You are currently viewing Engem a futás inspirál

Engem a futás inspirál

Az idei év kulcsszava az inspiráció! 2022-es évet áthatják az impulzusok, amelyekből ihletet meríthetnek a vásárlók. Bátorítani szeretnénk mindenkit arra, hogy felfedezzék az inspiráció erejét és felismerjék benne a motivációt.

A futás egy állóképességet fejlesztő sport. Amennyiben szeretné egészségét és fittségét javítani, kitűnő választás, hiszen jó hatással van a vérnyomására, keringési rendszerére, tüdejére és az anyagcseréjére is. Mindemellett szabaddá teszi a lelkét is, hiszen a friss levegőn töltött testmozgás segít a stressz leküzdésében is.

1.Megfelelő öltözet: más sportokhoz képest a futás nem igényel túl sok felszerelést. Amire mindenképpen szükség lesz, az egy jó futócipő és az időjárásnak megfelelő ruházat.

2.Sebesség: fontos, hogy ne essünk túlzásba. Legyünk türelmesek és kezdjünk lassabb tempóval. A rendszeres futások alkalmával fokozatosan növelhetjük a sebességünket – ehhez hetente 2-3 alkalommal érdemes beiktatnunk a sportot a mindennapjainkba.

3.Regeneráció: sajnos a kezdeti időszakban elkerülhetetlen az izomláz. Mindenképp szükséges a pihenőnapok beiktatása – használjunk hűsítő krémeket, balzsamokat, amelyek csökkentik az izom megterheléséből származó fájdalmat.

4.Táplálkozás: rendszeres sportolás mellett nem szabad drasztikus diétákat tartani, viszont a túl magas kalóriabevitel sem javasolt. Ha odafigyelünk a mennyiségekre, illetve a bevitt ételek minőségére, nincs szükség a kalóriák számolgatására. A fehérjedús táplálkozás, valamint a jó minőségű szénhidrátok, mint például a zabpehely és az ún. ’jó zsírok’ (kókuszzsír, olajos magvak) mind-mind szükségesek a megfelelő egyensúly fenntartásához.

5.Snack: bármely mozgásformát választjuk, utána biztosan szükségünk van az energiapótlásra. Ne egy komplett étkezésre gondoljunk, hanem az ízletes, fehérjedús, ám cukorszegény szeletekre, amely ideális választás lehet például sportolás után.

A futás inspirál, ha látjuk, hogy mások is szaladnak, még több energiát és motivációt kaphatunk. Használjuk ki a jó időt, és mozogjunk!

 

Balaton RUN 2022

Zamárdi legszebb partszakaszán, festői panorámával, 2022. május 21-én megrendezésre kerül a második dm Balaton RUN. Az egészséges életmód jegyében a kezdők és újrakezdők, a család apraja-nagyja is rajthoz állhat. A futószámok előtt, alatt igazi fesztivál hangulattal és futós szakmai programmal várunk mindenkit.

A rendezvény ökoszemléletét jól bizonyítja, hogy a frissítőpontokon nem használunk műanyag poharakat. Emellett az sem elhanyagolható, hogy az egészséges életmód és a fenntarthatóság fókusza mellett a jótékonyság is fontos szerepet kap a rendezvényen. Az eseményen a siófoki Ments-vár Alapítvány jó állapotú futópólókat gyűjt, melyeket a környékbeli rászoruló családoknak adományoznak majd tovább.

Hozd el Te is a régi pólódat!

Májusban irány Zamárdi!

Ha kedvet kaptál, tarts velünk Te is, és jelentkezz a 2022-es dm Balaton Run futóversenyre!

dm Balaton RUN – Maratonman versenysorozat

Válaszható távok:

  • 3 km
  • 5,25 km
  • 10,5 km
  • 21,1 km
  • Kölyök körök
  • Nordic walking

További információért látogass el a weboldalra!

 

 

 Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?