You are currently viewing Hidratálás mesterfokon – Gondoskodjunk szomjazó szervezetünkről!

Hidratálás mesterfokon – Gondoskodjunk szomjazó szervezetünkről!

A rendszeres testmozgás és a vitamindús táplálkozás mellett, a megfelelő hidratálás is alapvető fontosságú általános egészségünk szempontjából, amelyre a meleg és száraz nyári napokon még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.

Szervezetünk dehidratáltsága komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, így a megfelelő és rendszeres folyadékpótlás elengedhetetlen.

A dolgos hétköznapokon sokunk számára nehézséget okozhat szervezetünk megfelelő hidratálása, a kellő mennyiségű folyadék elfogyasztása. Testünk szomjúságérzet keltésével igyekszik folyadékegyensúlyunk fenntartására, azonban sajnos sokan, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az enyhe jelzéseket. Gyakran nem vesszük figyelembe szomjúságérzetünket és későbbre halasztjuk az ivást, holott ez komoly következményeket vonhat maga után.

Sokunk számára a szomjúságérzet csak akkor válik elég erőssé, ha testünk dehidratáltsága már 4-5 százalékos, holott akár 1-2 százalékos dehidratáció is negatív hatással lehet a bőrünk rugalmassága mellett, a mentális és fizikai funkcióinkra is. „Folyadékfogyasztásunknak fontos szerepe van az anyagcsere folyamatainkban, nagymértékben befolyásolhatja hangulatunkat, a túl kévés folyadékbevitel ingerlékenységérzethez vezethet, és csökkentheti energiaszintünket is. Mindemellett sok embernél gyakran fejfájást is okozhat. – hívja fel figyelmünket Károlyfi Edit, az AVON szépségszakértője.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság javaslata szerint egy átlagos nőnek naponta legalább két liter folyadékot érdemes elfogyasztania, amelynek 70-80 százaléka italokból, a fennmaradó 20-30 százaléka pedig ételekből származik. Az alkoholos italok kivételével minden ital hozzájárul a folyadékbevitelhez, de szervezetünk folyadékpótlásának legfontosabb eleme a víz.

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás sok nő számára nehézséget okoz. Az Avon szakemberei azért fejlesztették ki a nagy népszerűségnek örvendő Liiv család legújabb tagját, a Liiv Aloe vera, zöld tea és gyömbér italkoncentrátumot, hogy egy kellemes ízzel megkönnyítsék számunkra a napi szükséges folyadékmennyiség bevitelét. A vízzel hígítható italkoncentrátum kellemes trópusi íze mellett hozzáadott cukor nélkül, kizárólag természetes ízesítőkkel és a szervezetünk számára fontos vitaminokkal motivál bennünket az elegendő folyadékbevitelre.

Az aloe vera antioxidáns és tisztító hatással bír, a zöld tea a katechinek jó forrása, amelyek segítik az egészséges szívműködést és csökkentik a sejtek oxidatív károsodása következtében megjelenő öregedést. A zöld tea kivonat segít az egészséges vércukorszint fenntartásában és a vér koleszterinszintjének szabályozásában, ezzel hozzájárulva a testzsír csökkentéséhez is. A gyömbér pedig erősíti az immunrendszert és kiváló antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

„Élsportolóként kiemelten fontos számomra szervezetem megfelelő hidratálása. A kemény edzések felborítják folyadékegyensúlyom, testem könnyen dehidratálttá válik. Az edzések során elvesztett folyadékot mindig igyekszem megfelelő mennyiségű vízfogyasztással pótolni, szervezetemet regenerálni, hogy sportolóként és anyaként is a maximumot nyújthassam.” – nyilatkozta a Liiv magyarországi nagykövete Kozák Danuta, ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok kajakozó.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?