételeket, például a feldolgozott élelmiszereket (a finomlisztet, a fehér rizst, a finomított cukrot, az édesítőszereket, a diétás vagy alacsony szénhidráttartalmú termékeket, az édesített italokat és a pálmaolajat).”

Olvass bele a könyvbe itt >>>

A kötet a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg 2022 áprilisában.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?